Mαλαισία: Εξερευνώντας την Μαλαισία

Μαλαισία

Αναψυχή & Τουρισμός

12 ημέρες

Αθήνα

Kουάλα Λουμπούρ

Αναχωρήσεις

          2024

Ιούνιος - Οκτώβριος


Κάθε Κυριακή

Σημεία Ενδιαφέροντος

 • Κουάλα Λουμπούρ
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον ποταμό Kuala Selangor
 • Mελάκκα
 • Σπήλαια Batu
 • Υψίπεδα Cameron
 • Ipoh
 • Penang
 • Κότα Μπαχρού
 • Terengganu
 • Κuantan

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα - Κουάλα Λουμπούρ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για την Μαλαϊκή πρωτεύουσα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη το επόμενο πρωί.

Γεύματα: ———-

Ημέρα 2η: Κουάλα Λουμπούρ

Άφιξη στη Κουάλα Λουμπούρ. Μετά την παραλαβή των αποσκευών και έλεγχο διαβατηρίων, αναχώρηση για το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση. Στη συνέχεια ακολουθεί γνωριμία με την Κουάλα Λουμπούρ. Η Κουάλα Λουμπούρ αποτελεί μια σύγχρονη μητρόπολη και είναι μία από τις πιο ζωντανές πόλεις της Ασίας, γεμάτη λαμπερές αντιθέσεις. Το απόγευμα θα απολαύσουμε μια κρουαζιέρα στη Kuala Selangor με δείπνο & θα απολαύσουμε ένα μοναδικό θέαμα: εκατομμύρια πυγολαμπίδες να αστράφτουν στις όχθες του ποταμού. Κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας θα περάσουμε από παραδοσιακό Μαλαισιανό οικισμό, παρατηρώντας τον απλοϊκό τρόπο ζωής. Μετά το τέλος του δείπνου, επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύματα: δείπνο

Ημέρα 3η: Κουάλα Λουμπούρ ( ξενάγηση πόλης) –Melacca

Μετά το πρωινό μας θα κατευθυνθούμε οδικώς νότια για να επισκεφθούμε την ιστορική Μελάκα, το κέντρο της οποίας ανακηρύχθηκε μνημείο πολιτισμικής κληρονομιάς. Η διαδοχική της κατάκτηση από Πορτογάλους, Ολλανδούς και Βρετανούς εξηγεί την ποικιλία ρυθμών των μνημείων της . Τα φρούρια του Αγ. Ιωάννη , η Ολλανδική Πλατεία με τα ολοκόκκινά της κτίρια, η εκκλησία του Αγ. Παύλου είναι μερικά από τα αξιοθέατα που θα δούμε. Μετά το γεύμα μας σε παραδοσιακό εστιατόριο, θα περπατήσουμε κατά μήκος της οδού Jonker, γεμάτη με παραδοσιακά μαγαζιά που πωλούν σουβενίρ, είδη τέχνης και πολλά άλλα. Άλλα σημεία ενδιαφέροντος που θα επισκεθούμε είναι η διάσημη Πορτογαλική Porta de Santiago καθώς και ο αρχαιότερος Κινέζικος ναός της Μαλαισίας Cheng Hoon Teng. Eπιστροφή στη Κουάλα Λουμπούρ. Πρώτος μας σταθμός οι δίδυμοι πύργοι Petronas που υποδέχονται τον επισκέπτη και στέκουν περήφανοι δίπλα σε γραφικές γειτονιές. Θα περάσουμε από το παλάτι του βασιλιά, το εθνικό μνημείο ( αφιερωμένο για τους στρατιώτες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία), και το μεγάλο τζαμί.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό, γεύμα

Ημέρα 4η: Κουάλα Λουμπούρ – Σπηλιές Μπατού – Υψίπεδα Κάμερον

Αφού απολαύσουμε το γεύμα μας σε παραδοσιακό εστιατόριο, θα μεταφερθούμε οδικώς προς στις σπηλιές Batu. Καθεμία από τις τρεις κύριες σπηλιές είναι εκπληκτική από άποψη μεγέθους αλλά και ηλικίας, αφού ο ασβεστόλιθος τους εκτιμάται ότι είναι 400.000.000 ετών, ενώ τα θρησκευτικά προσκυνήματα και αγάλματα που βρίσκονται μέσα τους αποτελούν ένα σημαντικό θρησκευτικό σημείο συνάντησης για τους Ινδουϊστές. Για να φθάσει κανείς θα πρέπει να ανέβει 272 σκαλοπάτια! Επιστροφή στη Κουάλα Λουμπούρ. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα

θα ταξιδέψουμε οδικώς προς τα βόρεια και πιο συγκεκριμένα προς τα υψίπεδα του Κάμερον. Τα υψίπεδα βρίσκονται σε υψόμετρο 800 -1600 μέτρων και είναι γνωστά για το δροσερό κλίμα σε σχέση με την υπόλοιπη Μαλαισία, τις εκτάσεις τσαγιού αλλά και το φυσικό κάλος με οργιώδη βλάστηση, καταρράκτες και πλούσια πανίδα. Το όνομα προέρχεται προς τιμή του Βρετανού γεωλόγου William Cameron, o οποίος χαρτογράφησε την περιοχή κατά την περίοδο της Βρετανικής κυριαρχίας. Καθοδόν προς το κατάλυμά μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τους Orang Asli ( γηγενείς της περιοχής), με ξεχωριστό πολιτισμό, θρησκεία και γλώσσα από την υπόλοιπη χώρα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

Γεύματα: πρωινό, γεύμα

Ημέρα 5η: Υψίπεδα Κάμερον – Ipoh

Μετά την επίσκεψή μας στο σπήλαιο Gua Tepurung θα κατευθυνθούμε προς το Ιpoh, γνωστό και ως η πόλη του κασσίτερου, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων κασσίτερου που έχει ανακαλυφθεί. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το ανάκτορο Kellie’s στο  Batu Gajah. Πλάι στον πύργο, υπάρχει Ινδουιστικός ναός αφιερωμένος στους 70 εργάτες που πέθαναν εν ώρα εργασίας από μια μυστηριώδης αρρώστια.   Φθάνοντας στο Ipoh, θα περπατήσουμε στην παλιά πλευρά της πόλης. Μέσα σε μόλις 130 χρόνια η πόλη μεταμορφώθηκε από ένα «κοιμισμένο» Μαλαισιανό χωριό σε μια ζωντανή πόλη. Θα περπατήσουμε στην παλιά πόλη και θα δούμε μνημεία όπως τον παλιό Σιδηροδρομικό σταθμό, το δημαρχείο, το Birch Memorial Clock Tower και το St Michael’s Institution.

Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 6η: Ipoh – Penang

Mετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την οδική μας περιπέτεια μέσα από πανέμορφα τοπία ως την πόλης Taiping, γνωστή για την καλοδιατηρημένη αποικιακή αρχιτεκτονική. Ξεκινάμε την περιήγησή μας με μια επίσκεψη σε ένα παραδοσιακό εργοστάσιο ξυλάνθρακα στην Kuala Sepetang. Στη συνέχεια συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Μουσείο Περάκ. Το συγκεκριμένο μουσείο είναι το παλαιότερο του είδους του στη Μαλαισία και εξιστορεί την ιστορία της περιοχής. Πριν την αναχώρησή μας για το Penang, έχουμε τη δυνατότητα επίσκεψης στο ιστορικό καφεκοπτείο που ιδρύθηκε το 1933 (Aun Tong Coffee Mill). Αναχώρηση για το Penang. Tο βράδυ ελεύθερο για να εξερευνήσετε τη φημισμένη γαστρονομική πρωτεύουσα της χώρας.  Διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 7η: Πενάγκ

H σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο Πενάγκ. Το πρωί θα περπατήσουμε στους δρόμους της Georgetown με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά: θα θαυμάσουμε τα πολύπλοκα γλυπτά, την ξυλοτεχνία και τις πορσελάνες του Khoo Kongsi και του παραπλήσιου Yap Kongsi. Επόμενος σταθμός μας είναι οι ναοί Wat Chayamakaralam το οποίο φιλοξενεί έναν από τους πιο μεγάλους ανακλινόμενους Βούδες, Κek Lo Si & Khoo Kongsi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 8η: Πενάγκ – Κότα Μπαχρού

Μετά το πρωινό μας θα οδηγηθούμε στην ανατολική ακτή της Μαλαϊκής Χερσονήσου. Bρισκόμαστε στην πολιτεία Kelantan ( η γη του φωτός) και ελιναι ένας πραγματικός θησαυρός γεμάτος από παραδοσιακά ψαροχώρια, καταπράσινους ορυζώνες, παραλίες με φοίνικες. Άφιξη στη πόλη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 9η: Kota Bahru – Terengganu

Mετά το πρωινό μας θα κινηθούμε προς το Terengganu, διασχίζοντας μικρά ψαροχώρια και ειδυλλιακές παραλίες με παραδοσιακές βαρκούλες.  Αργά το μεσημέρι θα φθάσουμε στο Terengganu και πιο συγκεκριμένα στην China Town της πόλης για να απολαύσουμε το γεύμα μας. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον κεντρική αγορά της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 10η: Terengganu – Kuantan

Aφότου απολαύσουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε το ταξίδι μας για το Kuantan. Στη διαδρομή μας θα περάσουμε από το ψαροχώρι Kemaman και το γεμάτο με κοκοφοίνικες Cherating. Άφιξη στο Κuantan. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 11η: Kuantan – Kουάλα Λουμπούρ - Πτήση αναχώρησης

Ελεύθερο το πρωινό μας για να περιηγηθούμε στους δρόμους του Κουαντάν. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς στην Κουάλα Λουμπούρ. Αργά το βράδυ αναχώρηση για το αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας.

Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 12η: Άφιξη στην Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα - Nτόχα                           12.05 - 16.30

Ντόχα - Κουάλα Λουμπούρ     19.15 - 07.50

Κουάλα Λουμπούρ - Ντόχα     21.00 - 23.30

Ντόχα - Αθήνα                            02.25 - 07.00 ( άφιξη την επόμενη ημέρα)

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Qatar Airways

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης  εκδρομής: αεροδρόμιο Κουάλα Λουμπούρ

Σημείο αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Κουάλα Λουμπούρ

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗ                               ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

Kuala Lumpur                    Wyndham Suites KLCC 4* ή παρόμοιο

Cameron Highlights          Strawberry Part Resort 4* ή παρόμοιο

Ipoh                                      Sunway Hotel Georgetown 4* ή παρόμοιο

Kota Bharu                         The Grand Renai 4* ή παρόμοιο

Kuala Terengganu            Raia Hotel & Convention Centre 4* ή παρόμοιο

Kuantan                              Swiss-Garden Beach Resort 4* ή παρόμοιο

                                 Τιμές κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Αναχώρηση: Κάθε Κυριακή

2.890,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων       Συμπεριλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα    Καταβλητέα στη Μαλαισία

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Κουάλα Λουμπούρ- Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό
 • Γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων όπως σημειώνονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις με τοπικούς ξεναγούς
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια / Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα ( πληρωτέα στη Μαλαισία)
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.