Τανζανία / Ζανζιβάρη – 11 ημέρες

Τανζανία/Ζανζιβάρη

Διακοπές

11 ημέρες

Αθήνα

Κιλιμάντζαρο

Αναχωρήσεις

       2024


Ιούλιος - Οκτώβριος

Περιγραφή Εκδρομής

Για όσους αγαπούν τη φύση, η Τανζανία αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό.Η άγρια ομορφιά της αφρικανικής Εδέμ που βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική την έχει αναδείξει ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για σαφάρι. Με Safari game drive στα γνωστότερα πάρκα της Τανζανίας όπως στη λίμνη Μανυάρα και στο φημισμένο πάρκο Σερενγκέτι, θα περπατήσουμε στον κρατήρα Νγκορονγκόρο, ένας από τους μεγαλύτερους κρατήρες ηφαιστείου στον κόσμο. Τις πρώτες ημέρες της εκδρομής μας, θα ξεκουραστούμε και θα απολαύσουμε τον ήλιο και τη θάλασσα της Ζανζιβάρης,

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Τανζανία

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση για Κιλιμάντζαρο. Άφιξη και συνάντηση με τον αντιπρόσωπό μας. Μεταφορά στην Αρούσα. Άφιξη και τακτοποίηση στο κάμπ. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Δείπνο.

Ημέρα 2η: Αρούσα – Ταρανγκίρε

Πρωινό κι αναχώρηση για το Εθνικό Πάρκο Ταρανγκίρε. Ο ποταμός Ταρανγκίρε από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του το πάρκο, είναι η μοναδική παροχή νερού της άγριας ζωής στην περιοχή. Όταν ξεραίνονται οι στέπες, με το τέλος των βροχών του Ιούνιου, όλα τα ζώα επιστρέφουν στον ποταμό Ταρανγκίρε, κάνοντας το πάρκο το δεύτερο μεγαλύτερο σε συγκέντρωση άγριας ζωής μετά το Νγκόρονγκορο. Στάση για μεσημεριανό πικνικ. Άφιξη το απόγευμα στο λοτζ. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 3η: Σερενγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Τανζανίας και της Κένυας το  Σερεγκέτι µε την πλούσια άγρια ζωή των ζώων πάνω από 2.000.000 ζώα, όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια ,διαμέσου του Masai Boma. Στάση για μεσημεριανό πικνικ  και στην συνέχεια θα καταλήξουμε στο lodge στο Σερεγκέτι. Αφού τακτοποιηθούμε, το βράδυ θα έχουμε δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα και δείπνο

Ημέρα 4η: Πάρκο Σερεγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα αφιερώσουμε όλη τη ημέρα σε σαφάρι για να μπορέσουμε να δούμε όσο περισσότερα ζώα η πουλιά Στόχος μας, τα 5 «μεγάλα»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερος, ελέφαντας και αγριοβούβαλος. Οι πιθανότητες για να τα δούμε όλα σε ένα ταξίδι, είναι μικρές, αλλά αν υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή ζει μόνο στο Σερεγκέτι. Μεσημεριανό με πικνικ και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 5η: Κρατήρας Νγκόρο Νγκόρο – Καρατού

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για τον κρατήρα του ΝγκόροΝγκόρο προστατευόμενο από την Unesco. Μεσημεριανό με πικνικ και άφιξη αργά το απόγευμα στο Καρατού για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ο κρατήρας καλύπτει 260τετρ.χλµ, και είναι το σπίτι 30.000 μόνιμων ειδών από άγρια ζώα και είναι ακόμη ένα µέρος στην Αφρική που έχουμε μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσουμε τα “big five” δηλ. λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βούβαλο, ρινόκερο και ελέφαντα) στα σαφάρι που κάνουμε. Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει υπερβολικά ειδικά από Μάιο έως Σεπτέμβριο ,και  µια από τις πιο όμορφες εμπειρίες είναι να καθίσουμε όλοι γύρω από µια μεγάλη φωτιά µε τα ποτά µας συζητώντας τις εμπειρίες από το ημερήσιο σαφάρι που είχαμε. Θα παρατηρήσετε επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του κρατήρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δίπλα στην βοσκή, λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια.

Ημέρα 6η: Καρατού – Αρούσα – Ζανζιβάρη (Stone Town)

Μετά το πρωινό, περάστε μερικές ώρες στο καταφύγιο για χαλάρωση και αναψυχή. Αν το επιτρέπει ο χρόνος, θα κάνουμε μια σύντομη περιήγηση στην πόλη Karatu για ψώνια πριν μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο της Αρούσα για να πετάξουμε για Ζανζιβάρη. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στο Stone Town. Τακτοποίηση στο δωμάτιο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα και δείπνο

Ημέρα 7η: Ζανζιβάρη – Stone Town – Παραθαλάσσιο θέρετρο

Πρωινό και αναχώρηση για την περιπατητική μας ξενάγηση στην ιστορική πόλη Μπορεί να μην έχει ένα ιδιαίτερα ρομαντικό όνομα, αλλά η Stone Town είναι η παλιά πόλη και η πολιτιστική καρδιά της Ζανζιβάρης, που ελάχιστα πράγματα άλλαξαν σε αυτήν τα τελευταία 200 χρόνια. Ανάμεσα στα δαιδαλώδη σοκάκια, βρίσκονται πολυσύχναστα παζάρια, τζαμιά και μεγάλα αραβικά σπίτια με ορειχάλκινες, σκαλιστές, ξύλινες πόρτες, δείγματα της τοπικής χειροτεχνίας σε όλη την πόλη. Μεταφορά στο resort. Διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα και δείπνο

Ημέρα 8η: Ζανζιβάρη

Ημέρες ελεύθερες για χαλάρωση και να απολαύσουμε τον ήλιο και τις λευκές παραλίες του νησιού. Διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό και δείπνο

Ημέρα 9η: Ζανζιβάρη

Ημέρες ελεύθερες για χαλάρωση και να απολαύσουμε τον ήλιο και τις λευκές παραλίες του νησιού. Διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό και δείπνο

Ημέρα 10η: Ζανζιβάρη - Αθήνα

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Ζανζιβάρης για την πτήση της επιστροφής στην Αθήνα.

Ημέρα 11η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

          2024

Ιούλιος - Οκτώβριος

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα

Αντίς Αμπέμπα – Κιλιμάντζαρο

Ζανζιβάρη – Αντίς Αμπέμπα

Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Ethiopian Airlines

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία:

Αρούσα – Arusha Planet Lodge ή παρόμοιο

Karatu – Marena Valley Lodge ή παρόμοιο

Σερενγκέτι - Serengeti Safari Lodge ή παρόμοιο

Ζανζιβάρη (Stone Town) – Tempo House ή παρόμοιο

Ζανζιβάρη – Smile Beach Hotel & Resort ή παρόμοιο

 

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ :  3,950€

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω σταθμού (Αθήνα –Κιλιμάντζαρο – Ζανζιβάρη – Αθήνα)
 • (1) διανυκτέρευση στην Αρούσα  με πρωινό ημιδιατροφή
 • (2) διανυκτερεύσεις στο Karatu με πλήρη διατροφή
 • (2) διανυκτερεύσεις στο εθνικό πάρκο Serengeti  με πλήρη διατροφή
 • (1) διανυκτέρευση στην Stone Town στη Ζανζιβάρη  με πλήρη διατροφή
 • (3) διανυκτερεύσεις στη Ζανζιβάρη με ημιδιατροφή
 • Είσοδοι στα εθνικά πάρκα
 • Game Drives όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με open roof jeep
 • Έμπειρος Αγγλόφωνος Συνοδός/ Οδηγός
 • Όλες οι μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα (υποχρεωτικά – πληρωτέα τοπικά)
 • Βίζα Τανζανίας & Ζανζιβάρης (εκδίδεται online)
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.