Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

8 ημέρες

Αθήνα

Μαρρακές

Αναχωρήσεις

             2024

Iανουάριος - Απρίλιος


Kάθε Παρασκευή

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο. Με αφετηρία την Λευκή πόλη της Αφρικής, τη Καζαμπλάνκα, θα κινηθούμε βόρεια προς την "άγνωστη" πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ η μυστηριώδης και ατμοσφαιρική Φεζ θα μας συνεπάρει.  Το Μαρακές, με τα καταπληκτικά παζάρια θα μας ταξιδέψει στις 1000 και μία νύχτες, ενώ η ιστορική πόλη του Μεκνές έχει ανακηρυχθεί από το 1996 μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Μαρόκο

Αθήνα - Μαρόκο


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μαρρακές. Άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η -Μαρρακές – Εσσαουίρα – Καζαμπλάνκα

Μαρρακές – Εσσαουίρα – Καζαμπλάνκα


Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για την Εσσαουίρα. το ειδυλλιακό αυτό ‘ψαροχώρι” και παλιά αποικιοκρατική βάση των Πορτογάλων στην Δυτική Αφρική. Μια πόλη της βόρειας Αφρικής με διαφορετική κουλτούρα και διαφορετικό χρώμα. Χτισμένη μέσα από τα τείχη της, και με επικρατέστερα χρώματα το άσπρο και το μπλε, γνωστή ως η πόλη της μουσικής, θα ακούσεις παντού μελωδίες και μαζί με τις διάφορες μυρωδιές των μπαχαρικών η αίσθηση είναι μοναδική! Συνεχίζουμε παραλιακά και καταλήγουμε στην Καζαμπλάνκα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 3η - Καζαμπλάνκα – Μεκνές – Φεζ

Καζαμπλάνκα – Μεκνές – Φεζ


Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μια γρήγορη πανοραμική ξενάγηση στην οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκο. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, την πλατεία του Μοχάμετ V και το μέγα τζαμί του Χασάν του Β΄. Συνεχίζουμε για την Μεκνές όπου θα θαυμάσουμε την μεγαλόπρεπη πύλη Μπαμπ Ελ Μανσούρ, τους στάβλους του Μουλάι Ισμαήλ, την παλαιά πόλη και την εβραϊκή συνοικία. Τελικός μας προορισμός για σήμερα η Φεζ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η- Φεζ

Φεζ


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν που ήταν το πρώτο αραβικό μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές, τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία, την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 5η - Φεζ – Ραμπάτ – Μαρρακές

Φεζ – Ραμπάτ – Μαρρακές


Σήμερα θα αφήσουμε το βόρειο Μαρόκο και οι εντυπωσιακές εναλλαγές των τοπίων και των εικόνων μας υποδέχονται. Αφού περάσουμε από τα χωριά του μέσου Άτλαντα, το Ιφράν και το Ιμούζερ Καντάρ , αργά το απόγευμα θα φθάσουμε στο ‘Μαργαριτάρι του Νότου, την δεύτερη αρχαιότερη από τις αυτοκρατορικές πόλεις, την πόλη με το απαράμιλλο χρώμα και την αξεπέραστη ομορφιά, το Μαρακές. Άφιξη, τακτοποίηση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6η -Μαρρακές

Μαρρακές


Πρωινό και σήμερα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρρακές, της «Kόκκινης Πόλης» και θα δούμε τους κήπους Μενάρα, τους τάφους των Σααντί, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτουμπία, το παλάτι Μπαχία. Το απόγευμα επίσκεψη στην Μεδίνα, την παλιά πόλη, με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων . Τέλος, θα καταλήξουμε στην πιο διάσημη πλατεία των ταξιδευτών, τη Τζεμάα Ελ Φνα. Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα. Το βράδυ θα απολαύσουμε το δείπνο μας στο φημισμένο Chez Ali. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Μαρρακές – Ουρίκα – Μαρρακές

Μαρρακές – Ουρίκα – Μαρρακές


Μετά το πρόγευμα αναχωρούμε για την επίσκεψή μας στην κοιλάδα εκπληκτική Ουρίκα, στην καρδιά της όμορφης μαροκινής υπαίθρου. Οι αρωματικοί κήποι είναι οι πρώτοι του είδους τους στο Μαρόκο και περιλαμβάνουν περισσότερα από 50 θεραπευτικά φυτά. Απολαύστε το φανταστικό τοπίο της μαροκινής υπαίθρου καθώς οδηγείστε μακριά από την πόλη στους πρόποδες των μαγευτικών βουνών του Άτλαντα. Επιστροφή στο Μαρρακές και το ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Μαρρακές – Αθήνα

Μαρρακές – Αθήνα


Πρωινό στο ξενοδοχείο και άμεση αναχώρηση και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό ως προς την σειρά των ξεναγήσεων. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

Πτήσεις:

ΑθήναΜαρρακέςA373808:50 – 11:25
ΜαρρακέςΑθήναΑ373912:25 – 18:30

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Μαρρακές

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία:

ΜαρρακέςKenzi Rose Garden 5* ή παρόμοιο
ΚαζαμπλάνκαKenzi Tower Grand Mogador 5* ή παρόμοιο
FezHeritage boutique Palais Medina 5* ή παρόμοιο

Ημερομηνίες

Κόστος ατόμου σε δίκλινοΔιαφορά μονόκλινου

Ιανουάριος–16 Φεβρουαρίου

1590 €400

23 Φεβρουρίου–τέλος Μαρτίου

1655 €

400 €

Ειδικές αναχωρήσεις:

15 & 22 Μαρτίου

1780

400

Φόροι αεροδρομίου & Επίναυλοι καυσίμων

Συμπεριλαμβάνονται

  

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με την AegeanAirlines
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* με ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις/μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Αγγλόφωνος Ξεναγός στο Μαρρακές και στη Φεζ
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων κι επίναυλοι καυσίμων

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα πληρωτέα τοπικά – 40€/ άτομο
 • Ποτά κι αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια

  Eντυπωσιακά χρώματα, μυρωδάτες αγορές μπαχαρικών και μια… ορχήστρα αστικών ήχων αποτελεί ένα μίγμα της παραμυθένιας Μέσης Ανατολής, της βερβερικής παράδοσης και ευρωπαϊκών επιρροών.

  ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ