Τουρκία: Κωνσταντινούπολη – Τα μυστικά της πόλης – 5 ημέρες

Τουρκία

Περιήγηση πόλης

5 ημέρες

Αθήνα

Κωνσταντινούπολη

Αναχωρήσεις

               2024

 

Κάθε Πέμπτη

Περιγραφή Εκδρομής

Η Κωνσταντινούπολη είναι μια από τις πιο γραφικές και συναρπαστικές πόλεις στον κόσμο, χωρισμένη στα δύο από τον πανέμορφο Βόσπορο. Είναι μια πόλη ιδανική για εξερεύνηση, καθώς διαθέτει πολλά αξιοθέατα όπως παζάρια, παλάτια, μουσεία, κάστρα, εκκλησίες, τζαμιά, χαμάμ και αρχαιολογικά μνημεία.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ( ανατολική πλευρά)

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη ( ανατολική πλευρά)


Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Αθήνας. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη (ασιατική πλευρά), συνάντηση με τον τοπικό Ελληνόφωνο συνοδό/ξεναγό μας. Παίρνοντας τον παραλιακό δρόμο μια εκπληκτική διαδρομή ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Aφού διασχίσουμε τον δρόμο της Βαγδάτης (Βağdat Caddesi) – μια από τις κεντρικότερες οδικές αρτηρίες της Ανατολικής πλευράς της Πόλης, θα φθάσουμε ως της συνοικία του Καντίκιοϊ ( Χαλκηδόνα). Μέσα στα βάθη των αιώνων, από την αρχαία Ελλάδα, εγκαταστάθηκαν σε αυτή τη γωνιά του Βοσπόρου οι αρχαίοι Μεγαρείς το 675 π.Χ ιδρύοντας τη Χαλκηδόνα, γνωστή και ως πόλη του τυφλού. Το προσωνύμιο αυτό οφείλεται στον μύθο που λέει ότι το Βυζάντιο ιδρύθηκε μετά από την προφητεία ότι, ένα μεγάλο αστικό κέντρο θα χτιζόταν «απέναντι από την πόλη του τυφλού (σημαίνοντας ότι οι άνθρωποι της Χαλκηδόνας πρέπει να είναι τυφλοί για να μην δουν την προφανή αξία της χερσονήσου στο χρυσό κέρατο ως φυσικό αμυντικό λιμάνι. Θα περπατήσουμε στην αγορά των μπαχαρικών και άλλων παραδοσιακών προϊόντων και θα επισκεφθούμε τον ναό της Αγίας Ευφημίας ο οποίος βρίσκεται στο ιστορικό -παλαιό κέντρο της περιοχής. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο καραβάκι με προορισμό την δυτική ( Ευρωπαϊκή) πλευρά της Πόλης για να προσεγγίσουμε το λιμάνι Καμπατάς ( Kabataş), διασχίζοντας την Ασία & την Ευρώπη. Δείπνο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, και διανυκτέρευση

Ημέρα 2η - Κωνσταντινούπολη ( Πριγκηπόνησα)

Κωνσταντινούπολη


Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο Βόσπορο για να ξεκινήσουμε την κρουαζιέρα μας στα Πριγκηπόνησα. Τα Πριγκηπόνησα, στο στόμιο του κόλπου της Νικομήδειας, αποτελούνται από τέσσερα μεγάλα νησιά (Πρώτη, Αντιγόνη, Χάλκη, Πρίγκηπος) και 5 μικρότερα (Πίτα, Νέανδρος, Οξειά, Πλάτη, Αντιρόβυθος). Η πρώτη μας στάση θα γίνει στη Χάλκη ( Heybeli Ada) Ο μοναδικός οικισμός του νησιού είναι κτισμένος από την αρχαία εποχή στην ήρεμη βορειοανατολική παραλία, που είναι προστατευμένη από τους ΒΑ ανέμους. Βρισκόταν σε άμεση επικοινωνία τόσο με την Πρίγκηπο, όσο και με την απέναντι ακτή της Βιθυνίας. Στη Χάλκη βρίσκεται η περίφημη Ιερά Θεολογική Σχολή ( 1844) η οποία ήταν η κύρια θεολογική σχολή του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινούπολης, μέχρι το έτος 1971, όταν το Τουρκικό κράτος αποφάσισε με νόμο να σταματήσει η λειτουργία της. Επί του λόφου της Ελπίδας, υψώνεται και η Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, η επονομαζόμενη και του Εσόπτρου, του Κατόπτρου, του Περιβλέπτου, του Χαλκίτου, κ.λπ. Η ίδρυση της Ιεράς Μονής ανάγεται στον 8ο αιώνα, και ως ιδρυτής αυτής αναφέρεται ο Πατριάρχης Φώτιος ο Μέγας. Επόμενο νησάκι που θα επισκεφθούμε είναι η Πρίγκηπος ( Büyükada), το μεγαλύτερο του συμπλέγματος των Πριγκηπόνησων. Κατά την αρχαιότητα ονομαζόταν Του Πρίγκηπος (και Πριγκήπου) επειδή αποτελούσε τόπο αναψυχής ή περιορισμού των μελών των βασιλικών οικογενειών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Κωνσταντινούπολη ( Αγιά Σοφιά, Τοπ Καπί, Ιππόδρομος, Μπλε Τζαμί, Βασιλική Στέρνα, Καπαλί Τσαρλί)

Κωνσταντινούπολη ( Αγιά Σοφιά, Τοπ Καπί, Ιππόδρομος, Μπλε Τζαμί, Βασιλική Στέρνα, Καπαλί Τσαρλί)


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Θα ξεκινήσουμε από το μεγαλύτερο μνημείο του ελληνισμού και της χριστιανοσύνης, την Αγία Σοφία. Ο ναός ο οποίος λειτούργησε ως χριστιανικός ναός από το 537 μέχρι το 1453, στη συνέχεια μετετράπη σε ισλαμικό τέμενος και αργότερα (από το 1935) σε μουσείο. Από το 2020, έπειτα από την απόφαση του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τέμενος λειτουργεί πάλι ως τζαμί. Το κτίσιμο της μορφής του ναού που διατηρείται έως και σήμερα δρομολογήθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό Α'. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο ανάκτορο Τοπ Καπί. Χτισμένο σε λόφο που επιβλέπει το Βόσπορο και ήταν ακρόπολη του αρχαίου Βυζαντίου, αποτελούσε επίσημη κατοικία των σουλτάνων της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας από τα μέσα του 15ου αιώνα μέχρι την κατασκευή του παλατιού Ντολμά Μπαχτσέ (1853). Η κατασκευή του χρονολογείται λίγα χρόνια μετά την κατάκτηση της Κωνσταντινούπολης από τον Μωάμεθ Β΄. Τα τείχη που περιβάλουν το παλάτι ανεγέρθηκαν περίπου το 1460 και η κατασκευή τους ολοκληρώθηκε το 1478. Θα επισκεφθούμε επίσης τον Βυζαντινό Ιππόδρομο, ο οποίος προηγείται χρονικά της Κωνσταντινούπολης και υπήρξε κληροδότημα του Σεπτίμιου Σεβήρου, πιθανώς σε χρήση ήδη από το 2ο αιώνα. Κατά την αυτοκρατορία του Μεγάλου Κωνσταντίνου επεκτάθηκε και ολοκληρώθηκε το 303 με την προσθήκη της σφενδόνης που αποτελούσε το νοτιοδυτικό ημικυκλικό άκρο του. Επόμενη στάση μας το Μπλε Τζαμί ( Σουλτάναχμέτ) το οποίο θεωρείται το ωραιότερο και μεγαλύτερο τζαμί στην Κωνσταντινούπολη, ξακουστό και για την αρμονία του. Θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα αριστουργήματα της Ισλαμικής αρχιτεκτονικής παγκοσμίως και αρχιτέκτονάς του υπήρξε ο Σεντεφχάρ Μεχμέτ Αγάς Στη συνέχεια θα βρεθούμε στη Βασιλική Στέρνα ( Κιστέρνα) η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη υπόγεια δεξαμενή νερού που κατασκευάστηκε στην Κωνσταντινούπολη. Εν συνεχεία θα απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο ενώ η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στην σκεπαστή αγορά ( Καπαλί Τσαρσί) με τα σχεδόν 5.000 μαγαζιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Κωνσταντινούπολη ( Ελεύθερη ημέρα)

Κωνσταντινούπολη ( Ελεύθερη ημέρα)


Ελεύθερη ημέρα για ψώνια και βόλτες στην Κων/πολη

Ημέρα 5η - Κωνσταντινούπολη ( Φανάρι, Παναγία των Βλαχερνών, Μονή Ζωοδόχου Πηγής) - Αθήνα

Κωνσταντινούπολη ( Φανάρι, Παναγία των Βλαχερνών, Μονή Ζωοδόχου Πηγής) - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε το Οικουμενικό Πατριαρχεία στο Φανάρι και την Παναγία των Βλαχερνών. Ένα από τα σημαντικότερα προσκυνήματα της Παναγίας, η μονή συχνότατα μνημονεύεται στα Βυζαντινά συγγράμματα, τόσο στα πολιτικά, όσο και στα εκκλησιαστικά. Ακόμα πιο συχνά μνημονεύεται στα συναξάρια. Τελευταίος σταθμός μας το Μπαλουκλί (Μονή Ζωοδόχου Πηγής) που συνδέεται με τους θρύλους για τα μισοτηγανισμένα ψάρια και την άλωση της Πόλης. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό ως προς την σειρά των ξεναγήσεων. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

PC 1192 Αθήνα - Κωνσταντινούπολη  09:55 - 11:10

PC 1193 Kωνσταντινούπολη - Αθήνα   17:40 - 19:10

Oι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Pegasus Airlines

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Σαμπιχά Κωνσταντινούπολης

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

                                   

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
ΚωνσταντινούποληΝοva Plaza  Βoutique 4* ή παρόμοιο

Νοva Plaza Crystal 4* ή παρόμοιο

Palazzo Donizetti 5* ή παρόμοιο

Τιμοκατάλογος Μικρής Συμμετοχής

Στην τιμή  ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Pegasus Airlines
 • 4 διανυκτερεύσεις στην Κωνσταντινούπολη με πρωινό σε ξενοδοχείο κατηγορίας της επιλογής σας.
 • 1 δείπνο & 2 γεύματα σε τοπικά εστιατόρια
 • Μεταφορές /Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Ελληνόφωνος ξεναγός / συνοδός σε όλη τη διάρκεια της εκδρομής
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στην τιμή  ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Φιλοδωρήματα
 • Τα ιππήλατα αμαξάκια
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

   Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.