Nεπάλ: Ηighlights ( με πάρκο Chitwan) – 9 ημέρες

Νεπάλ

Πολιτισμός & Θεματικός Τουρισμός

9 ημέρες

Αθήνα

Κατμαντού

Αναχωρήσεις

       2024

Μάρτιος - Νοέμβριος


Περιγραφή Εκδρομής

Ένα μοναδικό 9ήμερο πρόγραμμα στο Νεπάλ το οποίο συμπεριλαμβάνει ξεναγήσεις στα σημαντικότερα αξιοθέατα του Κατμαντού, της Ποκχάρα και του Ναγκαρκότ. Επίσης θα βρεθούμε στο εθνικό πάρκο του Chitwan, διάσημο για την προστασία της τίγρης.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα – Κατμαντού

Αθήνα – Κατμαντού


Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για το Κατμαντού μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη πρωτεύουσα του Νεπάλ την επόμενη ημέρα.

Ημέρα 2η - Κατμαντού

Κατμαντού


Άφιξη στο Κατμαντού. Μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων και παραλαβή των αποσκευών, με την βοήθεια του τοπικού μας αντιπροσώπου, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στο δωμάτιό μας και ξεκούραση. Μετά το πρωινό μας, θα έχουμε την πρώτη μας γνωριμία με το Κατμαντού. Πρώτη μας στάση ο ναός Pashupatinath, Ινδουιστικός ναός, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, που σήμερα χρησιμοποιείται ως κρεματόριο για τους Ινδουιστές. Ο Ινδουισμός πρεσβεύει πως ο θάνατος είναι η αρχή μιας νέας ζωής και εδώ θα έχουμε την μοναδική ευκαιρία να είμαστε μάρτυρες ενός μοναδικού και σημαντικού τελετουργικού. Επόμενη στάση μας η κεντρική πλατεία Bhaktapur Durbar γνωστή και ως ''πύλη του Χανουμάν (θεός πίθηκος)''. Εδώ βρίσκεται και το παλάτι όπου βρισκόταν ο θρόνος της βασιλικής οικογένειας, χτισμένο τον 15ο αιώνα έως τον 19ό αιώνα με τα 55 σκαλιστά μαύρα παράθυρα και τον εντυπωσιακό διάκοσμο. Εδώ είναι που η ''ζωντανή θεά'' έβγαζε το κεφάλι της έξω από τα ξύλινα παράθυρα, για να αντικρίσει την ζωή στους δρόμους. Η πλατεία είναι μία μίξη από αρχαίους ναούς, πλακόστρωτους δρόμους, παλαιά κτίρια, παλάτια και αγορές. Eπόμενη μας στάση για σήμερα ο ναός Budhanilkantha, με κύριο γνώρισμα το μεγαλύτερο πέτρινο γλυπτό του Νεπάλ, το άγαλμα του Mahavishnu. Τελευταία μας για σήμερα στάση μια από τις ιερότερες Βουδιστικές τοποθεσίες του Νεπάλ, η στούπα Μπαουντανάθ. Η στούπα χτίστηκε μετά το 600 μ.Χ. από τον Θιβετιανό βασιλιά Σόνγκτεν Γκαμπό και καταστράφηκε το 14ο αιώνα από του Μουγκάλους (ισλαμιστές Μογγόλους) κατακτητές. Η σημερινή μορφή είναι μεταγενέστερη κατασκευή. Η στούπα είναι αφιερωμένη στο θεό της σοφίας και ως σύνολο θεωρείται ότι είναι μαντάλα τετραγωνικής δομής η οποία στη βάση συμβολίζει τη γη και ο ημισφαιρικός θόλος το νερό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο.

Ημέρα 3η - Κατμαντού - πάρκο Τσιτουάν

Κατμαντού - πάρκο Τσιτουάν


Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο εθνικό πάρκο Τσιτουάν. Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για τον λόφο Σουαγιαμπουνάθ (Swayambhunath) με τον ομώνυμο ναό. Γνωστός επίσης και ως ``Ναός των Πιθήκων``, προσφέρει εξαιρετική θέα στην κοιλάδα της Κατμαντού και αποτελεί μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO. Πρόκειται για μια από τις πιο φημισμένες στούπες του κόσμου με ιστορία περίπου 2000 ετών. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο πάρκο Τσιτουάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 4η -Πάρκο Τσιτουάν

Πάρκο Τσιτουάν


Η σημερινή ημέρα είναι αφιερωμένη στο εθνικό πάρκο Τσιτουάν. Θα έχουμε την δυνατότητα να ανέβουμε πάνω σε ελέφαντα, να κάνουμε κανό ενώ με τη βοήθεια του ντόπιου ξεναγού μας θα μας οδηγήσει να δούμε από κοντά σπάνια ζώα της περιοχής όπως ρινόκερους και άγρια ελάφια. Eπιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα, δείπνο

Ημέρα 5η - Πάρκο Τσιτουάν - Ποκάρα

Πάρκο Τσιτουάν - Ποκάρα


Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε οδικώς για την Ποκάρα. Λίγα λόγια για τη Ποκάρα: Η δεύτερη σε πληθυσμό πόλη του Νεπάλ, βρίσκεται σχεδόν 200χλμ δυτικά του Κατμαντού. Η Ποκάρα απλώνεται σε έναν σημαντικό δρόμο ανάμεσα στην Κίνα και την Ινδία. Το 17ο αιώνα ήταν μέρος του Βασιλειου του Κάσκι, που ήταν ένα από τα 24 βασίλεια του Νεπάλ. Πολλά βουνά γύρω-γύρω από την Ποκάρα έχουν ακόμα ερείπεια από εκείνη την εποχή. Το 1786 ο Πρίτβι Ναραγιάν Σαχ έβαλε και την Ποκάρα στο βασίλειό του. Άφιξη στη Ποκάρα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 6η - Ποκάρα – Σαραγκότ -Ποκάρα

Ποκάρα – Σαραγκότ -Ποκάρα


Νωρίς το πρωί με τον οδηγό μας και τον ξεναγό μας θα μεταφερθούμε στους λόφους Sarangkot στα 1.592 µέτρα, για να απολαύσουμε τον ήλιο να ανατέλλει ανάµεσα στα βουνά της Αναπούρνα. Στην επιστροφή μας για το ξενοδοχείο, θα κάνουμε μια στάση στον ναό Bindabasini. Είναι αφιερωμένος στη θεά Ντούργκα (Παρβάτι), γυναίκα του θεού Σίβα, δημιουργού και καταστροφέα του κόσμου. Η θεά παριστάνεται στη μορφή της Μπίντε Μπασίνι Μπαγκβάτι με σπείρες ως σαλιγκάρι. Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο, θα επισκεφθούμε τον καταρράκτη Ντέιβιντ. Από τη λίμνη Φέβα το νερό φθάνει στην περιοχή και χύνεται υπό μορφή καταρράκτη, εξαφανίζεται όμως μέσα στην τρύπα του εδάφους. Λέγεται ότι το όνομα Ντέιβιντ το πήρε από έναν τουρίστα που έπεσε μέσα στην τρύπα παρασύροντας τον ίδιο και εξαφανίστηκε. Αμέσως μετά θα βρεθούμε στην σπηλιά Gupteshwor Mahadev για να δούμε τους περίεργους σχηματισμούς των βράχων που σμηλέυτηκαν από την ορμή των νερών. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο & διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 7η - Ποκάρα – Nagarkot

Ποκάρα – Nagarkot


Aφότου απολαύσουμε το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στο Ναγκαρκότ, μια από τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας. Από εδώ η θέα προς τα Ιμαλάια είναι συγκλονιστική καθώς βλέπουμε μερικές από ψηλότερες κορυφές του κόσμου. Οι οροσειρές περιλαμβάνουν την Annapurna , την Manaslu , την Ganesh Ηimal , την οροσειρά Langtang , την οροσειρά Jugal, την οροσειρά Rolwaling , την οροσειρά Mahalangur (όρος Έβερεστ) και την οροσειρά Numbur με θέα στην κοιλάδα του Κατμαντού και το Εθνικό Πάρκο Shivapuri. Βασικότερο αξιοθέατο και σημαντικότερος ναός είναι ο Manakamana ( = ναός που εκπληρώνει τις επιθυμίες των πιστών), Σύμφωνα με τον νεπαλέζικο μύθο, ο ναός Manakamana χτίστηκε τον 17ο αιώνα κατά τη διάρκεια της βασιλείας δύο βασιλιάδων του Gorkha , του Ram Shah ή του Prithvipati Shah. Tακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η -Nagarkot - Kατμαντού

Nagarkot - Kατμαντού


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε οδικώς στο Κατμαντού, Φθάνοντας στο Κατμαντού θα βρεθούμε στην διάσημη πλατεία Patan Durbar στο κέντρο της πόλης Lalitpur. Είναι μια από τις τρεις πλατείες Durbar στην κοιλάδα του Κατμαντού , που είναι όλα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Η πλατεία Durbar είναι ένα θαυμάσιο κόσμημα της αρχιτεκτονικής Newari. Καθώς θα περιπλανιομάστε κατά μήκος της πλατείας θα επισκεφθούμε τον χρυσό ναό με τα θεσπέσια γλυπτά. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Kατμαντού - Αθήνα

Kατμαντού - Αθήνα


Nωρίς το πρωί θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση της επιστροφής μας μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Η σειρά του προγράμματος δεν είναι δεσμευτική και μπορεί να τροποποιηθεί χωρίς προειδοποίηση.
 • Για την είσοδο στην Νεπάλ απαιτείται βίζα και εκδίδεται on arrival ( κόστος: 30,00$ )

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα - Ντόχα    09:30 - 13:55

Ντόχα - Kατμαντού 17:30 - 01:00 (+1)

Κατμαντού - Ντόχα  09:00 - 11:15

Ντόχα - Αθήνα     13:20 - 18:10

 

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Qatar Airways

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης εκδρομής: αεροδρόμιο Κατμαντού

Ώρα Αναχώρησης: Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
ΚατμαντούRamada Encore by Wyndham 4* ή παρόμοιο
ΠοκχάραLakeside Retreat 4* ή παρόμοιο
ΝαγκαρκότFort Resort 4*  ή παρόμοιο
Εθνικό πάρκο ChitwanTigerland Resort 4** ή παρόμοιο

 

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο

 

2.250,00€

 

Φόροι αεροδρομίων / Επίναυλοι καυσίμων.       Συμπεριλαμβάνονται
ΦιλοδωρήματαΚαταβλητέα στo Νεπάλ
Bίζα ΝεπάλΟn Arrival ( κόστος: 30,00$)

 

Οι παραπάνω τιμές περιλαμβάνουν:

 • Αεροπορικά  εισιτήρια  Αθήνα – Kατμαντού – Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού
 • 3 διανυκτερεύσεις στο Κατμαντού, 2 διανυκτερεύσεις στη Ποκχάρα, 1 διανυκτέρευση στο Νagarkot & 2 διανυκτερεύσεις στο πάρκο Chitwan με ημιδιατροφή. ( Στο πάρκο Chitwan με πλήρη διατροφή)
 • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις όπως αναγράφονται παραπάνω
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους & μουσεία
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις όπως αναγράφονται παραπάνω
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Δραστηριότητες στο πάρκο: σαφάρι 4χ4, φολκλορικό show Θαρού, παρατήρηση πουλιών
 • Ταξιδιωτική ασφάλεια
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Οι παραπάνω τιμές δεν  περιλαμβάνουν:

 • Φιλοδωρήματα ( καταβλητέα στο Νεπάλ)
 • Βίζα Νεπάλ (Σας πληροφορούμε ότι η τουριστική βίζα για το Νεπάλ εκδίδεται on arrival–κόστος 30,00$
 • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.