Κένυα & Τανζανία

Κένυα

Διακοπές

13 ημέρες

Αθήνα

Ναιρόμπι/Κιλιμάντζαρο

Αναχωρήσεις

       2024


Ιούλιος - Οκτώβριος

Περιγραφή Εκδρομής

Η Κένυα είναι ιδανική για ταξιδιώτες που αναζητούν απαράμιλλες εμπειρίες άγριας ζωής, ευκαιρίες για αυθεντικές πολιτιστικές αλληλεπιδράσεις με τοπικές κοινότητες ιθαγενών και πολλές δραστηριότητες. Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε  τουλάχιστον δύο έως τέσσερις διαφορετικές περιοχές εντός της Κένυας πριν αποσυρθείτε στις παραλίες της  Μομπάσα στον Ινδικό Ωκεανό

Για όσους αγαπούν τη φύση, η Τανζανία αποτελεί τον νούμερο ένα προορισμό.Η άγρια ομορφιά της αφρικανικής Εδέμ που βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική την έχει αναδείξει ως έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για σαφάρι. Με Safari game drive στα γνωστότερα πάρκα της Τανζανίας όπως στη λίμνη Μανυάρα και στο φημισμένο πάρκο Σερενγκέτι, θα περπατήσουμε στον κρατήρα Νγκορονγκόρο, ένας από τους μεγαλύτερους κρατήρες ηφαιστείου στον κόσμο.

Ένα σαφάρι στην Κένυα & την Τανζανία προσφέρει μια τεράστια ποικιλία τοπίων και ζώων και αναμνήσεις για μια ζωή.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Ναιρόμπι

Πρωινό και αναχώρηση για το αεροδρόμιο και πτήση γιαΝαιρόμπι.

Ημέρα 2η: Ναιρόμπι

Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Παραλαβή από τον αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Ξενάγηση της πόλης του Ναιρόμπι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο και  διανυκτέρευση. Γεύματα: δείπνο

Ημέρα 3η: Ναϊρόμπι – Μασάι Μάρα

Μετά  το πρωινό  αναχώρηση  για  Μασάι Μάρα. Σαφάρι  για  να  θαυμάσουμε  την  απίστευτη  χλωρίδα και πανίδα  του πάρκου. Ύστερα   από μια  διαδρομή  που μας  αποζημιώνει  από  αυτά  που  έχουμε  δει, άφιξη στο λότζ για μεσημεριανό. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε το σαφάρι στην περιοχή. Επιστροφή  στο λότζ  για  δείπνο και διανυκτέρευση . Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 4η: Μασάι Μάρα

Αναχωρούμε  μετά  το  πρωινό  μας,  εφοδιασμένοι με  το  φαγητό μας  για  το μεσημεριανό μας  πικ νικ  ,  για  σαφάρι.  Θα  παρακολουθήσουμε  τα  αρπακτικά  την  ώρα  που  κυνηγούν  το  θήραμά  τους . Συνεχίζουμε  το  σαφάρι σ το  πάρκο παρακολουθώντας  την  ζωή  του  ζωικού  Βασιλείου  μέχρι ο  ήλιος  να  δύσει  πάνω  από  τις  πεδιάδες.  Οδηγώντας  κατά  μήκος  του  ποταμού  Μάρα  ανάμεσα  στις  πεδιάδες  θα παρακολουθήσουμε  την  πορεία  των  ιπποπόταμων φθάνοντας στα  σύνορα  Κένυας  Τανζανίας  όπου  θα  σταματήσουμε  για να  βγάλουμε  πολλές  αναμνηστικές  φωτογραφίες.  Το  απόγευμα  θα  επιστρέψουμε  στο  λοτζ για  δείπνο και διανυκτέρευση . Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 5η: Μασάι Μάρα – Αμποσέλι

Πρωινό και αναχώρηση  για το  Εθνικό  πάρκο  Αμποσέλι.  Εάν  ο  ουρανός είναι  καθαρός  θα  έχουμε  την  δυνατότητα να  θαυμάσουμε  το  επιβλητικό  Κιλιμάντζαρο.  Στην  συνέχεια  απογευματινή  περιήγηση  στο  πάρκο  Αμποσέλι το  οποίο  είναι  γνωστό  για  την  μεγαλύτερη  συγκέντρωση  ελεφάντων  στην  Κένυα.   Το  απόγευμα  θα  φτάσουμε στο  λοτζ για  δείπνο και διανυκτέρευση . Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 6η: Αμποσέλι – Τσαβό

Πρωινό και αναχώρηση  για το  Εθνικό  πάρκο  Τσαβό.  Συνεχίζουμε το σαφάρι μέσα στα εθνικά πάρκα της Κένυας. Το  απόγευμα  θα  φτάσουμε στο  λοτζ για  δείπνο και διανυκτέρευση . Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 7η: Τσαβό – Πάρκο Ταρανγκίρε (Τανζανία)

Πρωινό και αναχώρηση οδικώς για Τανζανία. Άφιξη και μεταφορά στο Πάρκο Ταρανγκίρε. Ο ποταμός Ταρανγκίρε από τον οποίο έχει πάρει το όνομά του το πάρκο, είναι η μοναδική παροχή νερού της άγριας ζωής στην περιοχή. Όταν ξεραίνονται οι στέπες, με το τέλος των βροχών του Ιούνιου, όλα τα ζώα επιστρέφουν στον ποταμό Ταρανγκίρε, κάνοντας το πάρκο το δεύτερο μεγαλύτερο σε συγκέντρωση άγριας ζωής μετά το Νγκόρονγκορο. Άφιξη στο κατάλυμα. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό και δείπνο

Ημέρα 8η: Ταρανγκίρε – Σερενγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε για το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Τανζανίας και της Κένυας, το  Σερεγκέτι µε την πλούσια άγρια ζωή των ζώων πάνω από 2.000.000 ζώα, όπως γαζέλες, ζέβρες, λιοντάρια ,διαμέσου του Masai Boma και στην συνέχεια με διάφορες στάσεις θα καταλήξουμε στο lodge στο Σερεγκέτι, για το μεσημεριανό μας. Αφού  τακτοποιηθούμε νωρίς το απόγευμα θα έχουμε ένα σαφάρι για να δούμε τα διάφορα ζώα. Το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα & δείπνο.

Ημέρα 9η: Σερενγκέτι

Μετά το πρωινό μας θα αφιερώσουμε όλη τη ημέρα σε σαφάρι για να μπορέσουμε να δούμε όσο περισσότερα ζώα η πουλιά Στόχος μας, τα 5 «μεγάλα»: λιοντάρι, λεοπάρδαλη, ρινόκερος, ελέφαντας και αγριοβούβαλος. Οι πιθανότητες για να τα δούμε όλα σε ένα ταξίδι, είναι μικρές, αλλά αν υπάρχει μία πιθανότητα, αυτή ζει μόνο στο Σερεγκέτι. Μεσημεριανό με πικνικ και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα & δείπνο

Ημέρα 10η: Σερενγκέτι - Νγκόρο Νγκόρο

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για το ΝγκόροΝγκόρο με άφιξη στο lodge που βρίσκεται στην άκρη του. Μεσημεριανό με πικνικ και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα & δείπνο

Ημέρα 11η: Κρατήρας Νγκόρο Νγκόρο

Πρωινό και στην συνέχεια αναχώρηση για τον κρατήρα του ΝγκόροΝγκόρο προστατευόμενο από την Unesco. Μεσημεριανό με πικνικ και το βράδυ δείπνο και διανυκτέρευση.

Ο κρατήρας καλύπτει 260τετρ.χλµ, και είναι το σπίτι 30.000 μόνιμων ειδών από άγρια ζώα και είναι ακόμη ένα µέρος στην Αφρική που έχουμε μεγάλη πιθανότητα να παρατηρήσουμε τα “big five” δηλ. λιοντάρι, λεοπάρδαλη, βούβαλο, ρινόκερο και ελέφαντα) στα σαφάρι που κάνουμε. Το βράδυ η θερμοκρασία πέφτει υπερβολικά ειδικά από Μάιο έως Σεπτέμβριο, και  µια από τις πιο όμορφες εμπειρίες είναι να καθίσουμε όλοι γύρω από µια μεγάλη φωτιά µε τα ποτά µας, συζητώντας τις εμπειρίες από το ημερήσιο σαφάρι που είχαμε. Θα παρατηρήσετε επίσης τους Μασάι να βόσκουν τα βοοειδή τους στον πάτο του κρατήρα και δεν είναι καθόλου ασυνήθιστο δίπλα στην βοσκή, λιοντάρια να κυνηγούν βουβάλια. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα & δείπνο

Ημέρα 12η: Λίμνη Μανιάρα

Αναχώρηση για την λίμνη Μανιάρα. Στην διαδρομή θα ακολουθήσει safari.Το πάρκο είναι μόλις 325 τετραγωνικά χιλιόμετρα και αποτελεί παράδεισο για τα πουλιά (πάνω από 380 είδη πουλιών). Άφιξη στο lodge μας. Γεύματα: Πρωινό, γεύμα & δείπνο

Αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κιλιμάντζαρο

Ημέρα 13η: Κιλιμάντζαρο – Αθήνα

Αναχώρηση ξημερώματα για την πτήση μας για Αθήνα. Άφιξη στην Αθήνα την ίδια ημέρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

          2024

Ιούλιος - Οκτώβριος

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα – Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη – Ναιρόμπι

Κιλιμάντζαρο – Κωνσταντινούπολη

Κωνσταντινούπολη – Αθήνα

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Ethiopian Airlines

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

Ενδεικτικά Ξενοδοχεία:

Καταλύματα 4* & 5*

 

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ

σε δίκλινο δωμάτιο σε 4* & 5* καταλύματα

5550,00€

Φόροι αεροδρομίων/Επίναυλοι καυσίμων

Συμπεριλαμβάνονται

Φιλοδωρήματα

Καταβλητέα τοπικά

 

Συμπεριλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω σταθμού Αθήνα – Ναϊρόμπι//Κιλιμάντζαρο – Αθήνα
 • (1) διανυκτέρευση στο Ναιρόμπι με ημιδιατροφή
 • (2) διανυκτερεύσεις στο Μασάι Μάρα με πλήρη διατροφή
 • (1) διανυκτέρευση στο Αμποτσέλι με πλήρη διατροφή
 • (1) διανυκτέρευση στο Τσαβό με πλήρη διατροφή
 • (2) διανυκτερεύσεις στο εθνικό πάρκο Serengeti  με πλήρη διατροφή
 • (3) διανυκτερεύσεις στο Καρατού με πλήρη διατροφή
 • Είσοδοι σε πάρκα
 • Game Drives όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Αγγλόφωνος Συνοδός/Οδηγός
 • Όλες οι μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίου κι επίναυλοι καυσίμων

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Βίζα Κένυας ( εκδίδεται και πληρώνεται ηλεκτρονικά )
 • Βίζα Τανζανίας ( εκδίδεται και πληρώνεται ηλεκτρονικά )
 • Φιλοδωρήματα
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Προσωπικά έξοδα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.