ΠΑΣΧΑ στο Μαρόκο: Aυτοκρατορικές πόλεις – 8 ημέρες Αναχώρηση 04/05

Μαρόκο

Αναψυχή & Τουρισμός

8 ημέρες

Αθήνα

Μαρρακές

Αναχωρήσεις

Πάσχα 2024

Αναχώρηση:


04/05

Περιγραφή Εκδρομής

 Εντονες εικόνες, μεθυστικές μυρωδιές, αυθεντικές γεύσεις. Με αυτές τις λέξεις μπορούμε να περιγράψουμε το Μαρόκο. Με αφετηρία την Λευκή πόλη της Αφρικής, τη Καζαμπλάνκα, θα κινηθούμε βόρεια προς την "άγνωστη" πρωτεύουσα Ραμπάτ, ενώ η μυστηριώδης και ατμοσφαιρική Φεζ θα μας συνεπάρει.  Το Μαρακές, με τα καταπληκτικά παζάρια θα μας ταξιδέψει στις 1000 και μία νύχτες, ενώ η ιστορική πόλη του Μεκνές έχει ανακηρυχθεί από το 1996 μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα – Καζαμπλάνκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Καζαμπλάνκα. Άφιξη, παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Καζαμπλάνκα – Μεκνές – Φεζ

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας και αναχώρηση για μια γρήγορη πανοραμική ξενάγηση στην οικονομική πρωτεύουσα του Μαρόκο. Θα δούμε το βασιλικό παλάτι, την πλατεία του Μοχάμετ V και το μέγα τζαμί του Χασάν του Β΄.  Αναχώρηση για το Μεκνές όπου θα έχουμε πανοραμική ξενάγηση της πόλης.  Τελικός μας προορισμός για σήμερα η Φεζ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Φεζ

Μετά το πρωινό μας  θα ξεκινήσουμε την ολοήμερη επίσκεψη μας στην 1.000 ετών ηλικίας πόλη της Φέζ , που ιδρύθηκε  από το βασιλιά Mουλάι Ιντρίς 2ου:Θα γνωρίσουμε το Μουσουλμανικό τέμενος Καραουίν  που ήταν το  πρώτο αραβικό  μεγαλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου τον 13ο αιώνα με ήδη περισσότερους από 3.000 σπουδαστές,  τις Μεντρέσες, όπως λέγονται οι κορανικές σχολές, Ατταρίν και Μπου Ανανία,  την πλατεία Νετζαρίν, τα Βασιλικά ανάκτορα, το μαυσωλείο του Μουλάι Ιντρίς, και θα περιπλανηθούμε στην παλιά πόλη με τα στενά σούκς για τις αγορές μας και τα παζάρια μας στα κάθε λογής τοπικά μαγαζάκια με το αραβικό χρώμα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4η: Φεζ – Ραμπάτ – Μαρρακές

Πρωινό στο ξενοδοχείο μας κι αναχώρηση για το Μαρρακές. Στο δρόμο μας θα κάνουμε στάση στο Ραμπάτ, την πρωτεύουσα του Μαρόκου. Ξενάγηση στο Ραμπάτ όπου  θα επισκεφθούμε  τα Βασιλικά ανάκτορα, το Μαυσωλείο του Μοχάμεντ του 5ου, άλλα κυβερνητικά κτήρια, τον πύργο του Χασάν, τα τείχη της πόλης και την Κάσμπα Ουντάια  (οχυρωμένη συνοικία ). Το απόγευμα θα  καταλήξουμε στην το Μαρρακές. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η: Μαρρακές

Πρωινό και σήμερα θα περιηγηθούμε στους δρόμους του Μαρρακές, της «Kόκκινης Πόλης» και θα δούμε τους κήπους Μενάρα, τους τάφους των Σααντί, το μουσουλμανικό τέμενος Κουτουμπία, το παλάτι Μπαχία. Στάση και ελεύθερος χρόνος για γεύμα. Το απόγευμα επίσκεψη στην Μεδίνα, την παλιά πόλη, με το θαυμάσιο κόσμο της, όπου η εξωτική γοητεία περιπλανιέται μέσω των λαβυρίνθων . Τέλος, θα καταλήξουμε στην πιο διάσημη πλατεία των ταξιδευτών, τη Τζεμάα Ελ Φνα. Ανάμεσα στους καπνούς από την τσίκνα του ψημένου κρέατος ξεπροβάλλει ένας άλλος κόσμος. Γητευτές φιδιών, παραμυθάδες που γύρισαν από μέρη μακρινά, πλανόδιοι καλλιτέχνες, ερασιτέχνες παλαιστές, οδοντίατροι του δρόμου και πωλητές που πωλούν τα πάντα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Μαρρακές (προαιρετικά αερόστατο) – Αγκαφάι – Μαρρακές

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟ

Σήμερα σας προτείνουμε μια εμπειρία μοναδική. Ξεκινάμε στις 06:30 το πρωί για τα περίχωρα του Μαρρακές όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε την ανατολή του Ήλιου μέσα από ένα αερόστατο!!!  Επιστροφή στο ξενοδοχείο για πρωινό.

 

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την όαση στην έρημο Agafay. 45 λεπτά από το Μαρρακές, ανάμεσα σε βραχώδεις αμμόλοφους και με θέα στα χιονισμένα βουνά του Άτλαντα, εκτείνεται μια έρημος πετρώδης. Είναι καλυμμένη με πέτρες και βράχους σε ένα περιβάλλον που αποτελείται από αμμόλοφους με τόνους λευκού και ώχρα. θα περιηγηθούμε με τις καμήλες στην περιοχή και θα γνωρίσουμε από κοντά τη φιλοξενία και τις παραδόσεις των Βεδουίνων. Επιστροφή στο Μαρρακές. Δείπνο και διανυκτέρευση

Ημέρα 7η: Μαρρακές – Καζαμπλάνκα

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση για Καζαμπλάνκα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Γεύμα στο ξενοδοχείο και απόγευμα ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η: Καζαμπλάνκα – Αθήνα

Πρωινό στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής μας στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό ως προς την σειρά των ξεναγήσεων. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης/αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Καζαμπλάνκας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

 

Ξενοδοχεία

Κόστος ατόμου σε δίκλινο

Διαφορά μονόκλινου

5* ξενοδοχεία ή Riad

1850,00

400,00

Φόροι αεροδρομίου & Επίναυλοι καυσίμων

Συμπεριλαμβάνονται

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης
 • 7 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* ή Riadμε ημιδιατροφή
 • Μετακινήσεις/μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ελληνόφωνος αρχηγός/μεταφραστής  για γκρουπ άνω  των  15  ατόμων.
 • Για μικρότερη  συμμετοχή  η εκδρομή δεν αναβάλλεται  πραγματοποιείται  με τοπικό Αγγλόφωνο  ξεναγό
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ταξιδιωτική Ασφάλεια
 • Φόροι αεροδρομίων κι επίναυλοι καυσίμων

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Φιλοδωρήματα πληρωτέα τοπικά – 40€/ άτομο (5€ το άτομο ανά ημέρα)
 • Πτήση με το αερόστατο 150€ το άτομο
 • Ποτά κι αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Έξοδα προσωπικής φύσεως
 • Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω

  —Please choose an option—12345678910

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια