Τουρκία: Χαμένοι Θησαυροί, Ταξίδι στην Ιστορία: Μικρά Ασία & Καππαδοκία – 9 ημέρες

Τουρκία

Περιήγηση πόλης

9 ημέρες

Αθήνα

Κωνσταντινούπολη

Αναχωρήσεις

               2024


Αναχωρήσεις:

28/07, 11/08, 23/08 & 20/09

Περιγραφή Εκδρομής

Eνα οδοιπορικό στη Μικρά Ασία και την Καππαδοκία όπου ο Έλληνας ταξιδιώτης παίρνει μαζί του , εκτός από τις αποσκευές του, το βάρος των συναισθημάτων και της βαριάς Ιστορίας. Οι διηγήσεις και τα κάθε λογής ακούσματα έχουν σημαδέψει τους Έλληνες είτε έχουν καταγωγή από εδώ  είτε όχι.

Η Μικρά Ασία είναι  σίγουρα το πιο δυσάρεστο κομμάτι της νεότερης Ιστορίας μας.

Ένα ταξίδι προσκυνηματικού χαρακτήρα που αξίζει όμως να γνωρίσει τις τοπικές κοινωνίες που κατοικούν τους «τόπους της μνήμης»:.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα - Σμύρνη

Αθήνα - Σμύρνη


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Σμύρνη. H επίσκεψη στη Σμύρνη είναι ένα ταξίδι αλλιώτικο από αυτά που συνήθως κάνουμε. Είναι ταξίδι φόρος τιμής για όσους χάθηκαν και για ότι έχασαν. Είναι ένα ταξίδι φόρος τιμής στις χαμένες πατρίδες. Άφιξη παραλαβή μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η - Σμύρνη - Ερυθραία

Σμύρνη - Ερυθραία


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την χερσόνησο της Ερυθραίας . Επίσκεψη στις ελληνικές πόλεις και στα χωριά . Θα περιηγηθούμε στις Ελληνικές γειτονιές, τα σχολεία και τις εκκλησίες στα ΒΟΥΡΛΑ, ΚΛΑΖΟΜΕΝΑΙ, ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΧΤΣΕ, ΑΛΑΤΣΑΤΑ, ΤΣΕΣΜΕ. Επιστροφή στην Σμύρνη για Δείπνο & διανυκτέρευση

Ημέρα 3η - Σμύρνη - Έφεσος - Παμούκαλε

Σμύρνη - Έφεσος - Παμούκαλε


Μετά το πρωινό αναχώρηση για Εφεσο. Η Επίσκεψη στο σπίτι της Παναγίας της Παρθένου εκεί όπου πέρασε τις τελευταίες ημέρες της. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε μέσα στην κωμόπολη του Σέλτζουκ, στο λόφο Αγιασαλούκ ,τα ερείπια της Βασιλικής όπου φυλασσόταν το σκήνωμα του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου του Ευαγγελιστή. Από κάτω βρίσκονται τα ερείπια του Αρτεμισίου, ένα από τα επτά θαύματα του Αρχαίου κόσμου. Συνεχίζουμε προς την Έφεσο, τη σημαντικότερη Αρχαία πόλη της Μ. Ασίας. Εδώ συναντάμε θησαυρούς όπως τα Βυζαντινά Λουτρά, την Πηγή του Τραϊανού, την Βασιλική Αγορά, το Πρυτανείο και την Δημόσια Αγορά . Αναχώρηση για Παμμούκαλε. Άφιξη, δείπνο και διανυκτέρευση .

Ημέρα 4η - Παμούκκαλε (Ιεράπολις) - Ικόνιο

Παμούκκαλε (Ιεράπολις) - Ικόνιο


Ότι και να πεις για το Παμούκαλε είναι λίγο. Η μυθολογία λέει ότι βρέθηκε από τον Θεό Απόλλωνα . Χτίστηκε από τον βασιλιά της Περγάμου τον 2ο αιώνα π.Χ. και ήδη από την αρχαιότητα ήταν γνωστό για τις ιαματικές του πηγές. Μετά το πρωινό Αρχίζουμε με περιήγηση στα αξιοθέατα του Παμούκαλε το εντυπωσιακό γεωλογικό τοπίο με ασβεστολιθικούς σχηματισμούς και τα θερμά λουτρά, γνωστό και σαν κάστρο του Βαμβακιού. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης (ερείπια από την αρχαία πόλη, πύλη του Δομιτιανού, αρχαίο θέατρο) που θεωρείται και τόπος μαρτυρίου του Αποστόλου Φιλίππου. Εκεί θα δούμε λουτρά διαμορφωμένα σε μουσείο, το μεγάλο θέατρο, την Παλαιοχριστιανική Βασιλική , διάφορα κτίσματα, και την πιο εντυπωσιακή την νεκρόπολη με τα ναόσχημα ταφικά μνημεία που μαγεύουν τον επισκέπτη. Αναχώρηση για Ικόνιο. Άφιξη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η - Ικόνιο - Καππαδοκία

Ικόνιο - Καππαδοκία (Προκόπι)


Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το πάρκο του Αλαντίν που βρίσκεται το τζαμί του Αλαντίν που χτίστηκε το 1220. Στην συνέχεια το Μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλανά. Αναχώρηση για Καππαδοκία . Άφιξη στο Προκόπι. Το Προκόπι είναι ένα ωραιότατο, γραφικό και σχετικά μεγάλο χωριό στην πλαγιά των λαξευμένων βράχων. Υπάρχουν αρκετά τουριστικά μαγαζιά και πολλά μπαράκια, ταβερνάκια και καφέ. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφθούμε το παζάρι το οποίο έχει με πολλά μαγαζιά με αντίκες. Μας κάνει εντύπωση η απόλυτη καθαριότητα που επικρατεί παντού και η ευγένεια των κατοίκων. Τα σπίτια κουκλίστικα, βαμμένα με γήινα χρώματα, ακόμη και αυτά που είναι σκαμμένα μέσα στους βράχους έχουν ένα ομοιόμορφο βάψιμο. Ο επισκέπτης έχει τη αίσθηση ότι ζει για λίγο πίσω στον χρόνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Προκόπι - Γκόρεμε - Τσαβοθσίν - Ουχισαρ - Πασαπάγκ

Προκόπι – Γκόρεμε - Τσαβουσίν - Ουχισάρ - Πασαπάγκ


Πρωινό. . Πρωινό. . Πρώτη στάση το Γκόρεμε το οποίο θεωρείται open air museum , όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό του χώρο. Σε ένα σημείο έξω από το χωριό που οι σχηματισμοί των βράχων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί . Το Γκόρεμε είναι ένα από τα σπουδαιότερα Βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία, με εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες από την εικονοκλαστική περίοδο, μέχρι και το τέλος της Δυναστείας των Σελτζούκ. Ακολούθως θα πάμε στο Τσαβουσίν όπου ευρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Νικηφόρου Φωκά. Επόμενος σταθμός μας το υψηλότερο σημείο της περιοχής το Κάστρο Ουχισάρ, που εκτείνεται σε 25 ορόφους διαμορφωμένο από χώρους που μοιάζουν με σπηλιές και συνθέτουν ένα «μελίσι» ανάλογο με αυτά των υπογείων πόλεων. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την κοιλάδα του Πασαμπάγκ – Ζέλβη που πιθανολογούνται ως τα πιο παράδοξα τοπία στην Γη , με τις πιο ενδιαφέρουσες τσιμινιέρες: Το ύψος τους φτάνει τα 15 - 20 μέτρα, εμφανίζονται κατά ομάδες ενώ αρκετές είναι τρικέφαλες. Θα εκπλαγείτε από τον τρόπο που οι Χριστιανοί ερημίτες ζούσαν σε κελιά και εκκλησίες σκαλισμένες στην πέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Προκόπι – Μαλακοπή - Ιχλάρα - Μπελισιρμά- Προκόπι

Προκόπι – Μαλακοπή - Ιχλάρα - Μπελισιρμά- Προκόπι


Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής ( Ντερικουγιού), μία από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, ή οποία φτάνει σε βάθος τα 85 μέτρων και περιλαμβάνει στάβλους, κελάρια, αποθήκες, τραπεζαρίες, εκκλησίες, οινοποιείο και ιεραποστολική σχολή με μελετητήριο σχηματίζοντας ολόκληρους λαβύρινθου. Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα Ιχλαρά το φαράγγι του περιστρέματος όπως λέγεται με τις δεκάδες εκκλησίες και πανέμορφη φύση. Ξεκινώντας από το χωριό της Ιχλάρα (Χλωρού), κατεβαίνουμε τα σκαλιά που οδηγούν στο φαράγγι και ακολουθώντας τις πινακίδες φθάνουμε στις εκκλησίες. Μέσω του Φαραγγιού , το οποίο έχει σκαλισμένες στην πέτρα τις εκκλησίες και κατοικίες και στις 2 πλευρές τους σε μία απόσταση 4 χλμ. Η εμπειρία μας μοναδική και ο περίπατός μας θα αποδειχθεί εξαιρετικά απολαυστικός ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας τις «κρυμμένες» εκκλησίες. Επόμενη στάση μας στο χωρίο Μπελίσιμα όπου θα επισκεφτούμε και την τοπική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.. Επιστροφή στο Προκόπι στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Προκόπι – Άβανος - Σινασός

Προκόπι – Άβανος - Σινασός


Προτεινόμενα : Πρωινή πτήση με αερόστατο. Εντυπωσιακή δραστηριότητα στην περιοχή τα τελευταία χρόνια οι πτήσεις με αερόστατα. Εικόνα από τα αγαπημένα βιβλία του Ιουλίου Βερν, περνούν αργά από πάνω σου διακόπτοντας με το βρυχηθμό της φλόγας τους την πρωινή ησυχία, αφήνοντας ανεξίτηλες εντυπώσεις από την εξερεύνηση της περιοχής της Καππαδοκίας που δείχνει ανεξάντλητη από ψηλά . Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Άβανο, στις όχθες του Ερυθρού Ποταμού, το κέντρο κεραμικής τέχνης της Καππαδοκίας. Το γκρι χρώμα δένει σε ένα απίστευτα όμορφο συνδυασμό με το ροζ του κόκκινου ποταμού στην Άβανο. Η κοιλάδα που απλώνεται μπροστά μας τώρα ονομάζεται, κοιλάδα των περιστεριών, γιατί όλες αυτές οι στοές και οι σπηλιές τώρα φιλοξενούν χιλιάδες περιστέρια. Παρακολουθήστε την παραγωγή κεραμικών σε τροχό, μέθοδος αναλλοίωτη εδώ και γενεές. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε την Σινασό όπου και θαυμάσουμε την εκκλησία μοναστήρι Του Αγίου Βασιλείου της Καισάρειας, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης και τα εξαιρετικά αρχοντικά και τα οποία άφησαν πίσω τους οι Έλληνες την δεκαετία του 1920 μετά τον διωγμό τους. Επιστροφή στο Προκόπι. Σήμερα το απόγευμα θα μεταβούμε στο ειδικό θέατρο για να παρακολουθήσουμε την παράσταση των δερβίσηδων ΔΩΡΟ του Boutros Tours. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Προκόπι – Καισάρεια – Αθήνα

Προκόπι – Καισάρεια – Αθήνα


Μετά το πρωινό αναχώρηση για πανοραμική ξενάγηση στην Καισάρεια τη μεγαλούπολη των 425.000 κατοίκων όπου κατά την παράδοση έζησε ο Αη Βασίλης της Καισάρειας. Η ανάπτυξη του Χριστιανισμού στην περιοχή διακόπηκε βίαια από τις αραβικές εισβολές του 7ου αι. Επί 100 περίπου χρόνια η Καισάρεια ήταν επαρχία της Μογγολικής αυτοκρατορίας και η πόλη καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1515. Τα υπέροχα τείχη του φρουρίου της πόλης κατασκευάστηκαν από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανού τον 6ο αι. μ. Χ. Το Kayseri είναι η πατρίδα του παστουρμά, που οι ντόπιοι τον φτιάχνουν από μοσχαρίσιο κρέας αλατισμένο και ξεραμένο στον ήλιο. Μέσα ρίχνουν ένα μίγμα από σκόρδο, κόκκινες πιπεριές, μαϊντανό και νερό. Για να είναι έτοιμος για φάγωμα πρέπει να περάσει ένας μήνας. .Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω Κωνσταντινούπολης.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό ως προς την σειρά των ξεναγήσεων. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

Ενδεικτικές Πτήσεις

Αθήνα – Σμύρνη//Κωνσταντινούπολη - Αθήνα με Aegean Airlines

Καισάρεια - Κωνσταντινούπολη με Turkish Airlines

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Σαμπιχά Κωνσταντινούπολης

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

         

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία :

Σμύρνη :          Ramada Encore 4* ή παρόμοιο

Wyndham Grand Izmir 5* ή παρόμοιο

Παμμούκαλε: Richmont Thermal 5* ή παρόμοιο

Ικόνιο:               Novotel 5* ή παρόμοιο

Προκόπι:         Perissia 5* ή παρόμοιο

 

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ

σε δίκλινο δωμάτιο

Ξενοδοχεία 4* & 5*

1430,00€

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ

σε μονόκλινο δωμάτιο

1850,00€

Επιβάρυνση για 5* ξενοδοχείο στη Σμύρνη

80€ το άτομο σε δίκλινο

150€ το άτομο σε μονόκλινο

Φόροι αεροδρομίων/Επίναυλοι καυσίμων

Συμπεριλαμβάνονται

Η ανωτέρω τιμή ισχύει για γκρουπ 15 ατόμων και άνω

  Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης (Αθήνα -Σμύρνη //Καισάρεια – Κωνσταντινούπολη – Αθήνα)
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή
 • ΔΩΡΟ παράσταση των Δερβίσηδων
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο
 • Ξεναγήσεις – μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός επαγγελματίας διπλωματούχος Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων

Δεν Περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Φιλοδωρήματα
 • Πτήση με αερόστατο από 220€ το άτομο
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.