Τουρκία

Εκπληκτικές Εικόνες

5 ημέρες

Αθήνα

Κωνσταντινούπολη / Καισάρεια

Αναχωρήσεις

       2024

04 Μαΐου & 08 Μαΐου

Περιγραφή Εκδρομής

Η Καππαδοκία από το περσικό Κατπατούκα, λέξη ουσιαστικά άγνωστης ετυμολογίας η οποία από κάποιους νομίζεται πως σημαίνει «η χώρα των όμορφων αλόγων»), είναι μία από τις μεγαλύτερες περιοχές της ανατολικής Μικράς Ασίας. Σήμερα το έδαφός της ανήκει σε πέντε τουρκικές επαρχίες: Καισάρειας, Νίγδης, Κιρσεχίρ, Ακσαράι, Νεβσεχίρ.

Η περιήγησή μας περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επίσκεψη στην κοιλάδα της Ιχλάρα με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησίες, την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής , στην Άβανο, φημισμένη για τα κεραμικά, αλλά και στο Ουστχισάρ, τον Ακραίο Πύργο. Η 4η ημέρα είναι αφιερωμένη στην Καισάρεια, την εντυπωσιακή μεγαλούπολη των 1.5 εκ. κατοίκων που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις της Τουρκίας.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η - Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Καισάρεια - Προκόπι

Αθήνα - Κωνσταντινούπολη - Καισάρεια - Προκόπι


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας στην Καισάρεια μέσω Κωνσταντινούπολης. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Καισάρειας. Μετά τον έλεγχο εγγράφων και παραλαβή των αποσκευών, θα ξεκινήσουμε την πρώτη μας γνωριμία με την πόλη της Καισάρειας. Η Καισάρεια, γενέτειρα πόλη του Αγίου Βασιλείου, η οποία πήρε το όνομα της το 17μΧ από τον Ρωμαίο αυτοκράτορα Τιβέριο, προς τιμήν του πατέρα του Καίσαρα Αύγουστου Χετταίοι, Έλληνες, Εβραίοι και Σελτζούκοι, όλοι πέρασαν από εδώ και άφησαν την κληρονομιά τους σε αυτή την ιστορική πόλη που κατοικείται από το 3000 π.Χ. Θα περιηγηθούμε σε αυτή την εντυπωσιακή πόλη, που εκτός από το πλούσιο παρελθόν της κουβαλάει και ένα πλούσιο παρόν αφού είναι μια από τις σημαντικότερες πόλεις που στηρίζουν και προωθούν την Τούρκικη οικονομία. Στην πανοραμική μας ξενάγηση θα δούμε τα μνημειώδη, φτιαγμένα από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα τοίχοι του κάστρου της πόλης, που κατασκευάστηκε στις αρχές του 13ου αιώνα, κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Σελτζούκου σουλτάνου Alaatin Keykubat. Το Gupgupoglu Konagi, μια Οθωμανική έπαυλη του 18ου αιώνα με όμορφα ξύλινα μπαλκόνια και πόρτες, στην οποία τώρα στεγάζετε το Εθνογραφικό Μουσείο και πολλά άλλα αξιοθέατα, όπως τον μεντρεσέ Cifte, το τζαμί Kursunlu, το συγκρότημα του Mahperi Hunat Hatun και την σκεπαστή αγορά της πόλης. Σήμερα το απόγευμα θα μεταβούμε στο ειδικό θέατρο για να παρακολουθήσουμε την παράσταση των δερβίσηδων ΔΩΡΟ του Boutros Tours. Mετά το τέλος της παράστασης επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: δείπνο

Ημέρα 2η - Κοιλάδα Ιχλάρα - Καρβάλη - Μαλακοπή

Κοιλάδα Ιχλάρα - Καρβάλη - Μαλακοπή


Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την περιήγησή μας στη κοιλάδα του Περιστρέματος - Ιχλάρα. Κατεβαίνουμε στον ποταμό Μελεντίζ και κάνουμε περίπατο στο φαράγγι με τις λαξευμένες στους βράχους πρωτοχριστιανικές εκκλησίες. Συνεχίζοντας τη διαδρομή μας πηγαίνουμε στην Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και επισκεπτόμαστε την εκκλησία που μόνασε στο τέλος της ζωής του ο Γρηγόριος ο Θεολόγος, ο Ναζιανζηνός. Επισκεπτόμαστε στη Μαλακοπή την υπόγεια πόλη και το ναό των Αγίων Θεοδώρων. Στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι, δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο.

Ημέρα 3η - Προκόπι - Άβανος - Κοιλάδα Δερβέντ - Ζέλβη - Πασαμπάγ - Κόραμα - Ουστχισάρ -Προκόπι

Προκόπι - Άβανος - Κοιλάδα Δερβέντ - Ζέλβη - Πασαμπάγ - Κόραμα - Ουστχισάρ -Προκόπι


Μετά το πρωινό αναχωρούμε για το σημαντικότερο οικισμό της προβυζαντινής περόδου Άβανο, κτισμένο στις όχθες του ποταμού Άλυ και επισκεπτόμαστε εργαστήριο κεραμικής. Η πόλη φημίζεται για τα κεραμικά της. Συνεχίζουμε με την κοιλάδα Δερβέντ και το όγδοο θαύμα του κόσμου: τις καμινάδες των Νεράιδων που σχηματίστηκαν από ηφαιστειογενή πετρώματα. Διασχίζουμε τις κοιλάδες Ζέλβη, Πασαμπάγ και Κόραμα. Επισκεπτόμαστε εκκλησίες με καταπληκτικές αγιογραφίες ( τη Σκοτεινή, την Κρυφή, της Παναγιάς, των Σανδάλων, της Αγίας Βαρβάρας, του Φιδιού, του Μήλου, των Στεφάνων). Πηγαίνουμε στο Ούστχισάρ στον Ακραίο Πύργο, από όπου η θέα σε όλη την περιοχή είναι εκπληκτική. Επιστρέφουμε στο Προκόπι στο ξενοδοχείο μας, για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο

Ημέρα 4η - Προκόπι - Καισάρεια - Προκόπι

Προκόπι - Καισάρεια - Προκόπι


Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στο Καβουσίν. Το χωριό περιείχε πολλές χριστιανικές ορθόδοξες οικογένειες στις αρχές του 20ου αιώνα. Τα σπίτια στο χωριό είναι κτισμένα σε βραχώδεις σχηματισμούς και πολλά από τα εσωτερικά τους έχουν διαβρωθεί από φυσικές δυνάμεις, όπως η βροχή, ο άνεμος και οι σεισμοί. Μπορείτε να ανεβείτε στην κορυφή του χωριού μέσω ενός στριφογυριστού μονοπατιού που προσφέρει πανοραμική θέα στην Κόκκινη Κοιλάδα. Στην κορυφή του χωριού υπάρχει επίσης μια εκκλησία που ονομάζεται Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος του 5ου αιώνα. Αυτή η εκκλησία είναι η δεύτερη παλαιότερη στην Καππαδοκία. Eπόμενη στάση μας η υπόγεια πόλη του Καϊμακλί. Η όλη ιδέα πίσω από τις υπόγειες πόλεις ήταν η προστασία των κατοίκων από την ξένη εισβολή, επιτρέποντας σε χιλιάδες ανθρώπους να ζήσουν τη ζωή τους κάτω από το έδαφος με απόλυτη μυστικότητα και ασφάλεια. Κατά τον 14ο αιώνα, τα σπήλαια παρείχαν στους χριστιανούς ένα ασφαλές καταφύγιο από την απειλή των Μογγόλων ενώ ακόμη και κατά τον 20ο αιώνα, επέτρεψαν στους ανθρώπους να σωθούν από τις διώξεις κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Μόλις το 1923, μετά την ανταλλαγή πληθυσμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, οι υπόγειες πόλεις εγκαταλείφθηκαν εντελώς και παρέμειναν στο σκοτάδι μέχρι το 1963. Η υπόγεια πόλη Kaymakli χρησιμοποιήθηκε επίσης ως καταφύγιο για τους ντόπιους κατοίκους για αρκετούς αιώνες κατά τη διάρκεια των αραβοβυζαντινών πολέμων. Εκείνη την περίοδο η πόλη επεκτάθηκε σημαντικά στο σημείο που, τελικά, έγινε η ευρύτερη υπόγεια πόλη της Τουρκίας. Υπολογίζεται ότι, στο απόγειό του, ο πληθυσμός του Kaymakli αριθμούσε περίπου 3.500 άτομα. Η Σινασός ήταν ένα από τα 16-18 ελληνόφωνα χωριά της Καππαδοκίας και οι Σινασίτες ήταν Χριστιανοί Ορθόδοξοι με υψηλό θρησκευτικό συναίσθημα και εθνικό φρόνημα από την ελληνική καταγωγή τους. Το όνομά της, κατά την επικρατέστερη άποψη, το πήρε από τις λέξεις ΣΙΝ που στα σημιτικά σημαίνει ήλιος και το τελικό -ΑΣΣΟΣ, ενδεικτική κατάληξη τοπωνυμιών και κυρίως πόλεων όπως π.χ.Αλικαρνασσός, Παρνασσός κλπ. Δηλαδή, Σινασός = Ηλιούπολη. Μετά το τέλος των ξεναγήσεών μας, επιστροφή στο ξενοδοχείο μας στο Προκόπι, διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, δείπνο.

Ημέρα 5η - Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα

Καππαδοκία - Κωνσταντινούπολη - Αθήνα


Μετά το πρωινό, μεταφορά στο αεροδρόμιο της Καισάρειας για την πτήση της επιστροφής μας για Αθήνα μέσω Κων/πολης.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά των ξεναγήσεων εάν οι συνθήκες το επιβάλουν, χωρίς παραλείψεις.

Αναχωρήσεις

      2024

04 Μαΐου & 08 Μαΐου

Ενδεικτικές πτήσεις

04 – 08 Μαΐου                                                           08 – 12 Μαΐου

Αθήνα – Κων/πολη          10:35 – 12:05                  10:35 – 12:05

Κων/πολη – Καισάρεια    16:05 – 17:30                  16:05 – 17:30

Καισάρεια – Κων/πολη    22:35 – 00:05                 20:40 – 22:20

Κων/πολη – Αθήνα          01:20 – 02:45                   01:40 – 03:05

Σημεία αναχώρησης και επιστροφής

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο αναχώρησης και επιστροφής: αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο άφιξης / αναχώρησης  εκδρομής: αεροδρόμιο Σαμπιχά Κωνσταντινούπολης / αεροδρόμιο Καισάρειας

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

                                   

ΠΟΛΗΕνδεικτικά ξενοδοχεία
ΠροκόπιPerissia Hotel 5* ή παρόμοιο

                           Τιμές κατ' άτομο

Με διαμονή σε 5* ξενοδοχεία ( Perissia hotel ή παρόμοιο):

4 - 8 Μαΐου 

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:   955,00€ /άτομο

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:     170,00€

8 - 12 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ:   898,00€ /άτομο

ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ:     170,00€

 

Η παραπάνω τιμή περιλαμβάνει:

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Κων/πολη – Καισάρεια – Κων/πολη – Αθήνα με τις Toύρκικες αερογραμμές
  • 4 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 5* με ημιδιατροφή
  • Γεύματα όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • ΔΩΡΟ παράσταση των Δερβίσηδων
  • Μεταφορές / Μετακινήσεις
  • Ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο ανωτέρω αναλυτικό πρόγραμμα.
  • Φόροι αεροδρομίων
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
  • Ταξιδιωτική Ασφάλεια

Η παραπάνω τιμή δεν περιλαμβάνει:

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Φιλοδωρήματα
  • Οτιδήποτε δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα

    —Please choose an option—12345678910

    Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

    Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

    Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

    Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

    Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

    Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

    Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

    Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

    Χάρτης Εκδρομής

    Σχετικά ταξίδια

    Kαισάρεια - Προκόπι - Ιχλάρα - Καρβάλη - Μαλακοπή - Άβανος - Κοιλάδα Δερβέντ - Ζέλβη - Πασαμπάγ - Κόραμα - Ουστχισάρ

    DETAILS