Αν θέλετε ένα διάλειμμα στην τροπική πρωτεύουσα της  Ταϊλάνδης  με τον με τον πλούσιο πολιτισμό, τη νόστιμη κουζίνα και τις μοναδικές ευκαιρίες για ψώνια, τότε η Μπανγκόκ είναι ο τέλειος ταξιδιωτικός προορισμός.

 

Η Μπανγκόκ είναι ιδανική για ταξιδιώτες που θέλουν να γνωρίσουν την τροπική, πολιτιστική Νοτιοανατολική Ασία. Η πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης είναι σχετικά εύκολη στην πλοήγηση και διαθέτει εξαιρετικές δημόσιες συγκοινωνίες και φθηνά ταξί.

 

Σας περιμένει μία απίστευτα νόστιμη κουζίνα σε συνδυασμό με την αρχαία Βουδιστική κουλτούρα και ξενοδοχεία υψηλής ποιότητας που προσφέρουν χαλαρωτικές περιποιήσεις spa. Εδώ σας προτείνουμε τα  έξι σημαντικότερα πράγματα που πρέπει να ζήσετε στην Μπανγκόκ κατά τη διάρκεια των διακοπών σας:

 

 

Επιβιβαστείτε σε ένα ποταμόπλοιο

Κάντε όπως κάνουν οι ντόπιοι. Μια βόλτα με βάρκα στον ποταμό Chao Phraya. Ο ποταμός Chao Phraya είναι ο κύριος πλωτός δρόμος της Μπανγκόκ, ο οποίος είναι γεμάτος με ένα εντυπωσιακό σύστημα φραγμάτων και αναχωμάτων. Είναι το κέντρο συγκοινωνίας της πόλης. Το τουριστικό σκάφος Chao Phraya είναι η αυθεντική υπηρεσία σκαφών hop-on-hop-off και είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να γνωρίσετε όλα τα απίστευτα πολιτιστικά και ιστορικά αξιοθέατα κατά μήκος της όχθης του ποταμού.

 

 

Δοκιμάστε τοπική Ταϊλανδέζικη κουζίνα

Η Ταϊλανδέζικη κουζίνα είναι ένα από τα πιο δημοφιλή και γευστικά γαστρονομικά στυλ στον κόσμο. Στην Μπανγκόκ, το φημισμένο street food της πόλης είναι ένας μοναδικός συνδυασμός λεπτών γεύσεων και μπαχαρικών, που σίγουρα θα ενθουσιάσει και θα αιχμαλωτίσει τον ουρανίσκο σας. Στο σόι, ή στα μικρά σοκάκια που διασχίζουν τους μεγαλύτερους δρόμους και λεωφόρους, θα βρείτε μικρά εστιατόρια με μοναδικές τοπικές γεύσεις.

 

Μπορείτε είτε να κάνετε μια γαστρονομική ξενάγηση στην πόλη είτε να κάνετε κράτηση για μια ξενάγηση στην Μπανγκόκ για να γνωρίσετε μερικά από τα καλύτερα εστιατόρια και αγορές της πόλης. Ό,τι κι αν κάνετε, θα σας συνιστούσαμε να δοκιμάσετε μερικές τοπικές λιχουδιές, όπως το pad kee mao (πιθανά νουντλς βασιλικού τσίλι, khanom khrok (τηγανίτες καρύδας) και som tum (σαλάτα παπάγια).

 

 

Απολαύστε Ταϊλανδέζικο μασάζ

Μπορείτε να βρείτε πολλές χαλαρωτικές και προσιτές θεραπείες υγείας και ευεξίας σε όλη την Μπανγκόκ. Στην πραγματικότητα, είναι μια από τις καλύτερες ασιατικές πόλεις για να απολαύσετε ένα πραγματικά χαλαρωτικό διάλειμμα στην πόλη.

Απολαύστε ένα μασάζ στο παραδοσιακό ταϊλανδέζικο στιλ, το οποίο περιλαμβάνει μια αναζωογονητική, εξισορροπητική θεραπεία όπου οι ασκούμενοι χρησιμοποιούν τα χέρια, τους αντίχειρες, τους αγκώνες, τους πήχεις και τα πόδια για να απομακρύνουν την ένταση στους μύες και τις αρθρώσεις σας. Δεν μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο μασάζ που είχατε δοκιμάσει  έως τώρα  καθώς δεν χρησιμοποιεί συνήθως λάδι και θα σας κάνει να λυγίσετε σε μια ποικιλία δυναμωτικών σχημάτων. Αλλά μην ανησυχείτε, μπορείτε πάντα να αναφέρετε τυχόν προβλήματα κινητικότητας που ίσως  σας απασχολούν και που μπορεί να χρειαστεί να ληφθούν υπόψη.

 

 

Shopping therapy

‘Οσοι έχουν αδυναμία στο shopping θα λατρέψουν τις πολύχρωμες αγορές της Μπανγκόκ, συμπεριλαμβανομένης της Chatuchak Weekend Market. Αν σας αρέσει να ψωνίζετε από πλανόδιους πωλητές, κατευθυνθείτε στην περιοχή Ratchaprasong. Για επώνυμα είδη δοκιμάστε τα πολυκαταστήματα, συμπεριλαμβανομένου του EmQuartier. Για φθηνότερα προϊόντα, δοκιμάστε τα υπόγεια εμπορικά κέντρα, όπως το Platinum Shopping Mall.

 

 

Ζήστε μερικά από τα μουσεία παγκόσμιας κλάσης της Μπανγκόκ

Η πόλη φιλοξενεί πολλά μουσεία που προσφέρουν διαφορετικά θέματα. Το Εθνικό Μουσείο της Μπανγκόκ παρακολουθεί την ιστορία της Ταϊλάνδης, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι σήμερα, ενώ το Μουσείο Suan Pakkad Palace εκθέτει τα βασιλικά αντικείμενα και τους προσωπικούς θησαυρούς των πρώην βασιλιάδων της Ταϊλάνδης.

 

Για κάτι λίγο πιο μοντέρνο, το Bangkok Art & Culture Centre φιλοξενεί εκθέσεις σύγχρονης τέχνης και βρίσκεται στο ιστορικό ξενοδοχείο Renakon.

 

 

Επισκεφθείτε τους ναούς της Μπανγκόκ

Υπάρχουν πολλοί πολύχρωμοι βουδιστικοί ναοί στην Μπανγκόκ, συμπεριλαμβανομένου του Wat That Thong, ενός πανέμορφου ταϊλανδέζικου βουδιστικού ναού που βρίσκεται λίγο έξω από το σταθμό Ekkamai. Αλλά το σπουδαιότερο από όλα πρέπει να είναι το Wat Arun (ή το Wat Arun Ratchawararam Ratchawaramahawihan). Ο ναός βρίσκεται στη δυτική όχθη του ποταμού Chao Phraya. Θεωρείται ένας από τους πιο εμβληματικούς ναούς στην Ταϊλάνδη με το απίστευτα ψηλό, περίπλοκα διακοσμημένο κωδωνοστάσιο του να στέκεται ψηλά πάνω από την όχθη του ποταμού.

 

Εξερευνήστε αυτήν την ένδοξη πόλη της Νοτιοανατολικής Ασίας χωρίς καμία φασαρία σε μία από τις διακοπές μας στην Ταϊλάνδη με συνοδεία.

 

Κάντε κράτηση της θέσης σας σήμερα.