Ταξιδιωτικές εμπειρίες από το Ομάν

Boutros Tours

27 November 2018

No Comments

oman-taxidi

Aπό τα ταξίδια μου στις χώρες της Μέσης Ανατολής αυτό που αποκόμισα και οφείλω να ομολογήσω είναι ότι δεν υπάρχει πουθενά φιλοξενία, όπως αυτή που απολαμβάνει κάποιος όταν βρεθεί στη Μέση Ανατολή – δεν έχω βιώσει ποτέ κάτι τέτοιο οπουδήποτε αλλού στον κόσμο ( Εξαιρείται η Ελλάδα ) .
Το Ομάν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις χώρες .
Το Ομάν είναι ένα από εκείνα τα σπάνια μέρη που, επειδή πολλοί άλλοι άνθρωποι δεν έχουν καταλάβει ακόμα πόσο απίστευτο είναι αυτό το κομμάτι του κόσμου και πόσο φιλικοί και φιλόξενοι είναι πράγματι αυτοί οι πολιτισμοί ,το καθιστούν μια χώρα που πρέπει να επισκεφτεί κάποιος αυτή τη στιγμή και πριν τα γιγαντιαία ξενοδοχεία υψηλών ταχυτήτων φτάσουν εκεί και χαλάσουν την ατμόσφαιρα .

Πριν να επισκεφτώ το Ομάν, σκεφτόμουνα πως να ενταχθώ έστω και για λίγες ημέρες σε μια τόσο συντηρητική κοινωνία αλλά οι σκέψεις μου αυτές τελικά με έκαναν πιο επιφυλακτική από ό, τι στην πραγματικότητα αποδείχθηκε ότι χρειαζόταν. Υπάρχει πάντα αυτή η παρανόηση γύρω από ένα ταξίδι στη Μέση Ανατολή.
Πρέπει τελικά να βρεθείς στο Ομάν για να συνειδητοποιήσεις πόσο φιλόξενο κράτος είναι για τους τουρίστες και γενικά για το Δυτικό κόσμο.
Προφανώς, είναι πιο αυστηρό από άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή, αλλά έμεινα έκπληκτη απο το πόσο ασφαλής χώρα είναι.
Η κοινωνία δεν είναι συντηρητική με τον τρόπο που να ανησυχεί κάποιος για την ασφάλειά του ή να περιορίζει τη διασκέδασή του ,απλά πρέπει να ξέρει κάποιος τι μπορεί και δεν μπορεί να κάνει πριν πάει.

Όταν πήγα για πρώτη φορά στο Ομάν, η αρχική μου εντύπωση ήταν “wow!” Υπάρχουν τόσα πολλά εκπληκτικά βουνά παντού – ήμουν συγκλονισμένη από τους τεράστιους καθαρούς όγκους τους.
Αυτό το επικό τοπίο μου έδωσε πραγματικά την αίσθηση της περιπέτειας και της διείσδυσης στη φύση αυτού που περίμενα να δω.
Σε σχεδόν καμία από τις πόλεις των Εμιράτων και γενικότερα της Μέσης Ανατολής, δεν θα βιώσεις την ίδια μαγεία της εξερεύνησης απ΄ότι στο Ομάν.
Tα υψίπεδα του Ομάν σου θυμίζουν σεληνιακό τοπίο, περίπου όπως φανταζόμαστε τον πλανήτη Άρη!

Ενώ υπάρχουν πολλά μέρη που θα θέλεις να επισκεφθείς στο Ομάν – και όσο περισσότερο μαθαίνεις για τη χώρα, τόσο πιο βαθιά θέλεις να βουτήξεις στα διάφορα τοπία και τις περιπέτειες που έχει να προσφέρει – το πιο προφανές μέρος για αρχή είναι η χερσόνησος Μουσαντάμ . Βρίσκεται στο βορειότερο άκρο της χώρας και είναι εξίσου απομακρυσμένο όσο και συναρπαστικό τόσο για το τοπίο που προσφέρει , όσο και για τον τον πολιτισμό και τους κατοίκους του.
Έτσι και με όλη μου την ειλικρίνεια, δεν επέλεξα απλώς να ξεκινήσω την εξερεύνησή μου στο Ομάν από την χερσόνησο Μουσαντάμ μόνο για το ονειρεμένο ορεινό τοπίο, αλλά περισσότερο για να χαρώ τον παράδεισο του Six Senses Zighy Bay, όπου στο ονειρεμένο θέρετρο έζησα μοναδικές διακοπές σ’ ένα σκηνικό που πραγματικά έμεινε ανεξίτηλο στο μυαλό μου.

Οι παραλίες είναι εξαιρετικές, παρθένες, , Ινδικός ωκεανός, αλλά αν θέλετε να κάνετε ηλιοθεραπεία με μαγιό, πρέπει να πάτε σε μια ιδιωτική παραλία, όπου οι τουρίστες συνήθως μένουν και κολυμπούν σε ξενοδοχεία που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στους θεσπέσιους θαλάσσιους κόλπους . Εκεί μπορείτε να φορέσετε το μπικίνι σας χωρίς να προσβάλλετε την κουλτούρα της χώρας που σας φιλοξενεί.

Ένα από τα σημαντικότερα σημεία του ταξιδιού μου ήταν τα σουκς του Μάσκατ. Εκεί ένιωσα την αυθεντική γεύση της Μέσης Ανατολής και την πραγματική αίσθηση του πολιτισμού του Ομάν. Πάντα λέω ότι η καρδιά μιας χώρας βρίσκεται στα σούκς της. Εκεί και μέσω των αγαθών που πωλούνται από τους ντόπιους , μαθαίνετε για την ιστορία και τους φυσικούς πόρους της.

Μια πραγματικά ξεχωριστή ημέρα ήταν η εκδρομή στο Wadi Shab. Η αίσθηση που βιώσα ήταν καταπληκτική όσο αφορά την περιπέτεια ξεκινώντας με πεζοπορία στο βουνό και στη συνέχεια η βουτιά στο νερό ήταν απίστευτη , φαντάσου να κολυμπάς κάτω από τα βράχια μέσα σε μια σπηλιά και να βλέπεις τον πανέμορφο καταρράκτη

Η κουζίνα στο Ομάν είναι εκπληκτική και επηρεάζεται από την αραβική, την περσική, την ινδική, την ασιατική, την ανατολική Μεσόγειο και την αφρικανική κουζίνα, αντανακλώντας τη θέση της ως τεράστια εμπορική αυτοκρατορία στη διασταύρωση των παραδοσιακών εμπορικών οδών μπαχαρικών. Τα πιάτα βασίζονται συχνά στο κοτόπουλο, τα ψάρια και το αρνί, καθώς και το βασικό ρύζι.

ΑΡΘΡΑ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΝΕΑ & ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ

Εδώ θα μαθαίνετε οτιδήποτε καινούργιο συμβαίνει, νέα, ειδήσεις, δημοσιεύσεις και άρθρα σχετικά με τα ταξίδια, εκδρομές και πακέτα διακοπών στο εξωτερικό. Νέα και πληροφορίες που σίγουρα θα σας χρειαστούν σε κάθε περίπτωση, ειδικά αν πρόκειται να ταξιδέψετε στους τουριστικούς αυτούς προορισμούς.