Κεντρική & Νότια Αφρική

Αναψυχή & Τουρισμός

9 ημέρες

Αθήνα

Κέιπ Τάουν

Αναχωρήσεις:

         2023

Ioύνιος - Σεπτέμβριος


Κάθε Κυριακή

Περιγραφή Εκδρομής

Στη νοτιότερη άκρη της αφρικανικής ηπείρου, εκεί όπου ο Ινδικός και ο Ατλαντικός σμίγουν τα ανταριασμένα νερά τους, βρίσκεται το Κέιπ Τάουν. Με κοσμοπολίτικη διάθεση, ευρωπαϊκή φινέτσα και υψηλή αισθητική, η παλιότερη πόλη της Νότιας Αφρικής «ξεχειλίζει» από κομψότητα και εκλεπτυσμένη ομορφιά.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η & 2η - Αθήνα – Κέιπ Τάουν

Αθήνα – Κέιπ Τάουν


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Κέηπ Τάουν μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο την επόμενη μέρα και παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Κέιπ Τάουν

Κέιπ Τάουν


Πρωινό και αναχωρούμε για την ξενάγηση μας στη πόλη. Στους πρόποδες του όρους Table, βρίσκεται το Κέηπ Τάουν, προικισμένο με πλούσια πολιτισμική και βιομηχανική κληρονομιά. Θα γνωρίσουμε τη πόλη ξεκινώντας από την αρχή της ιστορίας της μέχρι και τα εκθαμπωτικά της πολυκαταστήματα στη προκυμαία Victoria & Alfred. Θα επισκεφθούμε επίσης το βουνό Table ( αν το επιτρέπει ο καιρός- στη τιμή δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο του τελεφερίκ). Στη πόλη θα επισκεφθούμε αξιόλογα αξιοθέατα όπως το κάστρο της Καλής Ελπίδας, το S.A μουσείο, τους κήπους Company καθώς και την καλλιτεχνική υπαίθρια αγορά στο Greenmarket Square. Θα συνεχίσουμε ταξιδεύοντας μέχρι το γραφικό Bo Kaap. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Κέϊπ Γουάινλαντς (Cape Winelands)

Κέϊπ Γουάινλαντς (Cape Winelands)


Σήμερα μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τα Cape Winelands. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, ανάμεσα σε οροσειρές και αμπελώνες. Πρώτη μας στάση το Stellenbosch. Είναι η καρδιά της παραγωγής του κρασιού στη νότια Αφρική. Θα περιπλανηθούμε στη πόλη περπατώντας κάτω από τη σκιά γιγάντιων δέντρων και ανάμεσα σε όμορφα διατηρημένα ιστορικά κτίρια. Η επίσκεψη μας στο Stellenbosch τελειώνει με την απολαυστική εμπειρία της οινογευσίας. Θα έχουμε τη χαρά να δοκιμάσουμε διάφορες ποικιλίες κρασιών. Επόμενή μας στάση το Franschhoek, μια γραφική κοιλάδα που διατηρεί το γαλλικό της ύφος από τον 17ο αιώνα. Ακόμη μια δοκιμή κρασιού και συνεχίζουμε για το Paarl που είναι και η τελευταία μας στάση. Θα επισκεφθούμε ένα ακόμα κτήμα για μια τελευταία οινογευσία και επιστρέφουμε στη φασαρία της πόλης και στο ξενοδοχείο μας μετά από μια συναρπαστική μέρα στην ύπαιθρο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Κέiπ Τάουν - Γιοχάνεσμπουργκ

Κέiπ Τάουν - Γιοχάνεσμπουργκ


Πρωινό και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας. Θα ταξιδέψουμε κατά μήκος του Atlantic Seaboard διαμέσου των γραφικών Sea Point, Clifton και Camps Bay. H πρώτη μας στάση στο Llandundo και θα συνεχίσουμε για το Hout Bay, ένα γραφικό χωριό με εξαιρετική θέα τόσο στα βουνά όσο και στη θάλασσα. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας διαμέσου του περάσματος Chapman’s Peak, μιας από τις πιο όμορφες παράκτιες διαδρομές στον κόσμο, για να φθάσουμε στο Cape Point και το καταφύγιο άγριας ζωής στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Simon’s Town, οικισμός με βικτωριανή αρχιτεκτονική, μια ναυτική βάση και ένα καταφύγιο για τον αφρικανικό πιγκουίνο στο όμορφο Boulders Beach. Ξύλινα μονοπάτια θα σας επιτρέψουν να παρατηρήσετε τους πιγκουίνους στο φυσικό τους περιβάλλον. Στο τέλος της ημέρας θα επισκεφθούμε το Βοτανικό κήπο Kirstenbosch, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός για τη βιοποικιλία του. Είναι ένας από τους 8 Εθνικούς Βοτανικούς Κήπους και καλύπτει πέντε από τις έξι διαφορετικές βιοποικιλότητες της Νότιας Αφρικής. Το Kirstenbosch είναι το πιο διάσημο από τους κήπους και ιδρύθηκε το 1913 για να διατηρηθεί η χλωρίδα της χώρας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κέηπ Τάουν και επιβίβαση για τη πτήση μας στο Γιοχανεσμπουργκ. Άφιξη στο αεροδρόμιο. Παραλαβή από τον αντιπρόσωπό μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Γιοχάνεσμπουργκ - Πάρκο Κρούγκερ

Γιοχάνεσμπουργκ - Πάρκο Κρούγκερ


Πρωινό και αναχώρηση από την νοτιοαφρικάνικη μεγαλούπολη με κατεύθυνση ανατολικά για το Nelspruit διαμέσω των Witbank και Middleburg. Άφιξη στο πάρκο Κρούγκερ και μεταφορά στο lodge μας. Η εμπειρία της άγριας αφρικανικής ζωής μόλις ξεκινάει. Θα απολαύσουμε το δείπνο μας ακούγοντας τους ήχους της αφρικανικής νύχτας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Πάρκο Κρούγκερ (Σαφάρι)

Πάρκο Κρούγκερ (Σαφάρι)


Η σημερινή μέρα είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη στην αναζήτηση των Big 5 (λιοντάρι, ελέφαντας, βουβάλι, ρινόκερος, λεοπάρδαλη) καθώς και άλλων ζώων. Πρωινό και αμέσως αναχωρούμε για την πρώτη μας επαφή με την άγρια ζωή της Αφρικής. Θα δούμε θηλαστικά, πουλιά και ερπετά. Ο ειδικά εκπαιδευόμενος οδηγός σας θα σας δώσει πληροφορίες για όποιο είδος συναντήσετε και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή σας. Επιστρέφουμε στο lodge με τη δύση του ηλίου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Πάρκο Κρούγκερ -Sabie

Πάρκο Κρούγκερ -Sabie


Πρωινό και ξεκινάμε για ένα ακόμα σαφάρι. Αφήνουμε το πάρκο Κρούγκερ και κατευθυνόμαστε για το Escarpment διαμέσου των περασμάτων Klaserie και Abel Erasmus. Θα επισκεφθούμε το φαράγγι του ποταμού Blyde, με το μοναδικό σχηματισμό Bourke’s Luck Pothole. Πρόκειται για κυλινδρικές λακκούβες και σπηλιές πάνω στη βραχώδη βάση του ποταμού), το παράθυρο του Θεού, με τη συγκλονιστική θέα και τον βράχο Pinnacle. Τελειώνουμε το ταξίδι μας, φθάνοντας στο Sabie. Μεταφορά στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Σαμπί (Sabie) - Γιοχάνεσμπουργκ - Αθήνα

Σαμπί (Sabie) - Γιοχάνεσμπουργκ - Αθήνα


Πρωινό, αναχώρηση από το lodge και η ημέρα μας ξεκινά με τους καταρράκτες Lone Creek. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη πόλη Pilgrim’s Rest και το μουσείο της. Στα τέλη του 19ου αιώνα η πόλη έσφυζε από ζωή του χρυσού που είχε ανακαλυφθεί στη περιοχή. Άφιξη στο Γιοχάνεσμπουργκ το απόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις

2023

Ιούνιος - Σεπτέμβριος


Κάθε Παρασκευή & Κυριακή

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Κέηπ Τάουν/ Γιοχάνεσμπουργκ – Αθήνα μέσω σταθμού και Κέηπ Τάουν -Γιοχάνεσμπουργκ
 • 7 συνολικά διανυκτερεύσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, με τοπικά κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα Πάρκα και σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα και δαπάνες προσωπικής φύσεως.
 • Εξτρα ασφαλιστικό πακέτο
 • Όσα ρητά δεν αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα.

 

          Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
Κάθε Κυριακή
από  1.980,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.             790,00€
Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στην Ν.Αφρική)

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Κέηπ Τάουν /Γιοχάνεσμπουργκ – Αθήνα μέσω σταθμού και Κέηπ Τάουν- Γιοχάνεσμπουργκ.
 • 8 συνολικά διανυκτερεύσεις
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, με τοπικά κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα Πάρκα και σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

ΔΕΝ  ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα και δαπάνες προσωπικής φύσεως.
 • ΄Εξτρα ασφαλιστικό πακέτο
 • Όσα ρητά δεν αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα.

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.