Από το Μπουένος Άιρες στην άκρη του κόσμου

Αναψυχή & Τουρισμός

10 ημέρες

Αθήνα

Μπουένος Άιρες

Αναχωρήσεις:  κάθε Πέμπτη του 2020 & 2021

Περιγραφή Εκδρομής

Ένα ταξίδι στη χώρα του τάνγκο, του ποδοσφαίρου, με την ποικιλία των φυσικών τοπίων και την έντονη πολιτιστική δραστηριότητα να συνθέτουν το πάζλ της δεύτερης μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1-2η - Αθήνα- Μπουένος Άιρες

Αθήνα- Μπουένος Άιρες


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες, μια από τις 10 πιο σημαντικές μητροπόλεις του κόσμου. Στην πόλη ζουν περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι. Με τεράστια ποικιλία σε εκλεπτυσμένα εστιατόρια, ξενοδοχεία και μαγαζιά, η πόλη είμαι μια μίξη νεοκλασικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η επιρροή των μεταναστών από όλο τον κόσμο, και κυρίως Ιταλών και Ισπανών, είναι φανερή στους δρόμους και τα εστιατόρια. Παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη η υπόλοιπη μέρα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η -Μπουένος Άιρες

Μπουένος Άιρες


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για το Μπουένος Άιρες, μια από τις 10 πιο σημαντικές μητροπόλεις του κόσμου. Στην πόλη ζουν περίπου 12 εκατομμύρια άνθρωποι. Με τεράστια ποικιλία σε εκλεπτυσμένα εστιατόρια, ξενοδοχεία και μαγαζιά, η πόλη είμαι μια μίξη νεοκλασικής και σύγχρονης αρχιτεκτονικής. Η επιρροή των μεταναστών από όλο τον κόσμο, και κυρίως Ιταλών και Ισπανών, είναι φανερή στους δρόμους και τα εστιατόρια. Παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη η υπόλοιπη μέρα. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Μπουένος Άιρες

Μπουένος Άιρες


Πρωινό και ημέρα ελεύθερη. Προτείνουμε: Εκδρομή στο San Antonio de Areco, ένα ιστορικό χωριό στην καρδιά των αργεντίνικων πάμπας (πεδιάδες).Η επαρχιακή αυτή πόλη έχει κρατήσει ζωντανά τα έθιμα και τον τρόπο ζωής των Γκαούτσο. Θα πιούμε το τσάι ή τον καφέ μας σε ένα παλιό ‘’ Gaucho Bar’’. Στο μεταξύ , θα μάθουμε περισσότερα για την ιστορία και την κοινωνική ζωή της πόλης. Μεσημεριανό σε τοπικό εστιατόριο κι αμέσως μετά θα κάνουμε μια βόλτα στην πλατεία, το μουσείο και το εργοστάσιο σοκολάτας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Μπουένος Άιρες -Ουσουάια

Μπουένος Άιρες -Ουσουάια


Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για την Ουσουάια, την πλησιέστερη πόλη στην Ανταρκτική, η οποία βρίσκεται μόλις 1.000 χιλιόμετρα νότια (το Μπουένος Άιρες είναι πάνω από 3.000 χιλιόμετρα βόρεια). Κάποτε γνωστή με την ονομασία «Σιβηρία του Νότου», λόγω των τραχιών χειμώνων, αποτελεί εξαιρετική βάση για να εξερευνήσουμε το Εθνικό πάρκο Tierra del Fuego. Το γεγονός ότι είναι η νοτιότερη πόλη του κόσμου, συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία αφού είναι ένας κύριος τουριστικός προορισμός. Πρώτοι κάτοικοι της Ουσουάια θεωρείται η φυλή των Selk'nam, γηγενής της Γης του Πυρός. Η σύγχρονη Ουσουάια ξεκίνησε σαν οικισμός το 1873 όταν ο αργεντινός πρόεδρος Χούλιο Αργεντίνο Ρόκα (Julio Argentino Roca), στο πρότυπο της Τασμανίας στην Αυστραλία, δημιούργησε μια «ποινική αποικία» με σκοπό την ανάπτυξη του οικισμού σαν πόλη και την κυριαρχία της Αργεντινής στην Γη του Πυρός. Στην δεκαετία του 1880 κυκλοφόρησαν φήμες ότι βρέθηκε χρυσός στην Ουσουάια, γεγονός που βοήθησε στην περαιτέρω εξάπλωση της πόλης αλλά οι φήμες τελικά αποδείχτηκαν ψεύτικες. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Ουσουάια ( Εθνικό πάρκο Tierra del Fuego)

Ουσουάια ( Εθνικό πάρκο Tierra del Fuego).


Η Ουσουάια βρίσκεται στο νοτιότερο άκρο της νήσου Γη του Πυρός ( Tierra del Fuego). Η Γη του Πυρός χωρίζεται μεταξύ Χιλής και Αργεντινής, με την Αργεντινή να ελέγχει το ανατολικό μισό του κυρίως νησιού και τη Χιλή το δυτικό μισό συν τα νησιά νότια του πορθμού Beagle. Οι Ευρωπαίοι διερεύνησαν πρώτα τα νησιά κατά τη διάρκεια της αποστολής του Φερδινάνδου Μαγγελάνου το 1520. Η ονομασία Γη του Πυρός και παρόμοιες ονομασίες προέρχονται από τις παρατηρήσεις των πολλών φωτιών που νόμιζαν ότι είχαν οι ντόπιοι. Η εγκατάσταση Ευρωπαίων κατοίκων και η μεγάλη μετατόπιση των ιθαγενών πληθυσμών δεν ξεκίνησε παρά στο δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, με την ανάπτυξη της κτηνοτροφίας και την ανακάλυψη κοιτασμάτων χρυσού. Σήμερα, η εξόρυξη πετρελαίου κυριαρχεί στην οικονομική δραστηριότητα στα βόρεια της Γης του Πυρός, ενώ ο τουρισμός και η μεταποιητική βιομηχανία είναι σημαντικές στο νότο. Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το εθνικό πάρκο Tierra del Fuego. Ο εθνικός δρυμός ήταν από τα πρώτα εθνικά πάρκα της Αργεντινής και εκτείνεται 60 χλμ. βόρεια από το κανάλι Beagle κατά μήκος των συνόρων της Χιλής. Το πάρκο είναι γνωστό για την πλούσια βιοποικιλότητα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πιγκουίνοι, ελάφια των νότιων Άνδεων, ενυδρίδες της νοτίου Αργεντινής κ.ο.κΜετά από μια ξεκούραστη ξενάγηση στο πάρκο και αφότου απολαύσουμε το μεσημεριανό μας, επιβιβαζόαμστε στο καταμαράν για να εξερευνήσουμε τον πόρθμο Beagle. O πορθμός χωρίζει το νησί της Γης του Πυρός με τα μικρότερα νησιά του αρχιπελάγους, ενώ η ανατολική περιοχή του καναλιού αποτελεί μέρος των συνόρων μεταξύ Χιλής και Αργεντινής και η δυτική περιοχή βρίσκεται εξ ολοκλήρου εντός της Χιλής. Αποτελεί ένα από τα τρία σημεία πλοήγησης μεταξύ του Ειρηνικού και του Ατλαντικού Ωκεανού της Νοτίου Αμερικής. Ο πορθμός πήρε το όνομά του από το πλοίο HMS Beagle κατά την πρώτη έρευνα στις ακτές του νότιου τμήματος της Νότιας Αμερικής, η οποία διήρκεσε από το 1826 έως το 1830. Θα δούμε τον φάρο Les Eclaireurs, γνωστός και ως φαρος στο τέλος του κόσμου. Ο φάρος είναι ακόμη σε λειτουργία, αλλά δεν είναι προσβάσιμος στο κοινό. Στη συνέχεια θα περάσουμε από το νησί Martillo, γνωστό για την αποικία πιγκουίνων. Επιστροφή στην Ουσουάια, διανυκτέρευση..

Ημέρα 7η - Ουσουάια – Καλαφάτε

Ουσουάια – Καλαφάτε


Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση στο Ελ Καλαφάτε. Χτισμένη το 1927 από υλοτόμους, αποτελεί την βασική πύλη εισόδου προς την μεγαλύτερη ίσως τουριστική ατραξιόν της Αργεντινής, το Εθνικό Πάρκο των Παγετώνων, το περίφημο Λος Γκλασιάρες.Η πόλη μπορεί αρχιτεκτονικά να είναι αδιάφορη, αλλά δεν στερείται γοητείας, μια που απλώνεται στις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης της Αργεντινής, του Λάγκο Αρχεντίνο, ούτε υποδομών, μια που είναι η κύρια τουριστική βάση των επισκεπτών πριν το Λος Γκλασιάρες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η - Καλαφάτε – Περίτο Μορένο

Καλαφάτε – Περίτο Μορένο


Πρωινό κι αναχώρηση για τον Παγετώνα Περίτο Μορένο. Αφού διασχίσουμε το εθνικό πάρκο Λος Γκλασιάρες, φτάνουμε ξαφνικά σε ένα δάσος γεμάτο χρώματα, κι εξίσου ξαφνικά αντικρίζουμε τον παγετώνα Perito Moreno. Πρόκειται για τον εντυπωσιακότερο από τους σαράντα οκτώ παγετώνες του Εθνικού Πάρκου, ένα πραγματικό θαύμα της φύσης, που δικαίως αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και προστατεύεται από την UNESCO. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 9η - Ελ Καλαφάτε - Μπούενος Άιρες

Ελ Καλαφάτε - Μπούενος Άιρες


Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση μας στο Μπουένος Άιρες. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη η υπόλοιπη μέρα. Διανυκτέρευση

Ημέρα 10η - Μπούενος Άιρες - Αθήνα

Μπούενος Άιρες - Αθήνα


Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά των ξεναγήσεων εάν οι συνθήκες το επιβάλουν, χωρίς παραλείψεις.

Αναχωρήσεις
Κάθε Πέμπτη του 2020 & του 2021

 

Ενδεικτικές πτήσεις

KLM

Αθήνα – Άμστερνταμ   KL1576   17:20 – 19:55

Άμστερνταμ – Μπουένος Άιρες  KL701   21:10 – 05:55

Μπουένος Άιρες – Άμστερνταμ  ΚL702    14:55 – 09:20

Άμστερνταμ – Αθήνα  KL1575        12:20 – 16:35

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Σημείο Αναχώρησης : αεροδρόμιο Αθήνας

Σημείο Άφιξης & Επιστροφής : αεροδρόμιο Μπουένος Άιρες

Θα πρέπει να είστε στο αεροδρόμιο της Αθήνας τουλάχιστον δύο ώρες πριν την αναχώρηση της πτήσης σας.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

 

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ

ΠΟΛΗΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ
-Μπουένος ΆιρεςGrand Brizo Buenos Aires 4*
-ΟυσουάιαCilene del Faro 4*
-Ελ ΚαλαφάτεKosten Aike 4*

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Αεροπορικά Εισιτήρια μέσω σταθμού, μετ’επιστροφής
  • Εσωτερικά αεροπορικά εισιτήρια
  • 8 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 4* με πρωινό
  • Γεύματα ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Έμπειρος Αγγλόφωνος ξεναγός (Ελληνόφωνος αρχηγός για συμμετοχή 15 ατόμων κι άνω)
  • Όλες οι μεταφορές
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

  • Φόροι αεροδρομίου κι επίναυλοι καυσίμων
  • Φιλοδωρήματα
  • Ποτά κι αναψυκτικά στα γεύματα
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στα ανωτέρω

Τιμές κατ' άτομο

Τιμή ανά άτομο σε δίκλινο δωμάτιο: από 2.985€

Επιβάρυνση σε μονόκλινο δωμάτιο: +620€

Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: + 650€

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ -€

    —Please choose an option—12345678910

    Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

    Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

    Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

    Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

    Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

    Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

    Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

    Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

    Σχετικά ταξίδια