Nεπάλ: Ηighlights ( με Jomsom) – 9 ημέρες

Νεπάλ

Πολιτισμός & Θεματικός Τουρισμός

9 ημέρες

Αθήνα

Κατμαντού

Αναχωρήσεις

       2024

Iανουάριος - Μάρτιος


Περιγραφή Εκδρομής

Ένα μοναδικό 9ήμερο πρόγραμμα στο Νεπάλ το οποίο συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Κατμαντού και της Ποκχάρα αλλά θα επισκεφθούμε και σημαντικές, λιγότερες γνωστές γωνιές της χώρας, όπως το Janakpur, το Lumbini και το απομακρυσμένο Jomsom.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Κατμαντού

Αθήνα – Κατμαντού


Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Κατμαντού μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη πρωτεύουσα του Νεπάλ την επόμενη ημέρα.

Ημέρα 2η - Κατμαντού

Κατμαντού


Άφιξη στο Κατμαντού. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και παραλαβή των αποσκευών, με την βοήθεια του τοπικού μας αντιπροσώπου, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο δωμάτιό μας και ξεκούραση. Μετά το πρωινό μας, θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με το Κατμαντού. Πρώτη μας στάση ο ναός Pashupatinath, Ινδουιστικός ναός, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, που σήμερα χρησιμοποιείται ως κρεματόριο για τους Ινδουιστές. Ο Ινδουισμός πρεσβεύει πως ο θάνατος είναι η αρχή μιας νέας ζωής και εδώ θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να είμαστε μάρτυρες ενός μοναδικού και σημαντικού τελετουργικού. Επόμενη στάση μας η κεντρική πλατεία Bhaktapur Durbar γνωστή και ως ''πύλη του Χανουμάν (θεός πίθηκος)''. Εδώ βρίσκεται και το παλάτι όπου βρισκόταν ο θρόνος της βασιλικής οικογένειας, χτισμένο τον 15ο αιώνα έως τον 19ό αιώνα με τα 55 σκαλιστά μαύρα παράθυρα και τον εντυπωσιακό διάκοσμο. Εδώ είναι που η ''ζωντανή θεά'' έβγαζε το κεφάλι της έξω από τα ξύλινα παράθυρα, για να αντικρίσει την ζωή στους δρόμους. Η πλατεία είναι μία μίξη από αρχαίους ναούς, πλακόστρωτους δρόμους, παλαιά κτίρια, παλάτια και αγορές. Eπόμενη μας στάση για σήμερα ο ναός Budhanilkantha, με κύριο γνώρισμα το μεγαλύτερο πέτρινο γλυπτό του Νεπάλ, το άγαλμα του Mahavishnu. Τελευταία μας για σήμερα στάση μια από τις ιερότερες Βουδιστικές τοποθεσίες του Νεπάλ, η στούπα Μπαουντανάθ. Η στούπα χτίστηκε μετά το 600 μ.Χ. από τον Θιβετιανό βασιλιά Σόνγκτεν Γκαμπό και καταστράφηκε το 14ο αιώνα από του Μουγκάλους (ισλαμιστές Μογγόλους) κατακτητές. Η σημερινή μορφή είναι μεταγενέστερη κατασκευή. Η στούπα είναι αφιερωμένη στο θεό της σοφίας και ως σύνολο θεωρείται ότι είναι μαντάλα τετραγωνικής δομής η οποία στη βάση συμβολίζει τη γη και ο ημισφαιρικός θόλος το νερό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο.

Ημέρα 3η - Κατμαντού - Ποκάρα

Κατμαντού - Ποκάρα


Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ποκάρα. Άφιξη στη Ποκάρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 4η -Ποκάρα - Jomsom

Ποκάρα - Jomsom


Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για το Jomsom, στο δύτικο Νεπάλ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε σε jeep για να μεταβούμε στον ιερό Ινδουιστικό ναό Muktinath σε υψόμετρο 3.800μ. Είναι ο 106ος ναός από τους συνολικά 108 ναούς του Vishnu και του Lakshmi που αναφέρονται στα έργα των Αλβαρ ( Ταμίλ ποιητές της Ν.Ινδίας). Από τους 108 ναούς, οι 105 βρίσκονται στην Ινδία, ο 106ος στο Νεπάλ ενώ οι 2 άλλοι σύμφωνα με την παράδοση βρίσκονται εκτός γης. Οι Βουδιστές το αποκαλούν Chumig Gyatsa , που στα Θιβετιανά σημαίνει ``Εκατό Νερά``. Για τους Θιβετιανούς Βουδιστές, το Muktinath είναι ένα σημαντικό μέρος για ντακινί , θεές γνωστές ως χορεύτριες του ουρανού και ένα από τα 24 μέρη της Ταντρικής . Επιστροφή στο Jomsom, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο.

Ημέρα 5η - Jomsom - Ποκάρα

Jomsom - Ποκάρα


Πρωινή πτήση για τη Ποκάρα. Άφιξη στη Ποκάρα και μεταφορά στο ξενοδοχείο για να απολαύσουμε το πρωινό μας. Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη Ντέιβιντ. Από τη λίμνη Φέβα το νερό φθάνει στην περιοχή και χύνεται υπό μορφή καταρράκτη, εξαφανίζεται όμως μέσα στην τρύπα του εδάφους. Λέγεται ότι το όνομα Ντέιβιντ το πήρε από έναν τουρίστα που έπεσε μέσα στην τρύπα παρασύροντας τον ίδιο και εξαφανίστηκε. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στην σπηλιά Gupteshwor Mahadev για να δούμε τους περίεργους σχηματισμούς των βράχων που σμηλέυτηκαν από την ορμή των νερών. αγναντέψουμε τα χιονοσκεπή Ιμαλάια. Κατά τη διάρκεια της βαρκάδας θα κάνουμε μια στάση Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 6η - Ποκάρα – Sarangkot - Lumbini

Ποκάρα – Sarangkot - Lumbini


Νωρίς το πρωί με τον οδηγό μας και τον ξεναγό μας θα μεταφερθούμε στους λόφους Sarangkot στα 1.592 µέτρα, για να απολαύσουμε τον ήλιο να ανατέλλει ανάµεσα στα βουνά της Αναπούρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Mετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς ως το Lumbini. Θα επισκεφθούμε τον ναό της Μάγια Ντεβί, ο ιερότερος τόπος στον κήπο του Λουμπίνι όπου οι αρχαιολόγοι έχουν εντοπίσει το ακριβές σημείο της γεννήσης του Βούδα. Λέγεται ότι ο πρίγκιπας Siddhartha έκανε τα πρώτα επτά βήματα του και έδωσε το ειρηνικό του μήνυμα στην ανθρωπότητα στο ναό της Μάγια Ντεβί. Η γέννηση πραγματοποιήθηκε στο όμορφο δάσος απο δέντρα Σαλ, το οποίο είναι πλέον το επίκεντρο του κήπου του Λουμπίνι. Η Mayadevi, η βασίλισσα του βασιλιά Suddhodhana του Καπιλαβάστου, περνούσε από τον κήπο Λουμπίνι, την ημέρα της Baishakha Purnima (πανσέληνος Μαΐου του 623 π.Χ.), έκανε μπάνιο στο Pushkarini (Ιερά Λίμνη) και λίγο μετά γέννησε στον πρίγκιπα Σιντάρτα, Ένα ακόμη αξιοθέατο που θα επισκεφθούμε είναι ο στύλος με τα διατάγματα του Ασόκα που χτίστηκε από τον σπουδαίο Ινδό αυτοκράτορα Ασόκα, Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Lumbini - Janakpur

Lumbini - Janakpur


Mετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στο Janakpur. Στη διαδρομή μας θα απολαύσουμε το τοπίο με τα ατελείωτα βουνά, τις καταπράσινες πλαγιές και τα αμέτρητα ποτάμια και ρυάκια που πηγάζουν από τα χιονοσκεπή όρη των Ιμαλαϊων. Άφιξη στο Janakpur, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Μερικά από τα αξιοθέατα που θα επισκεφθούμε είναι ο ναός Janaki αφιερωμένος στην ινδουιστική θεά Σίτα . Είναι ένα παράδειγμα μικτής ινδουιστικής αρχιτεκτονικής του Νεπάλ Πλήρως χτισμένο σε φωτεινό λευκό και κατασκευασμένο σε έκταση 1.480 τετραγωνικών μέτρων είναι μια τριώροφη κατασκευή εξ ολοκλήρου από πέτρα και μάρμαρο. Δίπλα στο ναός βρίσκεται ένας δεύτερος μικρότερος ναός ( Ram Sita Bibaha Mandap) που σηματοδοτεί το μέρος που παντρεύτηκαν ο Ram και η Sita. Eπόμενη στάση μας το Ganga Sagar, μια από τις ιστορικές λίμνες. Αυτή η λίμνη πήρε το όνομά της από τον διάσημο ιερό ποταμό στην Ινδία - Γάγγη. Λέγεται ότι το νερό αυτής της λίμνης φέρεται σε όλη τη διαδρομή από τον ιερό Γάγγη, επομένως θεωρείται επίσης ως ιερή λίμνη με σημαντική σημασία μεταξύ των Ινδουιστών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας , δείπνο. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 8η -Lumbini - Κατμαντού

Lumbini - Κατμαντού


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την οδική μας επιστροφή στο Κατμαντού. Στη διάρκεια της διαδρομής μας θα κάνουμε στάσεις σε σημεία με αξιόλογο ενδιαφέρον όπως το φράγμα Dhanusha, τον Ινδουιστικό ναό του Λόρδου Σίβα στο Suryabinayak και το άγαλμα του Kailashnath Mahadev, το δεύτερο ψηλότερο άγαλμα ινδουιστικής θεότητας στο κόσμο, ύψους 43,5μ, στη Sanga. Άφιξη στο Κατμαντού, δείπνο & διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 9η - Kατμαντού - Αθήνα

Kατμαντού - Αθήνα


Nωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση.
 • Για την είσοδο στην Νεπάλ απαιτείται βίζα και εκδίδεται on arrival ( κόστος: 30,00$ )

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα - Ντόχα    09:30 - 13:55

Ντόχα - Kατμαντού 17:30 - 01:00 (+1)

Κατμαντού - Ντόχα  09:00 - 11:15

Ντόχα - Αθήνα     13:20 - 18:10

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Qatar Airways

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Κατμαντού

Ώρα Αναχώρησης: Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
ΚατμαντούRamada Encore by Wyndham 4* ή παρόμοιο
ΠοκχάραLakeside Retreat 4* ή παρόμοιο
LumbiniAsian Buddha Hotel 4* ή παρόμοιο
JomsomAnapurna Hotel  ή παρόμοιο
JanakpurBardibas Resort 4* ή παρόμοιο

 

 

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

 

2.455,00€

Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.       Συμπεριλαμβάνονται
ΦιλοδωρήματαΚαταβλητέα στo Νεπάλ
Bίζα ΝεπάλΟn Arrival ( κόστος: 30,00$)

 

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν:

 • Αεροπορικά  εισιτήρια  Αθήνα – Kατμαντού – Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού & εσωτερική πτήση Ποκχάρα – Τζομσομ - Ποκχάρα
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Κατμαντού, 2 διανυκτερεύσεις στη Ποκχάρα, 1 διανυκτέρευση στο Jomsom, 1 διανυκτέρευση στο Λουμπίνι & 1 διανυκτέρευση στο Janakpur με ημιδιατροφή.
 • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται παραπάνω
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους & μουσεία
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται παραπάνω
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Οι παραπάνω τιμές δεν  περιλαμβάνουν:

 • Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στο Νεπάλ)
 • Βίζα Νεπάλ (Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για το Νεπάλ εκδίδεται on arrival–κόστος 30,00$
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.