Πορτογαλία: Μαδέρα 6 ημέρες

Ευρώπη

Αναψυχή & Τουρισμός

6 ημέρες

Αθήνα

Μαδέρα

Αναχωρήσεις

2024

Ιούλιος - Οκτώβριος

Αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη

Περιγραφή Εκδρομής

Νησιά και βραχονησίδες με οργιώδη βλάστηση αλλά και υποτροπικό κλίμα που συγκρατεί τις ανοιξιάτικες θερμοκρασίες δώδεκα μήνες το χρόνο. Ακούγονται μακρινά; Κάθε άλλο, στο αρχιπέλαγος της Πορτογαλίας το αυτόνομο σύμπλεγμα της Μαδέρα, των Πορφυρών Νησιών όπως είναι γνωστά, είναι ίσως ο πιο κοντινός σε εμάς τροπικός παράδεισος.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Μαδέρα

Αναχώρηση από Αθήνα και άφιξη στη Μαδέρα με ενδιάμεσο σταθμό. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο δωμάτιο και διανυκτέρευση. Γεύματα: –

Ημέρα 2η: Φουντσάλ (ξενάγηση)

Μετά το πρωινό αναχώρηση με τα πόδια για μια πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα της Μαδέρας και μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού, το Φουτσάλ. Θα περάσουμε από το παλιό ιστορικό κέντρο της πόλης όπου θα χαθούμε σε ένα κόσμο τέχνης. Θα  δούμε πολλές πόρτες και τοίχους με πίνακες ζωγραφικής, όπου κάθε πίνακας στους τοίχους είναι τέχνη του δρόμου. Κάποια από τα έργα τέχνης εκεί είναι περισσότερα από 200 χρόνια. Συνεχίζοντας θα φτάσουμε στο Mercado dos Lavradores, την τοπική αγορά όπου πωλούν λουλούδια, φρούτα, λαχανικά και ψάρια, με το πολύχρωμο εσωτερικό της. Πιθανότατα να συναντήσουμε και τις παραδοσιακά ντυμένες «κυρίες λουλουδιών» να πουλάνε τα πιο όμορφα εξωτικά λουλούδια. Επόμενη μας στάση ο Βοτανικός κήπος, ένας από τους καλύτερους κήπους του νησιού, με την πιο ποικίλη συλλογή φυτών από όλο τον κόσμο. Τελειώνοντας τη σημερινή μας ξενάγηση θα καταλήξουμε σε ένα από τα πολλά οινοποιία της περιοχής για να δοκιμάσουμε τα διάσημα τοπικά κρασιά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό

Ημέρα 3η: Μαδέρα (Cabo Girao, Encumeada, Porto Moniz, Paul da Serra, Camara dos Lobos)

Πρωινό και σήμερα θα εξερευνήσουμε τη δυτική πλευρά του νησιού. Πρώτα θα επισκεφθούμε το Cabo Girao το ψηλότερο ακρωτήρι της Ευρώπης, που έχει γίνει γνωστό για τη διάσημη πλατφόρμα από κρεμαστό γυαλί, γνωστή ως skywalk, με μια θέα που αυτή τη στιγμή είναι από τις πιο δημοφιλής. Συνεχίζοντας τα εξαιρετικά τοπία, φτάνουμε στο Encumeada, που από το υψόμετρο των 1007 μέτρων, προσφέρει πανοραμική θέα του νησιού, ανοιχτή στις βόρειες και νότιες ακτές. Επόμενη στάση μας το Porto Moniz. Ανάμεσα στα επιβλητικά βουνά και την ήρεμη επιφάνεια του ωκεανού, στο Porto Moniz θα βρούμε τις μοναδικές πισίνες λάβας, που γεμίζουν από την παλίρροια και προσφέρουν ζεστά και ασφαλή νερά για μπάνιο. Επιστρέφοντας θα περάσουμε από το Paul da Serra το μεγαλύτερο οροπέδιο με τη μοναδική του θέα. Τελευταία μας στάση για σήμερα το ψαροχώρι Camara dos Lobos, που ενέπνευσε τον Wiston Churchill να ζωγραφίσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό.

Ημέρα 4η: Μαδέρα (Pico do Areeiro, Ribeiro Frio, Santana, Ponta de Sao Lourenco, Machico)

Μετά το πρωινό θα αφιερώσουμε τη μέρα μας ανακαλύπτοντας την ανατολική πλευρά του νησιού. Πρώτη μας στάση το Pico do Areeiro, ένα από τα υψηλότερα σημεία του Αρχιπελάγους της Μαδέρα , σε υψόμετρο 1818 μέτρων, που προσφέρει προνομιακή θέα στον ορεινό όγκο της Μαδέρας. Επόμενος σταθμός το φυσικό πάρκο Ribeiro Frio, που θα μας γυρίσει πίσω στο χρόνο πάνω από 1.000.000 χρόνια καθώς θα περπατήσουμε σε ένα από τα παλιότερα δάση, προστατευόμενο από την Unesco. Συνεχίζουμε την ξενάγηση, φτάνουμε στο Santana με τα παλαιότερα σπίτια του νησιού με τη χαρακτηριστική ψάθινη οροφή.  Επόμενη στάση το Ponta de Sao Lourenco, χερσόνησος ηφαιστειακής προέλευσης που λόγω το κλίματος αυτής της περιοχής, η βλάστηση είναι χαμηλή, χωρίς δέντρα και δεν θα μπορούσε να είναι πιο αντίθετο με το υπόλοιπο νησί. Καταλήγοντας την ξενάγηση μας θα επισκεφθούμε την ιστορική πόλη του Machino, το πρώτο σημείο που ανακάλυψαν οι Πορτογάλοι και έδωσε το έναυσμα για την ανακάλυψη του νέου κόσμου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.   Γεύματα: πρωινό.

Ημέρα 5η: Μαδέρα (Pico dos Barcelos, Eira do Serrado, Curral das Freiras)

Πρωινό και ξεκινάμε σήμερα για το όμορφο Pico dos Barcelos που θα μας προσφέρει μια μοναδική θέα της πρωτεύουσας του νησιού. Επόμενη στάση η Curral das Freiras (κοιλάδα των μοναχών), που θεωρείται το πιο απομονωμένο σημείο του νησιού. Επιστροφή στο Φουνστάλ. Το απόγευμα ελεύθερο για μια τελευταία βόλτα για ψώνια και καφέ. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς “Bailinho”. Διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό & δείπνο.

Ημέρα 6η: Μαδέρα – Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής για Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Αναχωρήσεις

2024

Ιούλιος - Οκτώβριος

Αναχωρήσεις κάθε Πέμπτη

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Μαδέρας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

Pestana Ocean Bay hotel 4*

Τιμές κατ’ άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

 

Ξενοδοχείο

Κόστος ατόμου σε δίκλινο

Επιβάρυνση μονόκλινου

Pestana Ocean Bay 4* ή παρόμοιο

2300,00 €

500,00 €

Φόροι αεροδρομίου & Επίναυλοι καυσίμων

Περιλαμβάνονται

                Σας συμβουλεύουμε  να πραγματοποιείτε τις κρατήσεις σας  τουλάχιστον 40 ημέρες πριν την αναχώρησή σας για να εξασφαλίζετε  τις  αναγραφόμενες  τιμές

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα–Μαδέρα–Αθήνα με ενδιάμεσο σταθμό
 • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4* με πρωινό
 • Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο
 • Ξεναγήσεις όπως αναφέρονται παραπάνω με τοπικό Αγγλόφωνο οδηγό

(Ελληνόφωνος συνοδός για γκρουπ άνω των 15 ατόμων)

 • 1 παραδοσιακό δείπνο την 4η ημέρα
 • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια

 Δεν περιλαμβάνονται:

 • Είσοδοι σε πάρκα και αρχαιολογικούς χώρους
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.