Ζανζιβάρη με Σαφάρι (Saadani) – 9 ημέρες

Τανζανία/Ζανζιβάρη

Διακοπές

7 ημέρες

Αθήνα

Ζανζιβάρη

Αναχωρήσεις

       2024


Ιούλιος - Οκτώβριος

Περιγραφή Εκδρομής

Ζανζιβάρη – Τανζανία (Σααντάνι)

Το έδαφος της Τανζανίας έχει διατηρήσει και αποκαλύψει μέχρι σήμερα τα καλύτερα και πλουσιότερα ίχνη των πρώτων ανθρωπόμορφων όντων 2 εκατ. χρόνια περίπου πριν.

Σήμερα, στη χώρα που δεσπόζει ο επιβλητικός κώνος του Κιλιμάντζαρου (5895 μ.) με τις χιονοσκέπαστες κορυφές, ζουν πάνω από 120 φυλές οι οποίες διατηρούν ανέπαφες τις συνήθειές τους και ζουν ασκώντας τις παραδοσιακές τους δραστηριότητες. Ένα ταξίδι γεμάτο από μυρωδιές και ψιθύρους

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ζανζιβάρη.

Αναχώρηση από Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2η: Ζανζιβάρη - Stone Town

Άφιξη στη Ζανζιβάρη, συνάντηση με το αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο στη Stone Town. Τακτοποίηση στο δωμάτιο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: – 

Ημέρα 3η: Ζανζιβάρη – Saadani National Park

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και την πτήση μας το Dar El Salam. Άφιξη και παραλαβή από τον συνοδό μας και μεταφορά στο Εθνικό Πάρκο Saadani.

Κατά μήκος της ακτής του Ινδικού Ωκεανού στην Τανζανία, βρίσκεται ένα από τα πιο όμορφα πάρκα, το πάρκο Saadani. Όντας το μόνο Εθνικό Πάρκο που φιλοξενεί τόσο θαλάσσιους όσο και χερσαίους βιότοπους, το Saadani έχει άφθονη θαλάσσια ζωή και μεγάλο αριθμό άγριων ζώων. Δεν είναι περίεργο να συναντάτε άγρια ​​ζώα στην παραλία σε αυτό το παράκτιο πάρκο. Το Saadani είναι ένας από τους λιγότερους τόπους αναπαραγωγής για απειλούμενες πράσινες θαλάσσιες χελώνες και το μοναδικό πάρκο της Τανζανίας που προστατεύει το μαγγρόβιο δάσος. Το παράκτιο δάσος σε αυτό το μοναδικό πάρκο φιλοξενεί σπάνια είδη μαύρων και λευκών πιθήκων Colobus. Άφιξη στο κατάλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα και δείπνο

Ημέρα 4η: Saadani National Park

Πρωινό ολοήμερο game drive στο πάρκο. Η υγρή σαβάνα του εθνικού πάρκου Saadani μπορεί να χωριστεί σε τρεις τύπους που διακρίνονται εύκολα: ψηλή σαβάνα με γρασίδι με ποώδη κάλυψη που φτάνει τα 2 μέτρα και διάσπαρτους φοίνικες, βοσκή με κοντό γρασίδι και μαύρες βαμβακερές πεδιάδες με αργιλώδες έδαφος. Κάτοικοι των ψηλών σαβάνων με γρασίδι είναι οι βουβάλοι που ζυγίζουν έως και 850 κιλά και αντιλόπες που είναι αρκετά δύσκολο να εντοπιστούν κάτω από τα ψηλά χόρτα όπου ξαπλώνουν για καταφύγιο. Τα ψηλότερα ζώα στον κόσμο και το εθνικό σύμβολο της Τανζανίας, οι καμηλοπαρδάλεις, είναι πολυάριθμα στο Εθνικό Πάρκο Σααντάνι. Το λιοντάρι, το μεγαλύτερο από τα αφρικανικά σαρκοφάγα, βρίσκεται επίσης στο Σααντάνι αν και σπάνια εμφανίζεται. Το βράδυ μπορεί να ακούσετε και τις ύαινες. Άλλα είδη που μπορούν να παρατηρηθούν στην περίμετρο του πάρκου είναι οι κίτρινοι μπαμπουίνοι και οι μαϊμούδες. Επιστροφή στο κατάλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα και δείπνο

Ημέρα 5η: Saadani National Park – Ζανζιβάρη

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για το Dar El Salam και πτήση για Ζανζιβάρη. Άφιξη και μεταφορά στο resort μας. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό και δείπνο.

Ημέρα 6η: Ζανζιβάρη – Jozani forest & Paje beach

Πρωινό και αναχώρηση για το νότιο τμήμα του νησιού και το χωρίο Paje.  Η παραλία Paje ξεχωρίζει ως μία από τις καλύτερες παραλίες στα νησιά της Ζανζιβάρης, που βρίσκεται στις νότιες ακτές του νησιού Unguja, ανάμεσα στο Jambiani και το χωριό Bwejuu. Έχει γίνει ένας περιζήτητος προορισμός για ταξιδιώτες που προσελκύονται σε περιπέτειες με βάση το νερό, με το Kiteboarding να είναι μια ιδιαίτερα δημοφιλής δραστηριότητα. Συνεχίζοντας θα μεταφερθούμε στο δάσος Jozani, τη μόνη εναπομείνασα φυσική βλάστηση. Είναι πατρίδα πολλών ενδημικών ειδών πανίδας και χλωρίδας. Εδώ θα δούμε τον κόκκινο πίθηκο colobus, βελούδινες γάτες, φίδια, μαγκρόβια, μια ποικιλία από μικρά δέντρα, θάμνους, βάλτους και χόρτα. Αυτό είναι το καλύτερο ταξίδι για να ανακαλύψουμε τη φύση του δάσους και θα έχουμε τη μοναδική ευκαιρία να δούμε και να τραβήξουμε μερικές φωτογραφίες και βίντεο με τον κόκκινο πίθηκο colobus που βρίσκεται μόνο στη Ζανζιβάρη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό και δείπνο.

Ημέρα 7η: Ζανζιβάρη – Blue Safari – Mnemba Island

Πρωινό και σήμερα η μέρα θα είναι γεμάτη από περιπέτειες στην παραλία με συνδυασμό διασκέδασης και δραστηριοτήτων. Η εκδρομή ξεκινά από το ψαροχώρι που βρίσκεται στη νοτιοδυτική γωνία του νησιού και αποτελεί ιδανικό σημείο εκκίνησης για εξερεύνηση. Ο κόλπος έχει μια σειρά από όμορφα ακατοίκητα νησιά και αμμώδεις όχθες και συχνάζουν τα ρινοδέλφινα. Μετά την κολύμβηση με αναπνευστήρα,  θα μεταφερθούμε σε ένα έρημο νησί για μεσημεριανό γεύμα.,  το οποίο σερβίρεται σε τραπέζια πικνίκ που είναι στημένα κάτω από τη σκιά δέντρων. Το μεσημεριανό γεύμα είναι ένα παραδοσιακό γεύμα της Ζανζιβάρης και περιλαμβάνει μια επιλογή από θαλασσινά. Ακολουθεί μια γαστρονομική γευσιγνωσία φρούτων με μια επιλογή από 10 έως 15 διαφορετικά τροπικά φρούτα. Διατίθενται κρύα ποτά όλη την ημέρα και περιλαμβάνουν μεταλλικό νερό, αναψυκτικά και μπύρα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στo νησί Mnemba, μια κοραλλιογενής ατόλη, που περιβάλλεται από ακμάζοντες, ζωντανούς υφάλους και τον κρυστάλλινο Ινδικό Ωκεανό, που βρίσκεται ακριβώς έξω από τη βορειοανατολική ακτή του νησιού της Ζανζιβάρης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 8η: Ζανζιβάρη – Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω σταθμού.

Ημέρα 9η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

          2024

Ιούλιος - Οκτώβριος

Ενδεικτικές πτήσεις

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα – Ντόχα          QR 208 19:40 – 00:05

Ντόχα – Ζανζιβάρη   QR1487 02:10 – 07:55

Ζανζιβάρη – Ντόχα    QR1488 23:20 – 05:15

Ντόχα – Αθήνα          QR 203  07:35 – 12:25

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Ethiopian Airlines

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία:

Ζανζιβάρη (Stone Town) – Tempo House ή παρόμοιο

Ζανζιβάρη – Villa Kiva ή παρόμοιο

Σααντάντι – Simply Saadani Camp ή παρόμοιο

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ :  3750,00€

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω σταθμού (Αθήνα – Ζανζιβάρη–Αθήνα)
 • Εσωτερικά εισιτήρια Ζανζιβάρη – Νταρ Ελ Σαλάαμ – Ζανζιβάρη
 • (1) διανυκτέρευση στην Stone Town στη Ζανζιβάρη  με πρωινό
 • (2) διανυκτερεύσεις στο εθνικό πάρκο Saadani  με πλήρη διατροφή
 • (3) διανυκτερεύσεις σε beach resort στη Ζανζιβάρη με ημιδιατροφή
 • Είσοδοι σε πάρκα
 • Game Drives όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με open roof jeep
 • Έμπειρος Αγγλόφωνος συνοδός/οδηγός κατά τη διάρκεια του σαφάρι
 • 2 ολοήμερες εκδρομές στη Ζανζιβάρη με Αγγλόφωνο συνοδό
 • Όλες οι μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Έξτρα Ασφάλεια Υγείας

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά – πληρωτέα τοπικά)
 • Βίζα Τανζανίας & Ζανζιβάρης (εκδίδεται online
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.