Ταϊλάνδη: Mπανγκόκ – Πουκέτ

Ταϊλάνδη

Αναψυχή & Τουρισμός

11ημέρες

Αθήνα

Μπανγκόκ

Αναχωρήσεις

          2024

Ιούνιος - Οκτώβριος


Κάθε Πέμπτη

Σημεία Ενδιαφέροντος

 • Μπανγκόκ
 • Κρουαζιέρα με δείπνο στον ποταμό Chao Phraya
 • Ayutthaya
 • Υδάτινη Αγορά Damnoen Saduak
 • Πουκέτ

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: - Αθήνα - Μπανγκόκ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για την Μπανγκόκ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη την επόμενη ημέρα.

Ημέρα 2η: - Μπανγκόκ ( Μεγάλο Παλάτι & ναοί) - Κρουαζιέρα στον ποταμό Chao Phraya

Mετά το πρωινό μας, θα πραγματοποιήσουμε την πρώτη μας γνωριμία με την Ταϊλανδική πρωτεύουσα. Η Μπανγκόκ είναι χτισμένη στην αριστερή όχθη του ποταμού Μενάμ, στις εκβολές του στον κόλπο του Σιάμ. Πολλές διώρυγες και παραπόταμοι διασχίζουν την πόλη και τη χωρίζουν σε μικρά νησιά, γι’ αυτό είναι γνωστή και ως «Βενετία της Ανατολής». Κατά μήκος της όχθης υπάρχει ολόκληρη πλωτή πόλη από πλοιάρια και σχεδίες που χρησιμοποιούν οι κάτοικοι. Το παλιό τμήμα της είναι πυκνοκατοικημένο με στενά δρομάκια και διώρυγες ενώ το νέο έχει σύγχρονα κτήρια, μεγάλους δρόμους και πάρκα.

Πρώτος μας σταθμός το Μεγάλο Βασιλικό Παλάτι & ο ναός του Σμαραγδένιου Βούδα. Αποτελεί το κύριο πολιτιστικό και ιστορικό ορόσημο της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες ετησίως. Η κατασκευή του ανακτόρου άρχισε στο 1782, όταν ο βασιλιάς Ράμα αποφάσισε να μετακινήσει την πρωτεύουσα του κράτους από την πόλη Thonburi στην Μπανγκόκ. Αρχικά, το συγκρότημα των ανακτόρων αποτελείται από πολλά ξύλινα κτίρια εμπλουτισμένα με τοίχο και τον ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, που χτίστηκε από τον βασιλιά για την προσωπική λατρεία της θεότητας. Οι πιστοί αφήνουν στα πόδια του λουλούδια, λιβάνι και άλλα αφιερώματα. Με τις πολύχρωμες στέγες και τη χρυσή και μαρμάρινη διακόσμηση, ο ναός είναι ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι. Ο ναός Pho ( ναός του ξαπλωμένου Βούδα) πρόκειται για τον παλιότερο ναό στην Ταϊλάνδη, ο οποίος στεγάζει και τη σημαντικότερη σχολή ιατρικής και παραδοσιακού μασάζ της χώρας. Φημίζεται για τον εντυπωσιακό Ξαπλωμένο Βούδα (μήκους 46 μέτρων και ύψους 15 μέτρων), ο οποίος είναι εξολοκλήρου καλυμμένος με χρυσό και έχει διακοσμημένες πατούσες. Μόλις τελειώσουμε την ξενάγησή μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.  Το απόγευμα, μεταφορά σε πολυτελές κρουαζιερόπλοιο για να απολαύσουμε το δείπνο μας κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας μας στον ποταμό Chao Phraya.  Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 3η: - Μπανγκόκ – Mae Klong – Damnoensaduak ( υδάτινη αγορά) – Mπανγκόκ

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για την διάσημη αγορά Mae Klong καθώς αποτελεί μια από τις πιο σουρεαλιστικές διαδρομές τρένου που υπάρχουν και  αποτελεί καθημερινό φαινόμενο για τους κατοίκους μίας μικρής πόλης κοντά στην Μπανγκόκ. Το τρένο της γραμμής περνάει κυριολεκτικά μέσα από την Μάε Κλόνγκ, την λαϊκή αγορά της πόλης, αναγκάζοντας τους μαγαζάτορες να μετακινούν την πραμάτεια 8 φορές τη μέρα. Στη συνέχεια συνεχίζουμε για την επαρχία  Ρατσαμπούρι. Το Ρατσάμπουρι είναι μία από τις επαρχίες της δυτικής Ταϊλάνδης, γνωστή για την υδάτινη αγορά Damnοensaduak και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και εντυπωσιακότερα αξιοθέατα της Ταϊλάνδης. Τα κανάλια που απαρτίζουν σήμερα την πλωτή αγορά χτίστηκαν το 1866 με απόφαση του βασιλιά της Ταϊλάνδης για να διευκολύνει την επικοινωνία με την επαρχία. Η λειτουργία της πλωτής αγοράς ξεκίνησε το 1967 και σήμερα στηρίζεται αποκλειστικά από τους τουρίστες που την επισκέπτονται και όχι από τους ντόπιους. Τα κανάλια μέσα και γύρω από την Μπανγκόκ διευκολύνουν την επικοινωνία μεταξύ των διάφορων περιοχών της πόλης, ενώ πολλοί άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν κατά μήκος τους και χρησιμοποιούν τις βάρκες ως μέσο μεταφοράς από το ένα σημείο στο άλλο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στη Μπανγκόκ. Διανυκτέρευση.

Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 4η: - Μπανγκόκ – Αγιουτάγια – Μπανγκόκ ( επιστροφή με ποταμόπλοιο)

Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο θα πάμε οδικώς στην Αγιουτάγια, την πρώτη πρωτεύουσα του βασιλείου του Σιαμ.

Μέχρι τον 18ο αιώνα ήταν η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης μέχρι και που καταστράφηκε από τον στρατό της Βιρμανίας το 1767. Τώρα, ολόκληρη η πόλη θεωρείται πολιτιστική κληρονομία της UNESCO. Στο ιστορικό πάρκο που θα επισκεφθούμε αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά αξιοθέατα της Ταϊλάνδης. H περιήγησή μας περιλαμβάνει επίσκεψη στο θερινό ανάκτορο (Bang Pa In) γνωστό και ως το πιο όμορφο θερινό παλάτι της Ασίας. Στην ουσία πρόκειται για ένα συγκρότημα παλατιών που παλαιότερα χρησιμοποιούσαν οι βασιλείς της Ταϊλάνδης. Μέσα σε απέραντους κήπους στέκονται εντυπωσιακά κτίρια το παλάτι Wehart Chamrunt ( κατασκευασμένο με παραδοσιακή κινέζικη αρχιτεκτονική), η βασιλική κατοικία Warophat Phiman, ο πύργος επιτήρησης Withun Thasana, καθώς και το περίπτερο Aisawan Thiphya-Art, κτισμένο στη μέση μιας μικρής λίμνης.Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στο πάρκο θα επισκεφθούμε τον ναό Wat Chaiwatthanaram ο οποίος κατασκευάστηκε το 1630 από τον βασιλιά Prasat Thong. Το όνομα του ναού σημαίνει κυριολεκτικά ο ναός της μακράς βασιλείας και της ένδοξης εποχής. Eπόμενη στάση μας ο ιερότερος και ίσως ωραιότερος ναός της Αγιουτάγια, Wat Phra Si Sanphet, όπου χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά από την βασιλική οικογένεια για τις βασιλικές τελετές, καθώς δεν έμεναν μέσα μοναχοί. Πολύ κοντά στον βασιλικό ναό βρίσκεται ο μέχρι και σήμερα εν ενεργεία ναός Viharn Mongkol Borphit όπου κατά τη διάρκεια της ημέρας πολλοί πιστοί επισκέπτονται και λατρεύουν την εικόνα του Βούδα. Στο κέντρο της παλιάς Αγιουτάγια βρίσκεται ο βουδιστικός ναός Wat Mahathat ( ναός του μεγάλου λειψανου) όπου την εικόνα του Βούδα την έχουν καλύψει εδώ και πολλές δεκαετίες οι ρίζες των δέντρων. Τελευταία μας επίσκεψη για σήμερα ο ναός Wat Ratchaburana, o οποίος ιδρύθηκε το 1424 από τον Βασιλιά Borommarachathirat II. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας με ποταμόπλοιο. Διανυκτέρευση στη Μπανγκόκ. Γεύματα: πρωινό, γεύμα.

Ημέρα 5η: - Μπανγκόκ - Πουκέτ

Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Πουκέτ. Άφιξη στο νησί. Παραλαβή από αντιπρόσωπο του γραφείου μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση & διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: - Πουκέτ

Ελεύθερη ημέρα στο Πουκέτ για κολύμπι & χαλάρωση. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 7η: - Πουκέτ

Ελεύθερη ημέρα στο Πουκέτ για κολύμπι & χαλάρωση. Γεύματα: πρωινό

Ημέρα 8η: - Πουκέτ - Αθήνα

Ελεύθερη ημέρα μέχρι το απόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 9η: - Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα - Aμπού Ντάμπι                         07:25 - 12:55

Αμπού Ντάμπι - Μπανγκόνγκ              14:50 - 00:25 ( άφιξη την επόμενη ημέρα)

Πουκέτ - Αμπού Ντάμπι                       20:55 - 00.15 ( άφιξη την επόμενη ημέρα)

Αμπού Ντάμπι - Αθήνα                         02.20 - 06.30

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Εtihad

Η πτήση Bangkok - Phuket πραγματοποιείται με την Bangkok Airways

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης  εκδρομής: αεροδρόμιο Μπανγκόκ (Σουβαρναμπούμι)

Σημείο αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Πουκέτ

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
ΜπανγκόκAnantara Riverside 5* ή παρόμοιο
PhuketMarina Gallery Resort Kacha Kalim Bay 5* ή παρόμοιο

                                 Τιμές κατ' άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

Αναχώρηση: Κάθε Πέμπτη

2.160,00€
Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων             Συμπεριλαμβάνονται
Φιλοδωρήματα    Καταβλητέα στην Ταϊλάνδη
ΒίζαΔεν απαιτείται

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα - Μπανγκόκ - Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού και εσωτερική πτήση Ταϊλάνδης
 • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία με πρωινό
 • Είσοδοι σε αξιοθέατα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ξεναγήσεις με τοπικό ξεναγό στη Μπανγκόκ
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια / Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα ( πληρωτέα στην Ταϊλάνδη)
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.