ΑΡΜΕΝΙΑ – ΓΕΩΡΓΙΑ 10ήμερο Ταξίδι

Γεωργία

Φίλοι & Οικογένεια

1.440

10 ημέρες

Αθήνα

Ερεβάν / Τιφλίδα

Αναχωρήσεις:  -

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα μαγευτικό ταξίδι γύρω από τον Καύκασο – το ψηλότερο βουνό στον κόσμο… θα πάμε παρέα σε πολλές περιοχές και δημοφιλείς προορισμούς πέριξ του Καυκάσου – στους πρόποδες του… Τυφλίδα στην Γεωργία και  Ερεβάν στην Αρμενία θα σας εξιτάρουν με τα χρώματα, κουλτούρα και πολιτισμό τους!

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα-Ερεβάν ( Πρωινό)

Αθήνα-Ερεβάν ( Πρωινό)


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Ερεβάν, Αρμενία. Άφιξη την επόμενη μέρα το ξημέρωμα, παραλαβή από τους αντιπροσώπους και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Γιερεβάν – Etjmiatsin – Ερεβάν ( πρωινό, δείπνο)

Γιερεβάν – Etjmiatsin – Ερεβάν ( πρωινό, δείπνο)


Η πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Ερεβάν ή Γιερεβάν, πήρε το όνομά της, σύμφωνα με την αρμενική παράδοση, από τον Νώε. Έχοντας προσαράξει την κιβωτό πάνω στο όρος Αραράτ και αφού υποχώρησαν τα νερά του Κατακλυσμού, ο Νώε φαίνεται πως αναφώνησε «Yerevants!», που στα αρμενικά σημαίνει «εμφανίστηκε». Κατά τη διάρκεια της ξενάγησης θα περπατήσουμε στο κέντρο της πόλης. Πρώτη μας στάση το σύμπλεγμα Kaskad, μια art deco εκδοχή των Κρεμαστών Κήπων της Βαβυλώνας με φανταστικά σιντριβάνια και υπαίθρια μεταμοντέρνα γλυπτά. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την διάσημη όπερα του Ερεβάν, ενώ θα βρεθούμε στη κεντρική πλατεία της Δημοκρατίας, η οποία περιβάλλεται από 7 επιβλητικά κτίρια, μεταξύ αυτών η παγκοσμίου κλάσης Εθνική Πινακοθήκη και το Κρατικό Μουσείο Αρμενικής Ιστορίας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την πόλη Εtchmiadzin, θρησκευτικό κέντρο των απανταχού Αρμενίων. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, ο καθεδρικός ναός της πόλης θεωρείται ο αρχαιότερος παγκοσμίως, χτισμένος το 301μ.Χ. Ο ναός ανεγέρθηκε από τον βασιλιά Ντερτάτ, πάνω στα ερείπια ειδωλολατρικού ναού, καθ’ υπόδειξη του Αγίου Γρηγορίου του Φωτιστή, που δίδαξε τον Χριστιανισμό στην Αρμενία. Θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό ναό του Ετσμιατζίν του 4ου αιώνα, όπου βρίσκεται και η κατοικία του καθολικού όλων των Αρμενίων. Θα δούμε την πόρτα του Τιριδάτη ( του πρώτου βασιλέα που εκχριστιανίστηκε) η οποία χρονολογείται τον 7ο αιώνα καθώς και τις εκκλησίες της Αγίας Χριψιμέ και της Αγίας Γαιάνης καθώς και τα απομεινάρια του καθεδρικού ναού του Zvartnots του 7ου αιώνα. Θα παρακολουθήσουμε τη λειτουργία στον καθεδρικό ναό η οποία συνοδεύεται από πανέμορφες γρηγοριανές ψαλμωδίες. Στο τέλος της ημέρας θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα θεματοφυλάκια αρχαίων χειρογράφων και βιβλίων στον κόσμο, το μουσείο χειρόγραφων Ματενανταράν.Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Γιερεβάν – Γκάρνι- Γκέχαρντ- Σεβάν – Ερεβάν ( πρωινό, δείπνο)

Γιερεβάν – Γκάρνι- Γκέχαρντ- Σεβάν – Ερεβάν ( πρωινό, δείπνο)


Σήμερα θα βρεθούμε μία ώρα οδικώς από το Ερεβάν και πιο συγκεκριμένα στο μοναστηριακό συγκρότημα του Κεγάρτ, μαζί με το ιδιαίτερου φυσικού κάλλους περιβάλλον τοπίο. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλά διατηρημένο μνημείο, πάνω σε πανύψηλους βράχους, στην είσοδο της κοιλάδας του ποταμού Αζάτ. Ο κεντρικός ναός με την υπέροχη ακουστική του και τα υπόλοιπα μνημεία, λαξευμένα μέσα στο βράχο, χρονολογούμενα από τον 4ο έως τον 13ο αι., συνιστούν την κορύφωση της αρμενικής μεσαιωνικής αρχιτεκτονικής και της διακοσμητικής τέχνης. Μετέπειτα θα επισκεφθούμε το μόνο γνωστό ελληνορωμαϊκό περίστυλο κτίριο στην Αρμενία, τον ναό του Γκαρνί, στο ομώνυμο χωριό. Είναι ίσως το πιο γνωστό κτίσμα και σύμβολο της προ-χριστιανικής Αρμενίας. Χτίστηκε πιθανότατα από το βασιλιά Τιριδάτη Α´ στο πρώτο αιώνα μ.Χ. ως ναός του Θεού Mihr. Στη συνέχεια θα ανακαλύψουμε τα μυστικά της λίμνης Σεβάν που στα αρμένικα σημαίνει «ένα κομμάτι του ουρανού πάνω στα βουνά πεσμένο». Σε υψόμετρο 1900 μέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας το Σεβάν αποτελεί μια από τις υψηλότερες λίμνες γλυκού νερού στον κόσμο για αυτό και η περιοχή γύρω από την λίμνη έχει κηρυχθεί εθνικό πάρκο. Θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Sevanavank που βρίσκεται στην κορυφή μιας χερσονήσου από όπου και θα απολαύσουμε την μαγική θέα. Η κατασκευή του μοναστηριού έγινε με τη βοήθεια της πριγκίπισσας Mariam Bagratuni και χρονολογείται από το 874. Επιστροφή στο Γερεβάν, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Γιερεβάν – Khor Virap - Noravank- Ερεβάν ( πρωινό, δείπνο)

Γιερεβάν – Khor Virap - Noravank- Ερεβάν ( πρωινό, δείπνο)


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας θα κινηθούμε προς το μοναστήρι του Khor Virap, σε ένα τόπο ιδιαίτερα αγαπητό στους Αρμένιους. Khor Virap στα αρμένικα σημαίνει «βαθύς λάκκος» και ονομάστηκε έτσι για έναν συγκεκριμένο λόγο: είναι το σημείο όπου ο Άγιος Γρηγόριος ο Φωτιστής φυλακίστηκε για πολλά χρόνια μέχρι την απελευθέρωση του από τον βασιλιά Trdat τον 3ο. Σύμφωνα με τον μύθο ο βασιλιάς τιμωρήθηκε αυστηρά για τον μαρτυρικό θάνατο της παρθένου Hripsime και των συντρόφων της. Ο Θεός τον μεταμόρφωσε σε αγριογούρουνο και χάρη στη θαυματουργή επέμβαση του Αγίου Γρηγορίου μπόρεσε να βρει και πάλι την ανθρώπινη μορφή του. Για αυτή του την πράξη ο βασιλιάς όχι μόνο τον ελευθέρωσε από την φυλακή αλλά βαπτίστηκε και ο ίδιος χριστιανός και ως εκ τούτου ακολούθησε ο μαζικός εκχριστιανισμός της Αρμενίας. Εκτός από την ιστορική σημασία, το μοναστήρι είναι ένας παγκόσμιος τουριστικός προορισμός με απίστευτη γοητεία. Από την δυτική πλευρά του τείχους ξετυλίγεται στα μάτια μας μια μοναδική θέα του όρους Αραράτ: στο βουνό όπου κατά την βιβλική παράδοση σταμάτησε η κιβωτός του Νώε μετά τον Κατακλυσμό. Από εκείνο το σημείο το Αραράτ όχι μόνο φαντάζει πελώριο, αλλά δίνει την αίσθηση ότι θα πέσει πάνω μας. Με τις κορυφές μονίμως χιονισμένες, μοιάζει απόρθητο. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς το μοναστήρι του Noravank του 13ου αιώνα το οποίο έχει ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco. Χτίστηκε από τον μοναχό Momik εναρμονισμένο εξαιρετικά με το περιβάλλον. Διαθέτει θαυμάσιους γλυπτούς διάκοσμους ριζωμένο σε μια κορυφή που αγκαλιάζεται από κατακόκκινα βραχώδη όρη. Επιστροφή στο Ερεβάν, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Γιερεβάν – Dilijan – Alaverdi – Σύνορα Αρμενίας/Γεωργίας – Τιφλίδα ( πρωινό, δείπνο)

Γιερεβάν – Dilijan – Alaverdi – Σύνορα Αρμενίας/Γεωργίας – Τιφλίδα ( πρωινό, δείπνο)


Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς την Γεωργία. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε δύο παγκόσμιας κληρονομιάς μνημεία: το μοναστήρι Sanahin χτισμένο από τους Αρμένιους πρίγκηπας της Κων/πολης του 10ου αιώνα καθώς και το μοναστήρι Haghpat. Αφού περάσουμε τα σύνορα, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς την Τιφλίδα. Άφιξη στην πρωτεύουσα της Γεωργίας, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Τιφλίδα ( πρωινό & δείπνο)

Τιφλίδα ( πρωινό & δείπνο)


Η σημερινή μας μέρα είναι αφιερωμένη στη Τιφλίδα. Θα επισκεφθούμε μια σειρά από αξιοθέατα και θρησκευτικά μνημεία της πόλης όπως την εκκλησία Metekhi του 13ου αιώνα στις στις όχθες του ποταμού Mtkvari και τον καθεδρικό ναό Sameba (Αγία Τριάδα), ο μεγαλύτερος Καθεδρικός στον Καύκασο. Ο υποβλητικός ναός υψώνεται στα 85 μ., έχει συνολικό εμβαδόν 5000 τ.μ. και συμβολίζει τη θρησκευτική αναβίωση μετά την πτώση της σοβιετικής κυριαρχίας. Κτισμένος σε εντυπωσιακή τοποθεσία, πάνω σ’ έναν λόφο στο κέντρο της πόλης, ο Καθεδρικός Sameba εγκαινιάστηκε το 2004, προκειμένου να τιμηθούν τα 1.500 χρόνια από την ίδρυση της Ορθόδοξης Γεωργιανής Εκκλησίας. Θα ανέβουμε στο φρούριο Narikala (θεμελιώθηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ.), που εποπτεύει την Παλιά Πόλη της Τιφλίδας από ψηλά. Το κάστρο Narikala και η εκκλησία του Αγίου Νικολάου που βρίσκεται στο εσωτερικό του φρουρίου, είχαν καταστραφεί στις αρχές του 19ου αιώνα από μια ισχυρή έκρηξη, αλλά τη δεκαετία του 1990 ανοικοδομήθηκαν και πάλι. Το άγαλμα της «Μητέρας Γεωργίας» (Kartlis Deda) που βρίσκεται μπροστά στα τείχη του κάστρου δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο, αφού πρόκειται για ένα τεράστιο γυναικείο άγαλμα ύψους 20 μ. Η πάλλευκη γυναικεία μορφή, που στο ένα χέρι της κρατάει ένα σπαθί και στο άλλο ένα ποτήρι με κρασί, συμβολίζει την ίδια τη Γεωργία: με το σπαθί πολεμά τους εχθρούς και με το κρασί καλωσορίζει τους φίλους. Θα δούμε επίσης το Καθεδρικό ναό Sioni (Αγίων Αποστόλων), έδρα του Πατριάρχη Γεωργίας όπου φυλάσσεται ο σταυρός της Αγίας Νίνας και την Βασιλική Anchiskhati του 6ου αιώνα (η παλαιότερη της Τιφλίδας, με τυπική μεσαιωνική γεωργιανή αρχιτεκτονική). Τέλος θα περάσουμε από τα διάσημα ιαματικά λουτρά που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ιστορίας και της κουλτούρας της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Τιφλίδα – Μτσχέτα – Ανανούρι – Γκουνταούρι ( πρωινό, δείπνο)

Τιφλίδα – Μτσχέτα – Ανανούρι – Γκουνταούρι ( πρωινό, δείπνο)


Σήμερα θα ανακαλύψουμε τις εκπληκτικές ομορφιές του Καυκάσου καθώς θα μεταφερθούμε μέσω του ιστορικού στρατιωτικού δρόμου που συνδέει τη Γεωργία με την Ρωσία στην καρδιά του ορεινού όγκου του Καυκάσου. Πρώτη μας στάση η πρώτη πρωτεύουσα της Γεωργίας Mtskheta η οποία θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα θρησκευτικά κέντρα της χώρας. Οι μεσαιωνικές εκκλησίες της Mtskheta εκπροσωπούν με τον καλύτερο τρόπο τη θρησκευτική γεωργιανή αρχιτεκτονική και περιλαμβάνονται από το 1994 στη λίστα της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO. Κορυφαία θρησκευτικά αξιοθέατα της Mtskheta, που συγκαταλέγονται στα σπουδαιότερα μνημεία της χριστιανικής αρχιτεκτονικής της Γεωργίας, είναι ο Καθεδρικός ναός Svetitskhoveli (11ου αιώνα) και η Μονή Jvari (6ου αιώνα).Συνεχίζοντας την διαδρομή μας θα βρεθούμε στο φρούριο Ananuri ( 13ος αιώνας) στις όχθες του ποταμού Agagvi. Αργότερα θα φθάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο Γκουνταούρι, μέσα σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς άγριο τοπίο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Γκουνταούρι – Καζμπέκι – Τιφλίδα ( πρωινό, δείπνο)

Γκουνταούρι – Καζμπέκι – Τιφλίδα ( πρωινό, δείπνο)


Μετά το πρωινό μας θα οδηγηθούμε στο Kazbegi ( ή Stepansminda) πολύ κοντά στα σύνορα με την Ρωσία, μία μικρή πόλη με θέα την 7η υψηλότερη βουνοκορφή του Καυκάσου (5033 m). Το σημείο σχετίζεται με το μύθο του Προμηθέα, που τον θέλει αλυσοδεμένο στο βουνό, ως τιμωρία για τη κλεμμένη φωτιά των θεών που δώρισε στους ανθρώπους. Περπατώντας θα φθάσουμε ως την εκκλησία της Αγίας Τριάδος σε υψόμετρο 2.170. Από εκεί απλώνεται μπροστά μας επιβλητικά το όρος Kazbegi καλυπτόμενο με παγετώνες αιώνων. Το απόγευμα επιστροφή στη Τιφλίδα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Τιφλίδα – Αλαβέρντι – Γκρέμι – Γκούργιανι - Τιφλίδα ( πρωινό, δείπνο)

Τιφλίδα – Αλαβέρντι – Γκρέμι – Γκούργιανι - Τιφλίδα ( πρωινό, δείπνο)


Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στην οινοπαραγωγική επαρχία της χώρας το Khakheti. Πρώτη μας επίσκεψη στον καθεδρικό ναό του Alaberdi ( XI αιώνας) και στη συνέχεια στο συγκρότημα του Gremi ( XVI αιώνας). Τελευταίος μας σταθμός ο ναός της Kvelatsminda. Επιστροφή στην Τιφλίδα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 10η - Τιφλίδα - Αθήνα

Τιφλίδα - Αθήνα


Πολύ νωρίς το πρωί αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Τιφλίδας για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

-

Αναχωρήσεις
-

Πτήσεις
-

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).

Η επιστροφή θα γίνει από την Τυφλίδα.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Ερεβάν / Τιφλίδα – Αθήνα με Aegean
 • Διαμονή σε 4* ξενοδοχεία με ημιδιατροφή
 • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Μεταφορές/Μετακινήσεις όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εισιτήρια σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Προσωπικά έξοδα

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΤΙΜΕΣ
-2κλινο: -,  Διαφορά 1κλινου:  -€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ -€  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.