Βιετνάμ: Μνημεία & Εξωτικές παραλίες

Βιετνάμ

Αναψυχή & Τουρισμός

14 ημέρες

Αθήνα

Aνόι

Αναχωρήσεις

          2024

Ιούνιος - Οκτώβριος


Κάθε Παρασκευή 

Σημεία Ενδιαφέροντος

 • Ανόι
 • Κρουαζιέρα με πλήρη διατροφή στον κόλπο Halong
 • Da Nang
 • Hoi An
 • Xo Τσι Μινχ
 • Δέλτα Μεκόνγκ ( Ben Tre)
 • Cu Chi Tούνελ
 • Nησί Phu Quoc

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα - Ανόι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Ανόι μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο Βιετνάμ  την επόμενη ημέρα.

Γεύματα: —–

Ημέρα 2η: Ανόι

Άφιξη στο Ανόι . Αφότου περάσουμε την διαδικασία ελέγχου διαβατηρίων και αποσκευών, θα συναντηθούμε με τον αντιπρόσωπό μας και μεταφερόμαστε στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο για ξεκούραση. Το βράδυ θα απολαύσουμε δείπνο σε τοπικό εστιατόριο. Διανυκτέρευση.

Γεύματα: δείπνο

Ημέρα 3η: Ανόι ( Ξενάγηση πόλης)

Σήμερα η μέρα είναι αφιερωμένη στη γνωριμία μας με το Ανόι. Πρώτη μας στάση το μαυσωλείο του Χο Τσι Μινχ. Το μαυσωλείο βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ba Dinh, το σημείο όπου ο ηγέτης Χο Τσι Μινχ διάβασε στις 2 Σεπτεμβρίου 1945 τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας και την ίδρυση της Λαΐκής Δημοκρατίας του Βιετνάμ. Στη συνέχεια περνάμε μπροστά από το προεδρικό μέγαρο, ενώ στη συνέχεια θα δούμε επίσης το ξυλοπόδαρο σπίτι (γνωστό στο Βιετνάμ ως Nha San Bac Ho), το οποίο χτίστηκε υπό τις εντολές του Χο Τσι Μινχ για προσωπική του χρήση. Ο Χο Τσι Μινχ εγκαταστάθηκε στο μικρό σπίτι στις 17 Μαΐου 1958 και έζησε εκεί μέχρι το θάνατό του, το 1969.

Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την παγόδα Chùa Một Cột , ένα από τα πιο εμβληματικά σύμβολα του Βιετνάμ χτισμένο το 1049. Συνεχίζοντας θα μεταφερθούμε στη λίμνη HuuTiep. Θα εξερευνήσουμε τα θεμέλια του 400 ετών ναού Tran Quoc και θα δούμε τα απομεινάρια ενός B52 βομβαρδιστικού καταμεσής της λίμνης. To συγκεκριμένο βομβαρδιστικό των Η.Π.Α καταρρίφθηκε κατά τη διάρκεια των βομβαρδιστικών επιδρομών του 1972 στο Χα Νόι, μια οδυνηρή υπενθύμιση της πρόσφατης ιστορίας του Βιετνάμ. Θα επισκεφθούμε το εθνολογικό μουσείο, για να μάθουμε την ιστορία των 54 φυλών που κατοικούν στο Βιετνάμ.

Ακολουθεί γεύμα σε τοπικό Βιετναμέζικο Noodle Shop.  Μετά το γεύμα μας, θα βρεθούμε στα προάστια του Ανόι  για να επισκεφθούμε τον ναό της λογοτεχνίας, γνωστό ως το πρώτο πανεπιστήμιο της χώρας. Επόμενη στάση μας, η φυλακή Hoa Lo, όπου κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ, είχαν φυλακιστεί Βιετναμέζοι και Αμερικανοί αιχμάλωτοι. Μετά θα κάνουμε μια βόλτα στο παλιό Ανόι, με τρίκυκλα ταξί στην παλιά συνοικία του Ανόι, γνωστή και ως «36 δρόμοι».

Το τέλος της ημέρας θα μας βρει στην επονομαζόμενη παλιά συνοικία για να ανακαλύψουμε την street food σκηνή του Ανόι. Μετά το τέλος του περιπάτου μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό, γεύμα, street food δείπνο.

Ημέρα 4η: Aνόι – Hai Phong – Κόλπος Lan Ha

Μετά το πρωινό μας θα πάμε οδικώς διαμέσω του δέλτα του Κόκκινου Ποταμού στη πόλη Χα Λονγκ. Νωρίς το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε σε μια ξύλινη τζόγκα (τύπος πολεμικού πλοίου του παλαιού αυτοκρατορικού κινεζικού ναυτικού, που σήμερα χρησιμοποιείται στο Βιετνάμ για τουριστικούς λόγους) και θα απολαύσουμε τη κρουαζιέρα μας. Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς, η κρουαζιέρα θα μας προσφέρει υπέροχες εικόνες φυσικής ομορφιάς, με την θέα των περίπου 3,000 νησίδων. Θα απολαύσουμε πάνω στη τζόγκα το γεύμα μας, όσο το πλοιάριο πλέει στα γαλήνια νερά του κόλπου, περνώντας από απείρου κάλους νησίδες ενώ θα περάσουμε από τις νησίδες Con Vit & Gia Luan. Aργά το μεσημέρι θα προσεγγίσουμε την μικρή λιμνοθάλασσα στο νησάκι Cat Ba και με ποδήλατο θα επισκεφθούμε τον οικισμό Viet Hai. Τοποθετημένο σε μια κοιλάδα, στη καρδιά του εθνικού πάρκου Cat Ba, περικλείεται από πλούσια βλάστηση, γεγονός που κατέστησε τον οικισμό απομονωμένο από τον έξω κόσμο για πολλές δεκαετίες.

Στην συνέχεια επιστροφή στο πλοίο και ελεύθερος χρόνος για να απολαύσουμε το κολύμπι μας ή να χαλαρώσουμε στο κατάστρωμα του πλοίου. Διανυκτέρευση στη τζόγκα.

Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 5η: Χαλόνγκ – Νταν Νανγκ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό και το γεύμα μας στο πλοιάριο, θα μεταφερθούμε οδικώς στο αεροδρόμιο του Ανόι και θα πάρουμε την πτήση μας για το Ντα Νανγκ.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 6η: Νταναγκ - Χόι Αν - Νταναγκ

Το πρωινό μας ελεύθερο για να περιπλανηθούμε στη πολύβουη και πολύχρωμη αγορά με τις θαυμάσιες μυρωδιές και τα εξωτικά φρούτα και λαχανικά. Μετά το μεσημέρι, θα μεταφερθούμε οδικώς στην ιστορική πόλη του Χόι Αν.

Πρώτος μας σταθμός ο ναός Phuoc Kien που αποτελεί το κέντρο της κινεζικής κουλτούρας στο Hoi An. Παρόλο που εξακολουθεί να αναφέρεται ως αίθουσα συναρμολόγησης από πολλούς, το κτίριο σήμερα χρησιμοποιείται ως ναός από τους απογόνους των κινεζικών οικογενειών. Ο περίπατός μας συνεχίζεται στην 400 χρόνων γιαπωνέζικη σκεπαστή γέφυρα. Σύμφωνα με τον θρύλο, μια φορά κι έναν καιρό ζούσε ένα τεράστιο τέρας που το κεφάλι του ήταν στην Ινδία, η ουρά του στην Ιαπωνία και το σώμα του στο Βιετνάμ. Όποτε το τέρας κουνιόταν σεισμοί και πλημμύρες κατέκλυζαν το Βιετνάμ. Έτσι αποφάσισαν να φτιάξουν αυτή τη γέφυρα στο αδύνατο σημείο του, στην αχίλλειο πτέρνα του, ώστε να το σκοτώσουν. Λίγο πριν από την είσοδο υπάρχει ένας μικρός ναός αφιερωμένος στον «Τσούα Όνγκ», ενώ οι είσοδοι της γέφυρας φυλάσσονται από ένα ζευγάρι πιθήκων από τη μια και ένα ζευγάρι σκύλων από την άλλη.  Eπόμενο μνημείο που θα επισκεφθούμε είναι το παλιό σπίτι του Τan Ky. Mε περισσότερα από 200 χρόνια ιστορίας, θεωρείται «ζωντανό μουσείο». Η μοναδική αρχιτεκτονική του  έχουν κάνει το σπίτι του Ταν Κι πόλο έλξης για τους τουρίστες.

Αργότερα θα βρεθούμε στο εκπληκτικό μουσείο κληρονομιάς το οποίο φιλοξενεί τη μόνιμη έκθεση της συλλογής πολύτιμης κληρονομιάς του Réhahn. Η συλλογή θα μας αποκαλύψει την πλούσια πολιτιστική ιστορία των εθνικών φυλών του Βιετνάμ. Στη συνέχεια θα βρεθούμε σε εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών φαναριών τα οποία διακοσμούν ολόκληρη την πόλη. Θα μάθουμε για την τεχνική, τα υλικά που χρησιμοποιούνται αλλά και για την χρησιμότητα.

Το τέλος της ημέρας θα μας βρει στην πιο εμπορική πλευρά του Χόι Αν, μια γειτονιά γεμάτη παραδοσιακά μαγαζάκια με γευστικά εδέσματα. Κάθε μέρα, στις 16.00 η περιοχή πλημμυρίζει με πάγκους πουλώντας κάθε λογής φαγητών. Εδώ είναι που θα δοκιμάσουμε τις τοπικές λιχουδιές.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Νταναγκ

Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 7η: Ντανάγκ

Ελεύθερη ημέρα στο Ντα Νανγκ για να απολαύσουμε τις παραλίες και τον ήλιο.

Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 8η: Ντανάγκ - Χο Τσι Μινχ

Μετά το πρωινό μας θα πάρουμε την πτήση μας για το Χο Τσι Μινχ. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε οδικώς ως τα περιβόητα τούνελ ΚουΤσι, 50 χλμ βορειοδυτικά του Χο Τσι Μινχ κοντά στο χωριό Ben Dinh. Εκεί θα έχουμε την τύχη να δούμε από κοντά ένα τμήμα των τούνελ, από το υπόγειο δίκτυο αρχικού μήκους 200 χιλιομέτρων, σώζονται τα 120χλμ. Τα τούνελ χρησιμοποιήθηκαν από τους Βιετκόνγκ για να επιτίθενται στους Αμερικανούς κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ ( 1954 – 1975). Οι σήραγγες λειτουργούσαν τα χρόνια του πολέμου σαν κοιτώνες, μαγειρεία, αποθήκες όπλων και τροφίμων, ως νοσοκομεία και χειρουργεία αλλά κυρίως ως κρύπτες και διάδρομοι δράσης των πολεμικών επιχειρήσεων. Οι σήραγγες βρίσκονται μέσα στη ζούγκλα και μαζί με περίτεχνες παγίδες οι Βιετκόνγκ έδωσαν μεγάλα χτυπήματα στους Αμερικάνους. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία όχι μόνο να δούμε από κοντά τα τούνελ αλλά και να τα περπατήσουμε και να αισθανθούμε έστω και για λίγο πως ζούσαν. Οι σήραγγες είναι σκαμμένες μέχρι και 8 μέτρα κάτω από το έδαφος και πολύ στενές.

Μετά το τέλος της περιήγηση, επιστροφή στο Χο Τσι Μινχ. Διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό, γεύμα

Ημέρα 9η: Χο Τσι Μινχ - Δέλτα Μεκόνγκ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα κινηθούμε νοτίως προς το Δέλτα του ποταμού Μεκόνγκ. Το μήκος του είναι 4.350 χιλιόμετρα και αποτελεί τη μεγαλύτερη υδάτινη οδό της Νοτιοανατολικής Ασίας. Μάλιστα, επειδή διασχίζει αρκετές χώρες, ο ποταμός έχει πολλά ονόματα, ενώ το πιο γνωστό—Μεκόνγκ—είναι σύντμηση του ονόματος Μέι Ναμ Κονγκ στη γλώσσα τάι. O Μεκόνγκ είναι η ζωογόνος δύναμη του Βιετνάμ. Εκεί, διαχωρίζεται σε εφτά διακλαδώσεις σχηματίζοντας ένα δέλτα έκτασης 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων με υδάτινες οδούς το μήκος των οποίων υπολογίζεται στα 3.200 χιλιόμετρα. Αυτή η αφθονία νερού όχι μόνο ποτίζει αγρούς και ορυζώνες αλλά και τους εμπλουτίζει με την πολύτιμη ιλύ, δίνοντας στους αγρότες τη δυνατότητα να καλλιεργούν ρύζι τρεις φορές το χρόνο. Πράγματι, το Βιετνάμ είναι η δεύτερη χώρα στον κόσμο μετά την Ταϊλάνδη όσον αφορά τις εξαγωγές αυτού του δημοφιλούς βασικού προϊόντος.

Πρώτη μας στάση η πόλη Ben Tre. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε παραδοσιακό πλοιάριο για να πλεύσουμε ανάμεσα στα 4 πανέμορφα νησάκια της περιοχής, τα οποία έχουν πάρει τα ονόματα των ιερών ζώων του Βουδισμού ( δράκος, μονόκερος, φοίνικας και χελώνα). Συνεχίζοντας το υδάτινο ταξίδι μας, θα πλεύσουμε ανάμεσα σε κοκοφοίνικες: η περιοχή, επονομαζόμενη και ως η πατρίδα των καρυδών, αποτελεί τον βασικότερο παραγωγό καρυδών του Βιετνάμ. Θα περιηγηθούμε στα μικρά χωριουδάκια, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να μάθουμε πως φτιάχνονται γλυκίσματα από καρύδα. Εν συνεχεία θα επισκεφθούμε μια φάρμα παραγωγής εξαίσιου μελιού και θα γευτούμε το τοπικό μέλι, κρασί φτιαγμένο από μπανάνα, μαρμελάδα τζίντζερ και άλλες τροπικές λιχουδιές. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής. Επιστρέφοντας στη Σαιγκόν, το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό, γεύμα

Ημέρα 10η: Χο Τσι Μινχ – CuChi Tunnels - Phu Quoc

Mετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση της πόλης, για να γνωρίσουμε καλύτερα την πρώην πρωτεύουσα του Νότιου Βιετνάμ. Πρώτη μας στάση ο καθεδρικός ναός της Παναγίας, ένα ωραίο δείγμα αρχιτεκτονικής, κατασκευασμένος με κόκκινο τούβλο, αποτελεί ορόσημο στη καρδιά της πόλης. Οι δίδυμοι τετράγωνοι πύργοι της εκκλησίας ανυψώνονται σχεδόν 60 μέτρα, ενώ χτίστηκε μεταξύ 1877 ως το 1883. Ακριβώς απέναντι βρίσκεται το γαλλικό ταχυδρομείο το οποίο ολοκληρώθηκε το 1891. Σχεδιάστηκε από τον Gustave Eiffel, τον αρχιτέκτονα του πύργου του Άιφελ. Σήμερα το ταχυδρομείο εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και αποτελεί δημοφιλή χώρο συνάντησης για τους ντόπιους. Επόμενη στάση μας, η επίσκεψη στο μουσείο μνημείων του πολέμου. Ένα από τα πιο δημοφιλή μουσεία του Βιετνάμ, με εκθέματα που σχετίζονται με τη φρίκη του πολέμου στο Βιετνάμ. Το μουσείο επικεντρώνεται κυρίως στον πόλεμο του Βιετνάμ, ωστόσο κάποια εκθέματα σχετίζονται με τον 1ο πόλεμο της Ινδοκίνας με τους Γάλλους αποικιοκράτες. Ακολουθεί η επιβεβλημένη επίσκεψη στο ανάκτορο της ανασυγκρότησης, γνωστό κάποτε ως παλάτι της Ανεξαρτησίας. Η τελευταία μας στάση η ατμοσφαιρική παγόδα του αυτοκράτορα Jade. Μετά το τέλος των ξεναγήσεων, μεταφορά στο αεροδρόμιο για την σύντομη πτήση μας για το νησί Phu Quoc. Άφιξη στο νησί, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό, γεύμα

Ημέρα 11η: Phu Quoc

To Φου Κουοκ, βρίσκεται στον κόλπο της Ταϊλάνδης, στις ακτές της Καμπότζης, αλλά διοικητικά ανήκει στο Βιετνάμ. Το Phú Quôc διαθέτει μερικές από τις πιο όμορφες παραλίες του Βιετνάμ και προσφέρει τα καλύτερα θαλασσινά της χώρας.

Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσουμε την θάλασσα, τις βόλτες μας στο τροπικό νησί και να εξερευνήσουμε τους θησαυρούς που κρύβει.

Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 12η: Phu Quoc

Ελεύθερη ημέρα για να απολαύσουμε την θάλασσα, τις βόλτες μας στο τροπικό νησί και να εξερευνήσουμε τους θησαυρούς που κρύβει.

Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 13η: Phu Quoc ( Αναχώρηση)

Μετά το πρωινό μας, μέχρι την ώρα της πτήση μας από το νησί στο Χο Τσι Μινχ και μετέπειτα πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.  Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 14η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη                   21.50 - 23.30

Kωνσταντινούπολη - Aνόι                        01.25 - 14.55

Χο Τσι Μινχ - Κωνσταντινούπολη              21.55 - 04.35 ( άφιξη την επόμενη ημέρα)

Κωνσταντινούπολη - Αθήνα                       07.30 - 09.00

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με τις Τurkish Airlines

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης  εκδρομής: αεροδρόμιο Aνόι

Σημείο αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Χο Τσι Μινχ

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
ΑνόιThe Oriental Jade  5* ή παρόμοιο
Κόλπος Χαλόνγκ / Λαν ΧανOrchid Classic Cruise ή παρόμοιο
ΝτανάγκNaman Retreat 5* ή παρόμοιο
Xo Tσι ΜινχLa Vela Saigon  5*ή παρόμοιο
Phu QuocLa Veranda Phu Quoc 5* ή παρόμοιο

                                 Τιμές κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Αναχώρηση: Κάθε Παρασκευή

3.950,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων       Συμπεριλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα    Καταβλητέα στo Bιετνάμ
Βίζα ( evisa)Συμπεριλαμβάνεται

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Ανόι / Χο Τσι Μινχ- Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού και εσωτερικές πτήσεις  Βιετνάμ
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό ( πλήρη διατροφή στην κρουαζιέρα)
 • Γεύματα κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων όπως σημειώνονται στο πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις με τοπικούς ξεναγούς
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Evisa Βιετνάμ
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια / Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα ( πληρωτέα στο Βιετνάμ )
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.