Στα χνάρια των Ίνκας – 9 ημέρες

Διακοπές

9 ημέρες

Αθήνα

Λίμα

Περιγραφή Εκδρομής

Το Περού είναι η πιο ποικιλόμορφη και συναρπαστική χώρα της Λατινικής Αμερικής και μια από τις πιο πλούσιες σε βιοποικιλότητα στον κόσμο. Ο συνδυασμός των μνημείων του πολιτισμού των Ίνκας, οι τεράστιες έρημες αμμώδεις παραθαλάσσιες εκτάσεις καθώς και η ζούγκλα του Αμαζονίου στα ενδότερα της χώρας αλλά και οι χιονοσκεπείς κορυφές των Άνδεων καθιστούν το Περού ως μια ξεχωριστή χώρα με πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και φυσικό κάλλος.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα - Λίμα

Αθήνα - Λίμα


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη πρωτεύουσα του Περού, παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η - Λίμα

Λίμα


Η Λίμα είναι το πολιτικό, πολιτιστικό, οικονομικό και βιομηχανικό κέντρο της χώρας. Η πόλη βρίσκεται στην κοιλάδα του ποταμού Rimac, στις ακτές του Ειρηνικού ωκεανού. Ιδρύθηκε από τον Ισπανό κατακτητή Φρανσίσκο Πισάρρο (Francisco Pizarro). Είναι γνωστή και ως «Πόλη των Βασιλέων», αφού για περισσότερους από τρεις αιώνες υπήρξε η σημαντικότερη πόλη στη Νότια Αμερική. Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη.H ξενάγηση μας ξεκινά από το ιστορικό της κέντρο της, που εκτείνεται από την πλατεία Plaza de Armas μέχρι την Plaza San Martín. Ο πεζόδρομος Χιρόν ντε λα Ουνιόν που ενώνει τις δύο πλατείες για χρόνια θεωρείτο η πιο αριστοκρατική οδός της χώρας, καθώς σε αυτή έμεναν οι πιο πλούσιοι κάτοικοι και ήταν σημείο συνάντησης για τους πιο εύπορους πολίτες. Επόμενη στάση μας είναι το μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου που φιλοξενεί το πρώτο νεκροταφείο-κατακόμβη της Λίμας. Η περιήγηση μας συνεχίζεται στις αριστροκρατικές συνοικίες San Isidro και Miraflores ενώ δεν θα μπορούσαμε να μην επισκεφθούμε το μουσείο Larco, που φιλοξενεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική συλλογή περουβιανής τέχνης. Το απόγευμα θα περπατήσουμε στο parque de la Exposicion, ένα από τα μεγαλύτερα αστικά υδάτινα πάρκα σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες Manuel Atanasio Fuentes και Antonio Leonardi το 1872. Ακολουθεί δείπνο σε τοπικό εστιατόριο, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Λίμα – Κούσκο – Ιερή κοιλάδα

Λίμα – Κούσκο – Ιερή κοιλάδα


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για το Κούσκο. Κατά την άφιξή μας, θα ξεκινήσουμε με μια ξενάγηση στην κοινότητα Chinchero ,28 χλμ μακριά από το Κούσκο, με τους όμορφους αποικιακούς ναούς των Ίνκας. Ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα όμως, είναι η κυριακάτικη αγορά, με τα υφάσματα και τα είδη χειροτεχνίας. Τέλος, θα κάνουμε στάση στο ‘’Mirador El Racchi’’ ,για να θαυμάσουμε τη θέα της Ιερής Κοιλάδας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η- Ιερή κοιλάδα ( Ollantayatambo, Moray & Maras)

Ιερή κοιλάδα ( Ollantayatambo, Moray & Maras)


Μετά το πρωινό, θα ξεκινήσουμε την εκδρομή μας στην Ιερή κοιλάδα. Πρώτος μας σταθμός ο αρχαιολογικός χώρος του Ογιανταϊτάμπο. Βρισκόμαστε σε υψόμετρο 2.790μ. όπου κατά τη διάρκεια της αυτοκρατορίας των Ίνκας, ο αυτοκράτορας Πατσακότι έκτισε το Ογιανταϊτάμπο ως βασιλικό ανάκτορο. Πάνω από τον ομώνυμο οικισμό υψώνεται το φρούριο των Ινκας του Ογιανταϊτάμπο. Απότομες πέτρινες αναβαθμίδες υψώνονται από την άκρη της πόλης και καταλήγουν στην κορυφή του λόφου με το φρούριο να δεσπόζει αιώνες τώρα. Το μεσημεριανό μας θα το απολαύσουμε σε τοπικό εστιατόριο της περιοχής και θα γευτούμε πεντανόστιμες παραδοσιακές σπεσιαλιτέ. Η απογευματινή μας ξενάγηση περιλαμβάνει επίσκεψη στο παραδοσιακό χωριό Moray και τα αλατορυχεία Maras.Το Moray πρόκειται για έναν μικρό οικισμό των Άνδεων, γνωστό για το σκαμμένο αμφιθέατρο, που θυμίζει κρατήρα και αποτέλεσε κέντρο γεωργικής έρευνας για τους Ίνκας. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα, τα αλατορυχεία του Μάρας. Η οικονομία της περιοχής στηρίζεται στην εξόρυξη άλατος η οποία χρονολογείται από την προ Ίνκα περίόδο. Το εξαιρετικά αλμυρό νερό αναδύεται από μια φυσική έξοδο ενός υπόγειου ρεύματος μέσω ενός πολύπλοκου συστήματος καναλιών και σχηματίζει μικρές αλμυρές λίμνες στην επιφάνεια του εδάφους. Αυτές οι λίμνες, το βάθος των οποίων δεν υπερβαίνει τα 30 μέτρα, έχουν σχήμα πολύγωνο και η ροή του νερού ελέγχεται εντατικά από τους ντόπιους εργαζόμενους. Μετά από την γεμάτη μέρα μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η- Ιερή κοιλάδα – Μάτσου Πίτσου - Κούσκο

Ιερή κοιλάδα – Μάτσου Πίτσου - Κούσκο


Ιδιαίτερη και η σημερινή μας μέρα καθώς θα επισκεφθούμε ένα από τα γνωστότερα και πιο μυστήρια αρχαιολογικά μνημεία του κόσμου: το Μάτσου Πίτσου. Η μέρα μας ξεκινά με την μεταφορά μας στο σιδηροδρομικό σταθμό του Ογιανταϊτάμπο. Από εκεί με το τρένο θα διασχίσουμε τις γόνιμες εκτάσεις της κοιλάδας Urubamba για να φθάσουμε στο χωριό Aguas Calientes όπου είναι η αφετηρία μας για να ανακαλύψουμε το Mάτσου Πίτσου. Η αρχαία πόλη του Μάτσου Πίτσου είναι το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα του πολιτισμού των Ίνκα. Η πόλη, η οποία χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, είναι χτισμένη επάνω σε μια πολύ στενή κύρτωση του ορεινού όγκου της Σιέρρα Βιλκαμπάμπα. Ανακαλύφθηκε το 1911 από τον αρχαιολόγο Χίραμ Μπίνγκαμ και από το 1983 εντάχθηκε στη λίστα των μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Εκτιμάται πως χτίστηκε το 1460 και στην πραγματικότητα χρησίμευε ως αστρονομικό παρατηρητήριο, λατρευτικό κέντρο και θερινά ανάκτορα των βασιλέων. Στο σημείο έχουν καταγραφεί περίπου 200 κτίσματα, με την πόλη να χωρίζεται σε αστικό και αγροτικό τομέα. Κυριότερα μνημεία της θεωρούνται ο Ναός του Ήλιου («Τορεόν»), η ιερή πλατεία με τρία μεγάλα κτήρια που τους έχουν δοθεί τα ονόματα «Ναός των τριών παραθύρων», «Κυρίως Ναός» και «Ναός του Ιερέα», ο γρανιτένιος λίθος «Ιντιουατάνα» που σημαίνει «εκεί που ενώνει ο ήλιος» και χρησιμοποιούνταν για αστρονομικές παρατηρήσεις, καθώς και το συγκρότημα του Κόνδορα ή αλλιώς Συγκρότημα των Φυλακών όπου ανακαλύφθηκαν πολλά κτίσματα στα οποία πιθανώς φυλάσσονταν τα ιερά ζώα προς θυσία.Μετά την ξενάγησή μας, θα επιστρέψουμε με το τρένο στο Ογιανταϊτάμπο και εν συνεχεία με λεωφορείο ως το Κούσκο. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η- Κούσκο

Κούσκο


Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση του Κούσκο. Το Κούσκο βρίσκεται σε υψόμετρο 3.500μ και αποτέλεσε την αρχαία ιστορική πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκα. Eπίσημα ανακαλύφθηκε το 1534 από το Φρανσίσκο Πισάρρο. Πολλά κτίρια που κατασκευάστηκαν μετά την κατάκτηση του Περού έχουν ισπανικές επιρροές, αλλά εμπνέονται και από την αρχιτεκτονική των Ίνκα. Θα βρεθούμε στην πλατεία του Ήλιου, που πιστεύεται πως είναι το κέντρο της αυτοκρατορίας των Ίνκας, ενώ ο μεγαλοπρεπής καθεδρικός ναός της πόλης, χτισμένος από τους Ισπανούς κατακτητές, στη θέση των αρχαίων παλατιών. Πλησίον του καθεδρικού βρίσκεται ο ναός Iglesia del Triunfo, η πρώτη εκκλησία του Κούσκο. Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο ιστορικό κέντρο της πόλης με τα πανέμορφα αποικιοκρατικά κτίρια που μέχρι και σήμερα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση. Τελευταίος μας σταθμός για σήμερα, η αρχαία πόλη Sacsayhuaman. Τμήμα των αρχαίων της περιοχής χρονολογούνται από τον πολιτισμό των Killke ( γύρω στα 900μ.Χ) ενώ η πόλη επεκτάθει κατά την περίοδο των Ίνκας. Το φρούριο Σαξαχουαμάν διαθέτει ένα τριπλό κυκλώπειο τείχος, που ήταν ο τόπος λατρείας του Θεού Ήλιου και του Κεραυνού(καταπληκτική και τεράστια πέτρινη κατασκευή, αυτό το μέρος έχει μια μεγάλη κοσμική ενέργεια: οι άνθρωποι πιστεύουν ότι ήταν ένα αστρονομικό παρατηρητήριο) και ένα μαντείο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για να εξερευνήσετε την πόλη Κούσκο. Διανυκτέρευση

Ημέρα 7η- Κούσκο - Πούνο

Κούσκο -Πούνο


Τελευταία μας μέρα σήμερα στο Κούσκο. Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα οδηγηθούμε ως το Πούνο. Η διαδρομή από το Κούσκο στο Πούνο περνάει μέσα από τις χιονισμένες κορυφές των Άνδεων και μικρά χωριά καταλήγει στο υψηλότερο σημείο τη Λα Ράγια στα 4,300 μέτρα. Στη διαδρομή μας θα κάνουμε μερικές στάσεις. Η πρώτη μας στάση η πόλη Ανταχουαλίγιας, σε υψόμετρο 3.120μ. Το σημαντικότερο αξιοθέατο της πόλης είναι η μπαρόκ εκκλησία το Άγιο Πέτρου με τις εκπληκτικές τοιχογραφίες που διακοσμούν το εσωτερικό του ναού. Επόμενη στάση μας ο αρχαιολογικός χώρος των Ίνκα Racchi με πιο εξέχουσα κατασκευή τον ναό Wiracocha ενώ τελευταίος μας σταθμός πριν το Πούνο θα είναι η μικρή πόλη Πουκάρα. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής μας, θα κάνουμε και μια στάση για να απολαύσουμε το γεύμα μας σε τοπικό εστιατόριο. Άφιξη στο Πούνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η- Πούνο - Λίμα

Πούνο - Λίμα


Σήμερα το πρωί, αναχωρούμε για τα νησιά Ούρος στην Λίμνη Τιτικάκα.Τα Ούρος είναι 40 μικρά νησάκια χτισμένα από συμπαγές καλάμι. Οι κάτοικοι των νησιών ζουν όπως οι πρόγονοί τους, διατηρώντας τα έθιμα και την ιδιοσυγκρασία τους. Αμέσως μετά, θα επισκεφθούμε το νησάκι Taquile. Δεν υπάρχει ρεύμα ή δρόμοι, και οι κάτοικοί του είναι γνωστοί για τo πλέξιμο, που γίνεται αποκλειστικά από άντρες. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στη Λίμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

Ημέρα 9η- Λίμα - Αθήνα

Λίμα - Αθήνα


Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά των ξεναγήσεων εάν οι συνθήκες το επιβάλουν, χωρίς παραλείψεις.

Αναχωρήσεις
κάθε Παρασκευή του 2020 & του 2021

 Ενδεικτικές Πτήσεις

Αθήνα – Άμστερνταμ  KL1572   06:00 – 08:30

Άμστερνταμ – Λίμα     ΚL743     12:35  - 18:05

Λίμα – Άμστερνταμ     ΚL744     19:55 – 15:05

Άμστερνταμ – Αθήνα  KL1581   20:55 – 01:10

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο Αναχώρησης & Επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο Άφιξης: αεροδρόμιο Λίμα

Θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο της Αθήνας δύο ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης σας.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
ΛίμαCasa Andina Premium Miraflores 5* ή παρόμοιο
Ιερή κοιλάδα ( Urumbaba)Aranwa Sacred Valley hotel & Wellness 5* ή παρόμοιο
ΚούσκοAranwa Cusco Boutique 5* ή παρόμοιο
ΠούνοGHL Lago Titicaca 5* ή παρόμοιο

 

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά Εισιτήρια μετ’ επιστροφής Αθήνα – Λίμα – Αθήνα
 • Αεροπορικά εισιτήρια Λίμα – Κούσκο / Τζουλιάκα – Λίμα
 • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 5* με πρωινό
 • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Όλες οι ξεναγήσεις με τοπικό αγγλόφωνο ξεναγό ( ελληνόφωνος συνοδός- αρχηγός για συμμετοχή 15 ατόμων κι άνω)
 • Γεύματα ως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Όλες οι μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής Ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίου κι επίναυλοι καυσίμων (700€)
 • Ποτά κι αναψυκτικά στα γεύματα
 • Φιλοδωρήματα
 • Ό,τι ρητά δεν αναφέρεται στο ανωτέρω πρόγραμμα

Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο:

Επιβάρυνση σε μονόκλινο δωμάτιο:

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: + 700€  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια