Ιορδανία Ιεροσόλυμα – Ταξίδι 08 ημερών

Διακοπές

1.385

8 ημέρες

Αθήνα

Άκαμπα

Αναχωρήσεις:  Κάθε Παρασκευή του 2020

Περιγραφή Εκδρομής

Τελ Αβίβ – Ιεριχώ – Βηθλεέμ – Ιεροσόλυμα – Κάστρα Ερήμου – Νεκρά Θάλασσα – Βηθανία – Αμμάν – Γέρασα – Αζλούν – Μάταμπα – Νέμπο – Μικρή Πέτρα / Μπέιντα – Πέτρα – Ουάντι Ραμ

Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1η - Αθήνα – Τελ Αβίβ – Ιεριχώ – Ιεροσόλυμα

Αθήνα – Τελ Αβίβ – Ιεριχώ – Ιεροσόλυμα


Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ. Θα ξεκινήσει πανοραμικός γύρος της σύγχρονης πόλης του Τελ Αβίβ ενώ στη συνέχεια θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ όπου θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος),το Σαραντάριο Όρος και την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου. Αργότερα θα μεταβούμε στο χωριό των Ποιμένων(όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) και τέλος θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2η - Ιεροσόλυμα – Βηθλεέμ - Ιεροσόλυμα

Ιεροσόλυμα – Βηθλεέμ - Ιεροσόλυμα


Μετά το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγηση των Ιεροσολύμων όπου θα επισκεφθούμε τη παλιά πόλη. Από την πύλη του Δαυίδ θα μπούμε μέσα στα τείχη στη παλιά πόλη και θα ξεκινήσουμε από την Αγία Αυλή τον Ναό της Αναστάσεως, τον Γολγοθά την Αγία Αποκαθήλωση και μετά το σπήλαιο που βρέθηκε ο Τίμιος Σταυρός. Θα προσκυνήσουμε τον Πανάγιο Τάφο και από εκεί θα προχωρήσουμε μέσω της Οδού του Μαρτυρίου μέχρι το Πραιτόριο. Θα κατευθυνθούμε στην φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το σπίτι του Ιωακείμ και Άννας. Στην συνέχεια επίσκεψη στον τόπο που λιθοβολήθηκε ο Άγιος Στέφανος και θα τελειώσουμε με τον τάφο της Παναγίας και τον κήπο της Γεθσημανής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η - Βηθλεέμ - Αμμάν (Αποστάσεις: Βηθλεέμ – Allenby 45’ λεπτά | Allenby – Αμμάν 60’ λεπτά)

Βηθλεέμ - Αμμάν


Μετά το πρωινό, οδική μεταφορά στο Αμμάν μέσω των συνόρων Allenby. Αφού περάσουμε τη διαδικασία των ελέγχων, μεταφερόμαστε στo Αμμάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η - Αμμάν – Κάστρα Ερήμου – Νεκρά Θάλασσα –Βηθανία - Αμμάν

Αμμάν – Κάστρα Ερήμου – Νεκρά Θάλασσα –Βηθανία - Αμμάν


Πρωινό και εκδρομή στα κάστρα της ερήμου. Βρίσκονται χτισμένα στην έρημο από τις αρχές του 8ου αιώνα από τους Ομμενάδες χαλίφηδες. Επίσκεψη σε τρία από τα σημαντικότερα κάστρα ( Qasr): Kharanah, Amra, Azraq. Στη συνέχεια μεταφορά στη Νεκρά Θάλασσα. Στάση τουλάχιστον 2 ωρών για relax και κολύμπι. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη Βηθανία, το μέρος όπου βαφτίστηκε ο Χριστός. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Αμμάν, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η - Αμμάν – Γέρασα – Αζλούν - Αμμάν

Αμμάν – Γέρασα – Αζλούν - Αμμάν


Πρωινό και αναχώρηση για ξενάγηση στο Αμμάν. Θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο , το Ελληνορωμαϊκό θέατρο και την Ελληνιστική Ακρόπολη. Αμέσως μετά αναχώρηση για τη Γέρασα. Ξενάγηση στα καλύτερα διατηρημένη Ελληνορωμαϊκή πόλη του κόσμου, τη Πομπηία της Ανατολής όπως ονομάζεται από τους ιστορικούς. Ξενάγηση στην αρχαία Αντιόχεια όπου θα θαυμάσουμε την θριαμβευτική Αψίδα, τον Ιππόδρομο, την Πύλη και την Αγορά, την αψίδα του Αδριανού, το ναό του Δία, το Νυμφαίο, τον ναό της Αρτέμιδος και το θέατρο. Επόμενος σταθμός μας το κάστρο Αζλούν όπου παρουσιάζεται μπροστά μας όλο το μεγαλείο της Αραβοισλαμικής αρχιτεκτονικής του 12ου αιώνα. Επιστροφή στο Αμμάν για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η - Αμμάν – Μάταμπα – Νέμπο – Μικρή Πέτρα / Μπέιντα - Πέτρα

Αμμάν – Μάταμπα – Νέμπο – Μικρή Πέτρα / Μπέιντα - Πέτρα


Μετά το πρωινό μας αναχώρηση μέσω της Εθνικής οδού των Βασιλέων. Θα επισκεφθούμε την πόλη της Μάταμπα με τα ωραία μωσαϊκά της εκεί που βρίσκεται και ο αρχαιότερος χάρτης για την έξοδο προς την Ιερή πόλη της Ιερουσαλήμ στο δάπεδο της μονής του Αγίου Γεωργίου. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στο όρος Νέμπο όπου κατά τη παράδοση βρίσκεται ο τάφος του Μωυσή και από εκεί θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα του τοπίου με φόντο τον Ιορδάνη ποταμό και τη Νεκρά Θάλασσα. Από εκεί αναχώρηση για την Πέτρα. Λίγο πριν την άφιξη στο ξενοδοχείο μας θα ξεναγηθούμε στη Μπέιντα, τη μικρή Πέτρα. Θα περπατήσουμε στα ηλικίας 800 ετών ερείπια της βιβλικής δομής της και θα ερευνήσουμε τα απομεινάρια της αρχαίας πόλης. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η - Ουάντι Ράμ – Άκαμπα

Ουάντι Ράμ – Άκαμπα


Μετά το πρωινό αναχωρούμε για την Άκαμπα. Άφιξη στο αεροδρόμιο της Άκαμπα και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Ημέρα 8η - Ουάντι Ραμ - Άκαμπα - Αθήνα

Ουάντι Ραμ - Άκαμπα - Αθήνα


Μετά το πρωινό μας, ελεύθερος χρόνος. Το μεσημέρι αναχωρούμε για την Άκαμπα, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική σειρά εάν οι συνθήκες το επιβάλλουν, χωρίς να παραλειφθεί τίποτα από τις ξεναγήσεις

Αναχωρήσεις
Κάθε Παρασκευή του 2020

Πτήσεις
Ryanair

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από τα Άκαμπα.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.ας.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια  Αθήνα – Τελ Αβίβ & Άκαμπα –-  Αθήνα
 • 5 διανυκτερεύσεις στην Ιορδανία
 • 2 διανυκτερεύσεις στους Άγιους Τόπους
 • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Εκδρομές –ξεναγήσεις όπως αναγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Είσοδοι σε  μουσεία  &  αρχαιολογικούς  χώρους
 • Όλες οι  μεταφορές
 • Βίζα Ιορδανίας
 • Ασφάλεια αστικής  ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φιλοδωρήματα 5€ ανά άτομο την ημέρα πληρωτέα στην Ιορδανία & τους Άγιους Τόπους
 • Συνοριακά τέλη ( πληρώνονται στα σύνορα επί τόπου)
 • Φόροι αεροδρομίων
 • Ότι δεν  αναφέρεται  στα  περιλαμβανόμενα
 • Τα προαιρετικά  γεύματα  κατά  την  διάρκεια  των  ξεναγήσεων  που  ίσως  προταθούν  από  τους  τοπικούς  ξεναγούς  σας

Τιμές κατ' άτομο

ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΤΙΜΕΣ
3* & 4*2κλινο: 1385,00,  Διαφορά 1κλινου:  270

Έξτρα Κόστη: Φόροι αεροδρομίων, Επίναυλος καυσίμων, κλπ 250€

  —Please choose an option—12345678910

  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

  Σχετικά ταξίδια