Ιορδανία: 5νθήμερος γύρος

Ιορδανία

Διακοπές

5 ημέρες

Αθήνα

Aμμάν

Αναχωρήσεις

                    2024

Ιανουάριος - Φεβρουάριος


Κάθε Κυριακή

Περιγραφή Εκδρομής

Αναλυτικό πρόγραμμα

1η ημέρα - Αθήνα – Αμμάν

Αθήνα – Αμμάν


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Αμμάν. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Αμμάν (Η Αρχαία Φιλαδέλφεια ). Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας τακτοποίηση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση. Γεύματα: δείπνο

2η ημέρα - Αμμάν – Umm Al Rassas – Wadi Rum

Αμμάν – Umm Al Rassas – Wadi Rum


Aφότου απολαύσουμε το πρωινό μας, θα διασχίσουμε την λεωφόρο της ερήμου για να καταλήξουμε στο Wadi Rum. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε στάση στο Umm Al Rassas Η τοποθεσία έχει συσχετιστεί με τον βιβλικό οικισμό Mephaat που αναφέρεται στο Βιβλίο του Ιερεμία . Ο ρωμαϊκός στρατός χρησιμοποίησε την τοποθεσία ως στρατηγική φρουρά, αλλά αργότερα μετατράπηκε και κατοικήθηκε από χριστιανικές και ισλαμικές κοινότητες. Το 2004, η τοποθεσία εγγράφηκε ως Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη στην έρημο του Wadi Rum. Tακτοποίηση στο κάμπ μας. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε σαφάρι στην έρημο με ειδικά διαμορφωμένα οχήματα. Επιστροφή στο κάμπ. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

3η ημέρα - Wadi Rum- Πέτρα – Αμμάν

Wadi Rum- Πέτρα – Αμμάν


Μετά το πρωινό αναχώρηση για την ξενάγηση του αρχαιολογικού χώρου της Πέτρας. (Η λα-ξεμένη στην πέτρα (βράχο)πολιτεία, το θησαυροφυλάκιο) Και αν δεν υπήρχε κανείς άλλος τόπος ενδιαφέρων στην Ιορδανία, θα άξιζε με το παραπάνω να ταξιδέψεις στην χώρα αυτή, χάρη στην Πέτρα την κρυμμένη καλά μέσα στους θεόρατους βράχους, λαξεμένη πολιτεία. Στη θέα της μένεις έκθαμβος καθώς μοιάζει εξωπραγματική, λες και είναι βγαλμένη από ό-νειρο. Συνεχίζουμε την ξενάγησή μας επισκεπτόμενοι τον αρχαιολογικό χώρο της Πέτρας, όπου στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται τα ερείπια με τους εκατό ναούς, το Θησαυροφυλά-κιο, τα βασιλικά ανάκτορα, τα Ρωμαϊκά θέατρα και σπίτια, το Μνημείο της Υδρίας, τον Κο-ρινθιακό τάφο κ α. Λίγο πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο μας θα ξεναγηθούμε στην Μπέϊντα (Μικρή Πέτρα). Θα περπατήσουμε στα ηλικίας 800 ετών ερείπια της βιβλικής δομής της και θα ερευνήσουμε τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης. Επιστροφή στο Αμμάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ημέρα - Αμμάν – Γέρασα –Αζλούν- Νεκρά Θάλασσα - Αμμάν

Αμμάν – Γέρασα –Αζλούν- Νεκρά Θάλασσα - Αμμάν


Mετά το πρωινό, μεταφερόμαστε στην καλύτερα διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη στον κόσμο, την Γέρασα , την Πομπηία της Ανατολής όπως ονομάζεται από τους Ιστορικούς. Ξενάγηση στην αρχαία Αντιόχεια όπου θα θαυμάσουμε την θριαμβευτική Αψίδα , τον Ιππόδρομο, την Πύλη και την Αγορά, την αψίδα του Αδριανού, τον ναό του Δία, το Νυμφαίο , τον ναό της Αρτέμιδος και το θέατρο. Επόμενος σταθμός μας το κάστρο Αζλούν όπου παρουσιάζεται μπροστά μας σε όλο της το μεγαλείο η Αραβοϊσλαμική αρχιτεκτονική του 12ου αιώνα. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στη Νεκρά Θάλασσα για να απολαύσουμε την θάλασσα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Αμμάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ημέρα - Αμμάν – Αθήνα

Αμμάν – Αθήνα


Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Αμμάν για να πάρουμε την πτήση μας για την Αθήνα. Γεύματα: πρωινό

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά των ξεναγήσεων εάν οι συνθήκες το επιβάλουν, χωρίς παραλείψεις.

Αναχωρήσεις

     2024

Ιανουάριος - Φεβρουάριος


Κάθε Κυριακή

Ενδεικτικές πτήσεις

RJ 132  Αθήνα - Αμμάν               13:35 – 15:50

RJ 131   Αμμάν - Αθήνα              10:20 - 11:50

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Royal Jordanian

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

                                  

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
ΑμμάνMena Tyche hotel 4* ή παρόμοιο
Wadi RumMazayen Wadi Rum Camp ή παρόμοιο
Κόστος ατόμου σε δίκλινοΚόστος ατόμου σε μονόκλινο
              880,00€  1110,00€
Φόροι αεροδρομίου & Επίναυλοι καυσίμων                              Περιλαμβάνονται

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα – Αμμάν – Αθήνα με τη Royal Jordanian
 • 4 Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με ημιδιατροφή
 • Σαφάρι στο Ουάντι  Ράμ  ( Χώρα  του  Λώρενς  της  Αραβίας)
 • Είσοδοι σε  μουσεία  &  αρχαιολογικούς  χώρους
 • Τοπικός ελληνόφωνος ξεναγός με συμμετοχή 6 ατόμων και άνω. Σε περίπτωση μικρότερης συμμετοχής οι ξεναγήσεις πραγματοποιούνται στα Αγγλικά.
 • Όλες οι  μεταφορές
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων/επίναυλοι καυσίμων

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα -25€ /άτομο – πληρωτέα τοπικά
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.