Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

8 ημέρες

Αθήνα

Μαρρακές

Αναχωρήσεις

             2024

Απρίλιος - Οκτώβριος


Αναχωρήσεις : Κάθε Τρίτη

Περιγραφή Εκδρομής

Εξερευνήστε το πολύχρωμο Μαρρακές & ετοιμαστείτε για μια αξέχαστη περιπέτεια μέσα στην μυστηριώδη έρημο Σαχάρα του Μαρόκου.  Παίξτε με τη χρυσή άμμο, κοιμηθείτε σε βεδουίνικες τέντες θαυμάζοντας τον έναστρο ουρανό και γίνετε μάρτυρες της μαγείας της ερήμου.   

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Μαρρακές

Αθήνα - Μαρρακές


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μαρρακές. Άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Μαρρακές

Μαρρακές


Μετά το πρόγευμα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρακές, της «ροζ Πόλης» το διαμάντι του Νότου, όπως συνηθίζουν να τη λένε στο Μαρόκο, με τα παζάρια, τις υπαίθριες αγορές, τους κήπους και τα παλάτια. Στους πρόποδες του Άτλαντα, απλωμένο στην πεδιάδα Χαούζ, το Μαρακές κινούταν σχεδόν πάντα σε ακατάπαυστους ρυθμούς, καθώς ήταν σταθμός στον αρχαίο δρόμο των καραβανιών που έφτανε μέχρι το Τιμπουκτού. Η περιήγησή μας θα ξεκινήσει από τους εξωτικούς κήπους Μενάρα και θα συνεχίσουμε με επίσκεψη στο μουσείο Dar Si Said, πρώην παλάτι του 19ου αιώνα με εντυπωσιακό εσωτερικό διάκοσμο. Επόμενη στάση μας το παλάτι Βahia ( 1859 ) και το τζαμί Κουτούμπια, ο μεγαλύτερος μιναρές του Μαρακές. Στάση για γεύμα στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στα σουκς ( στενά σοκάκια) για να μαγευτούμε από την ανατολίτικη ατμόσφαιρα και θα καταλήξουμε στην διάσημη πλατεία Djemaa El Fna.Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Μαρρακές – Αϊτ Μπενχαντού – Μπουμαλνέ

Μαρρακές – Αϊτ Μπενχαντού – Μπουμαλνέ


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση. Ακολουθώντας το δρόμο των καραβανιών θα διασχίσουμε τα όρη του Άτλαντα μέσω του περάσματος Tich’n’Tichka σε υψόμετρο 2.260 μέτρων και θα φθάσουμε στη κάσμπα (οχυρωμένο κάστρο) Telouet. Το Telouet υπήρξε η παλιά κατοικία της οικογένειας Glaoui, μια από τις πιο επιφανής της περιοχής. Ακολουθεί η επίσκεψή μας στην εντυπωσιακή κάσμπα του Ait Benhadou, η οποία κτίστηκε το 11ο αιώνα και έχει ανακηρυχτεί από την ΟΥΝΕΣΚΟ Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Συνεχίζοντας θα διασχίσουμε την έρημο της Ουαρζαζάτ και θα καταλήξουμε στο Μπουμαλνέ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Μπουμαλνέ – Tινγκίρ – Ερφούντ

Μπουμαλνέ – Tινγκίρ – Ερφούντ


Μετά το πρωινό μας θα διασχίσουμε το θεαματικό φαράγγι Τόντρα με βράχους που φτάνουν το ύψος 250 μ. Το απόγευμα θα φτάσουμε στην Ερφούντ όπου θα επιβιβαστούμε σε οχήματα 4 x 4 και θα διασχίσουμε τους αμμόλοφους της Μερζούκα. Επιστροφή στην Ερφούντ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Ερφούντ – Tινγκίρ – Ουαρζαζατ

Ερφούντ – Tινγκίρ – Ουαρζαζατ


Πρωινό και αναχώρηση το φαράγγι Ντάντες και συνεχίζουμε για τη Τινγκίρ. Η Τινγκίρ μια σχετικά μεγάλη κωμόπολη, χτισμένη γύρω από λόφους και αποτελεί μια από τις ομορφότερες οάσεις του νότου. Συνεχίζουμε για την κοιλάδα των «Χιλίων Κάσμπα» όπως ονομάζεται και θα συναντήσουμε δεκάδες οικισμούς μεταξύ των οποίων οι πιο γνωστοί είναι το Ελ Κελάα και η Σκούρα με την ονομαστή κάσμπα Amerhidel. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε Τελικός προορισμός για σήμερα η Ουαρζατάτ. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 6η - Ουαρζαζάτ – Μαρρακές

Ουαρζαζάτ – Μαρρακές


Πρωινό κι αναχώρηση για το Μαρρακές μεσω του Tizi N’tichka. Άφιξη στο Μαρρακές. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Μαρρακές

Μαρρακές


Πρωινό κι ημέρα ελεύθερη για βόλτες μέσα στη Μεδίνα και ψώνια στις τοπικές σουκς. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Μαρρακές – Αθήνα

Μαρρακές – Αθήνα


Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό. Οι σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει χωρίς παραλείψεις.

Ενδεικτικές πτήσεις

Πτήσεις:

Turkish Airlines (μέσω Κωνσταντινούπολης)

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Μαρρακές

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία:

ΠόληΚατηγορία 4* &  5*
ΜαρρακέςKenzi Rose Garden 5* ή παρόμοιο
ΜπουμάλνεXaluca 4* ή παρόμοιο
ΕρφούντXaluca 4* ή παρόμοιο
ΟυαρζαζάτKsar Ighnda ή παρόμοιο

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

Ξενοδοχεία

Κόστος ατόμου σε δίκλινο

Διαφορά μονόκλινου

4* & 5* ξενοδοχεία

1545,00 €

350,00

Φόροι αεροδρομίου & Επίναυλοι καυσίμων

Συμπεριλαμβάνονται

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα – Μαρρακές – Αθήνα
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* & 5* με ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις/μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος αρχηγός/μεταφραστής  για γκρουπ άνω  των  15  ατόμων. Για μικρότερη  συμμετοχή  η εκδρομή δεν αναβάλλεται  πραγματοποιείται  με τοπικό Αγγλόφωνο  ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων κι επίναυλοι καυσίμων

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα πληρωτέα τοπικά – 40€/ άτομο (5€ το άτομο ανά ημέρα)
 • Ποτά κι αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω

  —Please choose an option—12345678910

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια