Τουρκία: Aegean Pearls Αιόλια Γη – 5 ημέρες

Τουρκία

Περιήγηση πόλης

5 ημέρες

Αθήνα

Σμύρνη

Αναχωρήσεις

               2024


Αναχωρήσεις:

22/07, 05/08, 19/08, 02/09

Περιγραφή Εκδρομής

Eνα οδοιπορικό στη Μικρά Ασία Καππαδοκία όπου ο Έλληνας ταξιδιώτης παίρνει μαζί του , εκτός από τις αποσκευές του, το βάρος των συναισθημάτων και της βαριάς Ιστορίας. Οι διηγήσεις και τα κάθε λογής ακούσματα έχουν σημαδέψει τους Έλληνες είτε έχουν καταγωγή από εδώ  είτε όχι.

Η Μικρά Ασία είναι  σίγουρα το πιο δυσάρεστο κομμάτι της νεότερης Ιστορίας μας.

Ένα ταξίδι προσκυνηματικού χαρακτήρα που αξίζει όμως να γνωρίσει τις τοπικές κοινωνίες που κατοικούν τους «τόπους της μνήμης»:.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα - Σμύρνη

Αθήνα - Σμύρνη


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Σμύρνη. H επίσκεψη στη Σμύρνη είναι ένα ταξίδι αλλιώτικο από αυτά που συνήθως κάνουμε. Είναι ταξίδι φόρος τιμής για όσους χάθηκαν και για ότι έχασαν. Είναι ένα ταξίδι φόρος τιμής στις χαμένες πατρίδες. Άφιξη παραλαβή μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η - Σμύρνη - Πέργαμος - Αϊβαλί

Σμύρνη - Πέργαμος - Αϊβαλί


Πρωινό και αναχώρηση για την ξενάγηση μας στην πόλη της Σμύρνης. Θα δούμε την ιστορική της προκυμαία, την πλατεία Κόνακ , το Κορδελιό και την Πούντα όπου επίσης ήκμασε ο ελληνισμός, το λόφο Καντίφεκάλε και το περίφημο ασανσέρ. Η συνέχεια θα μας φέρει στην ιστορική Πέργαμο, πόλη συνδεδεμένη με τον ελληνισμό της Ιωνίας. Η Πέργαμος απλώνεται σε έναν λόφο κοντά στη σημερινή Μπέργκαμα. Θα θαυμάσουμε την ακρόπολη της Περγάμου, τη βάση του βωμού του Δία,, το περίφημο Ασκληπιείο με το αρχαίο τέμπλο, το αρχαίο θέατρο, τα ρωμαϊκά λουτρά, το ναό με το βωμό της Δήμητρας. Μετάβαση στο Αϊβαλί ή Κυδωνιές όπως ονόμαζαν οι Έλληνες την πόλη. και ελεύθερος χρόνος. Επιστροφή στη Σμύρνη. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 3η - Σμύρνη – Παμούκκαλε (Ιεράπολις) – Έφεσος – Κουσάντασι

Σμύρνη – Παμούκκαλε (Ιεράπολις) – Έφεσος – Κουσάντασι


Πρωινό και αναχώρηση για το Παμούκκαλε. Ότι και να πεις για το Παμούκαλε είναι λίγο. Η μυθολογία λέει ότι βρέθηκε από τον Θεό Απόλλωνα . Χτίστηκε από τον βασιλιά της Περγάμου τον 2ο αιώνα π.Χ. και ήδη από την αρχαιότητα ήταν γνωστό για τις ιαματικές του πηγές. Αρχίζουμε με περιήγηση στα αξιοθέατα του με το εντυπωσιακό γεωλογικό τοπίο με ασβεστολιθικούς σχηματισμούς και τα θερμά λουτρά, γνωστό και σαν κάστρο του Βαμβακιού. Συνεχίζουμε με ξενάγηση στον αξιόλογο αρχαιολογικό χώρο της Ιεράπολης (ερείπια από την αρχαία πόλη, πύλη του Δομιτιανού, αρχαίο θέατρο) που θεωρείται και τόπος μαρτυρίου του Αποστόλου Φιλίππου. Εκεί θα δούμε λουτρά διαμορφωμένα σε μουσείο, το μεγάλο θέατρο, την Παλαιοχριστιανική Βασιλική , διάφορα κτίσματα, και την πιο εντυπωσιακή την νεκρόπολη με τα ναόσχημα ταφικά μνημεία που μαγεύουν τον επισκέπτη. Συνεχίζοντας φτάνουμε στην Έφεσο, όπου θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό της χώρο. Εκεί όπου υπήρχε ο Ναός της Θεάς Αρτέμιδας, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου. Συνεχίζουμε για το Κουσάντασι όπου θα έχουμε χρόνο στην διάθεση μας για καφέ ή αγορές στα παραδοσιακά μαγαζάκια της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στην Σμύρνη για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Σμύρνη – Πριήνη – Μίλητος – Δίδυμα

Σμύρνη – Πριήνη – Μίλητος – Δίδυμα


Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις αρχαίες πόλεις: Πριήνη, Μίλητο και Δίδυμα. Επίσκεψη στους αρχαιολογικούς χώρους . Επιστροφή το απόγευμα στη Σμύρνη για τελευταία ψώνια. Τα Δίδυμα Ο εκπληκτικός ναός του Απόλλωνα που έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως μνημείο Παγκόσμιας κληρονομιάς. Η Πριήνη ήταν αρχαία ελληνική πόλη στη νοτιοδυτική Καρία, στις ακτές της Μικράς Ασίας. Αποτελούσε μία από τις δώδεκα Ιωνικές πόλεις-κράτη. Σημαντικότερα μνημεία ο ναός της Αθηνάς και η Ακρόπολη. Η Μίλητος υπήρξε γενέτειρα του ενός από τους επτά σοφούς Αρχαίας Ελλάδας, του Θαλή. η Μίλητος υπήρξε μία πόλη της Ιωνίας, στην περιοχή που σήμερα αποτελεί την επαρχία του Αϊδινίου, κοντά στις εκβολές του Μαιάνδρου ποταμού. Αποτέλεσε σημαντικό λιμάνι της αρχαιότητας, πριν τις προσχώσεις του ποταμού, που την απομάκρυναν από τη θάλασσα και υπήρξε μία από τις 12 πόλεις της Ιωνίας. Επίσης αποτέλεσε ένα σημαντικότατο κέντρο φιλοσοφίας και επιστήμης, έχοντας αναδείξει προσωπικότητες όπως ο Θαλής, ο Αναξίμανδρος και ο Αναξιμένης. Στα τέλη του 6ου αιώνα π.Χ. η Μίλητος τέθηκε υπό την κυριαρχία του Κύρου, βασιλιά των Περσών. Επίσης εδώ βρίσκεται και μια από τις επτά εκκλησίες .Η Καινή Διαθήκη αναφέρει ότι Απόστολος Παύλος το 57 μ.Χ. συναντήθηκε με τους πρεσβύτερους της εκκλησίας της Εφέσου, κατά την τρίτη ιεραποστολή του. Κατά τη Βυζαντινή εποχή η Μίλητος έγινε τόπος κατοικίας αρχιεπισκόπων και χτίστηκε ένα μικρό κάστρο επάνω στο λόφο. Δείπνο, διαν/ση.

Ημέρα 5η - Σμύρνη - Ερυθραία χερσόνησος – Αθήνα

Σμύρνη - Ερυθραία χερσόνησος – Αθήνα


Μετά το πρωινό αναχώρηση για τις ελληνικές πόλεις και στα χωριά της Ερυθραίας. Θα περιηγηθούμε στις ελληνικές γειτονιές, τα σχολεία και τις εκκλησίες στα Βουρλά, Κλαζομεναί, Γκιουλμπαχτσέ, Αλάτσατα, Τσεσμέ. Επιστροφή στη Σμύρνη και το αεροδρόμιο για την πτήση μας για Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό ως προς την σειρά των ξεναγήσεων. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

Ενδεικτικές Πτήσεις

Αθήνα - Σμύρνη 16:50 - 17:50

Σμύρνη - Αθήνα 18:15 - 19:15

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Aegean Airlines

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Σαμπιχά Κωνσταντινούπολης

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

 

Σμύρνη :          Ramada Encore 4* ή παρόμοιο

Wyndham Grand Izmir 5* ή παρόμοιο

 

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ

σε δίκλινο δωμάτιο

Hotel Ramada Encore 4*

1080,00€

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ

σε μονόκλινο δωμάτιο

1180,00€

Επιβάρυνση για 5* ξενοδοχείο

(Wyndham Grand Izmir 5*)

100€ το άτομο σε δίκλινο

150€ το άτομο σε μονόκλινο

Φόροι αεροδρομίων/Επίναυλοι καυσίμων

Συμπεριλαμβάνονται

Η ανωτέρω τιμή ισχύει για γκρουπ 15 ατόμων και άνω

 Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με Aegean (Αθήνα -Σμύρνη – Αθήνα)
 • Διαμονή σε ξενοδοχείο 4* με ημιδιατροφή
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο
 • Ξεναγήσεις – μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός επαγγελματίας διπλωματούχος Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης και ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων

Δεν Περιλαμβάνονται: 

 • Είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Φιλοδωρήματα
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.