2103248171 info@boutrostours.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
2103248171 info@boutrostours.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Καππαδοκία – Αρχαία Λυκία, ταξιδιωτικό πακέτο

0
Price
Από€690
Price
Από€690
Πλήρες όνομα*
Email*
Το Αίτημα σας*
Αποθήκευση στη λίστα μου

Adding item to wishlist requires an account

769

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

 • Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)
 • Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού
 • Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!
 • Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

302103248171

info@boutrostours.com

7 ημέρες
Αθήνα
Καισάρεια (μέσω Κωνσταντινούπολης)
Περιγραφή για το ταξιδιωτικό πακέτο

Ταξιδιωτικό πακέτο στην Τουρκία με περιηγήσεις σε Καππαδοκία, Αρχαία Λυκία και Μικρά Ασία.

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Τόσο για την αναχώρηση όσο και για την επιστροφή από το ταξίδι το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε/από αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα)

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης με PEGASUS AIRLINES
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία ως τιμοκατάλογο με ημιδιατροφή
  ΔΩΡΟ Η ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΟΡΟΥ ΤΩΝ ΔΕΡΒΙΣΗΔΩΝ
 • Μεταφορές από / προς αεροδρόμιο
 • Ξεναγήσεις – μεταφορές όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τοπικός Έμπειρος Ελληνόφωνος ξεναγός
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Είσοδοι στους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
 • Φιλοδωρήματα / Αχθοφορικά (πληρώνονται επί τόπου)
Σημειώσεις
 • (3)ημέρες πριν την αναχώρηση δίνεται το ενημερωτικό μαζί και τελικό πρόγραμμα.
 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά των ξεναγήσεων επί τόπου εάν οι συνθήκες το απαιτούν, χωρίς παραλείψεις.
 • Πριν την δήλωση της συμμετοχής σας, παρακαλούμε να διαβάζετε το εποχιακό τιμοκατάλογο και τις σημαντικές σημειώσεις.
Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1ηΑθήνα - Καισάρεια - Σινασός- Προκόπι

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Καισαρεία μέσω Κων/πολης. Άφιξη παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Αμέσως ξεκινάμε στην Καισάρεια, τη μεγαλούπολη των 425.000 κατοίκων όπου κατά την παράδοση έζησε ο Α η Β α σ ί λ η ς της Καισάρειας. Η ανάπτυξη του Χριστιανισμού στην περιοχή διακόπηκε βίαια από τις αραβικές εισβολές του 7ου αι. Επί 100 περίπου χρόνια η Κ α ι σ ά ρ ε ι α ήταν επαρχία της Μογγολικής αυτοκρατορίας και η πόλη καταλήφθηκε από τους Οθωμανούς το 1515. Τα υπέροχα τείχη του φρουρίου της πόλης κατασκευάστηκαν από μαύρη ηφαιστειακή πέτρα από τον αυτοκράτορα Ι ο υ σ τ ι ν ι α ν ό τον 6ο αι. μ. Χ. Στην αγορά θα βρείτε δυο καλά παζάρια, ένα με χαλιά (Bedesten) κι ένα άλλο που εξειδικεύεται στα χρυσά (Kapali Carsi). Το Kayseri είναι η πατρίδα του π α σ τ ο υ ρ μ ά, που οι ντόπιοι τον φτιάχνουν από μοσχαρίσιο κρέας αλατισμένο και ξεραμένο στον ήλιο. Μέσα ρίχνουν ένα μίγμα από σκόρδο, κόκκινες πιπεριές, μαϊντανό και νερό. Για να είναι έτοιμος για φάγωμα πρέπει να περάσει ένας μήνας. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στην Σινασό όπου και θαυμάσουμε την εκκλησία μοναστήρι Του Αγίου Βασιλείου της Καισάρειας, την εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης και τα εξαιρετικά αρχοντικά και τα οποία άφησαν πίσω τους οι Έλληνες την δεκαετία του 1920 μετά τον διωγμό τους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο στο Προκόπι για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2ηΠροκόπι - Γκόρεμε - Τσαβουσίν - Ουτσιχάρ - Άβανος

Πρωινό. Το Προκόπι είναι ένα ωραιότατο, γραφικό και σχετικά μεγάλο χωριό στην πλαγιά των λαξευμένων βράχων. Υπάρχουν αρκετά τουριστικά μαγαζιά και πολλά μπαράκια, ταβερνάκια και καφέ. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο να επισκεφθούμε το παζάρι το οποίο έχει με πολλά μαγαζιά με αντίκες. Μας κάνει εντύπωση η απόλυτη καθαριότητα που επικρατεί παντού και η ευγένεια των κατοίκων. Τα σπίτια κουκλίστικα, βαμμένα με γήινα χρώματα, ακόμη και αυτά που είναι σκαμμένα μέσα στους βράχους έχουν ένα ομοιόμορφο βάψιμο. Ο επισκέπτης έχει τη αίσθηση ότι ζει για λίγο πίσω στον χρόνο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Γκόρεμε το οποίο θεωρείται open air museum .Σε ένα σημείο έξω από το χωριό που οι σχηματισμοί των βράχων είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακοί . Το Γκόρεμε είναι ένα από τα σπουδαιότερα Βυζαντινά εκκλησιαστικά μνημεία, με εξαιρετικά διατηρημένες τοιχογραφίες από την εικονοκλαστική περίοδο, μέχρι και το τέλος της Δυναστείας των Σελτζούκ. Ακολούθως θα πάμε στο Τσαβουσίν όπου ευρίσκεται η εκκλησία του Αγ. Νικηφόρου Φωκά. Επόμενος σταθμός μας το υψηλότερο σημείο της περιοχής το Κάστρο Ουχισάρ, που εκτείνεται σε 25 ορόφους διαμορφωμένο από χώρους που μοιάζουν με σπηλιές και συνθέτουν ένα «μελίσι» ανάλογο με αυτά των υπογείων πόλεων Συνεχίζουμε για την Άβανο, στις όχθες του Ερυθρού Ποταμού, το κέντρο κεραμικής τέχνης της Καππαδοκίας. Το γκρι χρώμα δένει σε ένα απίστευτα όμορφο συνδυασμό με το ροζ του κόκκινου ποταμού στην Άβανο. Η κοιλάδα που απλώνεται μπροστά μας τώρα ονομάζεται, κοιλάδα των περιστεριών, γιατί όλες αυτές οι στοές και οι σπηλιές τώρα φιλοξενούν χιλιάδες περιστέρια. Παρακολουθήστε την παραγωγή κεραμικών σε τροχό, μέθοδος αναλλοίωτη εδώ και γενεές . Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την κοιλάδα του Πασαμπάγκ – Ζέλβη που πιθανολογούνται ως τα πιο παράδοξα τοπία στην Γη , με τις πιο ενδιαφέρουσες τσιμινιέρες: Το ύψος τους φτάνει τα 15 – 20 μέτρα, εμφανίζονται κατά ομάδες ενώ αρκετές είναι τρικέφαλες. Θα εκπλαγείτε από τον τρόπο που οι Χριστιανοί ερημίτες ζούσαν σε κελιά και εκκλησίες σκαλισμένες στην πέτρα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.
Σήμερα το απόγευμα θα μεταβούμε στο ειδικό θέατρο για να παρακολουθήσουμε την παράσταση των δερβίσηδων ΔΩΡΟ του Boutros Tours.

Ημέρα 3ηΠροκόπι - Ιχλάρα - Μπελίσιρμα - Μαλακοπή - Καρβάλη - Ικόνιο

Μετά το πρωινό, αναχώρηση για την υπόγεια πόλη της Μαλακοπής ( Ντερικουγιού), μία από τις μεγαλύτερες και βαθύτερες υπόγειες πόλεις της Καππαδοκίας, ή οποία φτάνει σε βάθος τα 85 μέτρων και περιλαμβάνει στάβλους, κελάρια, αποθήκες, τραπεζαρίες, εκκλησίες, οινοποιείο και ιεραποστολική σχολή με μελετητήριο σχηματίζοντας ολόκληρους λαβύρινθου. Συνεχίζουμε για την Κοιλάδα Ιχλαρά το φαράγγι του περιστρέματος όπως λέγεται με τις δεκάδες εκκλησίες και πανέμορφη φύση. Ξεκινώντας από το χωριό της Ιχλάρα (Χλωρού), κατεβαίνουμε τα σκαλιά που οδηγούν στο φαράγγι και ακολουθώντας τις πινακίδες φθάνουμε στις εκκλησίες. Μέσω του Φαραγγιού , το οποίο έχει σκαλισμένες στην πέτρα τις εκκλησίες και κατοικίες και στις 2 πλευρές τους σε μία απόσταση 4 χλμ. Η εμπειρία μας μοναδική και ο περίπατός μας θα αποδειχθεί εξαιρετικά απολαυστικός ανακαλύπτοντας και εξερευνώντας τις «κρυμμένες» εκκλησίες. Επόμενη στάση μας στο χωρίο Μπελίσιμα όπου θα επισκεφτούμε και την τοπική εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίζουμε για την Καρβάλη με τα πέτρινα σπίτια και την εκκλησία όπου μόνασε ο Γρηγόριος . ο Θεολογος ο Ναζιανζηνός. Συνεχίζουμε με κατεύθυνση το Ικόνιο , την θρησκευτική πρωτεύουσα της Τουρκίας. Αγιολογικά, η περιοχή του Ικονίου έχει σημαντική θέση καθώς αποτελεί την πατρίδα πλήθους μαρτύρων όπως η Αγία Θέκλα , που πίστεψε στο Χριστό μετά το κήρυγμα του Αποστόλου Παύλου στο Ικόνιο και υπήρξε η πρώτη γυναίκα πρωτομάρτυρας και ισαπόστολος. Επίσης στην περιοχή βρισκόταν το φημισμένο Μοναστηριακό συγκρότημα του τοπικού αγίου Χαρίτωνος. Οι μουσουλμάνοι θεωρούσαν και αυτοί τον τόπο ιερό και ήταν σύνηθες το φαινόμενο να προσέρχονται εκεί για να προσευχηθούν και να συζητήσουν με τους Έλληνες μοναχούς. Ακόμα και το τάγμα των Δερβίσηδων που έχει έδρα το Ικόνιο, με την ευλάβεια και τις αξίες που το διακατέχει, δεν αφήνει αμφιβολία πως επηρεάστηκε από τον έντονο χριστιανικό χαρακτήρα της περιοχής. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4ηΙκόνιο - Πέργη - Άσπενδος -Αττάλεια

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε το Μαυσωλείο των Δερβίσηδων και το μοναστήρι Μεβλάνα. Συνεχίζουμε την επίσκεψή μας με μία παλιά Ελληνική κωμόπολη στην καρδιά της Μικράς Ασίας την Σύλλη. Η Σύλλη, που το 19ο αιώνα ο πληθυσμός της είχε φτάσει τους 7.000 κατοίκους, κατάφερε να διασώσει το μοναδικό Ελληνικό γλωσσικό της ιδίωμα, το οποίο δεν απαντάται σε καμία άλλη περιοχή του Ελληνόφωνου κόσμου. Η πόλη, με τις κατακόμβες και τις εκκλησίες της, παρουσίαζε έντονα τον Βυζαντινό της χαρακτήρα. Ακόμη, ήταν ονομαστή για την ευφυΐα των φιλόξενων και ανοιχτόκαρδων κατοίκων της, πολλοί από τους οποίους διέπρεψαν στο εμπόριο, για τα εντυπωσιακά ήθη και έθιμά της και για τις ενδιαφέρουσες λαογραφικές εκδηλώσεις της. Θα ξεναγηθούμε στην Πέργη με το στάδιό της, την πρώτη πόλη που επισκέφθηκε ο Απόστολος Παύλος φθάνοντας στη Μικρά Ασία και την Άσπενδο, όπου βρίσκεται το καλύτερα διατηρημένο θέατρο της Αρχαιότητας. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Αττάλεια. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5ηΑττάλεια - Σίμενα - Ντεμρέ - Μίρα - Κέκοβα- Αττάλεια

Μετά το πρωινό κατευθυνόμαστε σε ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά των Μικρασιατικών παράλιων: Τα Σίμενα, στα οποία θα πάμε με καΐκι. Μέσα σε παραθαλάσσια τοπία ασύγκριτης ομορφιάς, θα δούμε το νησάκι Κέκοβα με ερείπια Βυζαντινής πόλης και ερείπια αρχαιότερων πόλεων βυθισμένα στη θάλασσα. Το απόγευμα μεταφερόμαστε στο Ντεμρέ και στα Μύρα για να επισκεφθούμε τον περίφημο ναό και τον τάφο του Αγίου Νικολάου, που σήμερα δέχεται εκατοντάδες προσκυνητών, καθώς και το μεγαλοπρεπές θέατρο και την εκπληκτική νεκρόπολη λαξευμένη σε απότομη πλαγιά. Επιστροφή την Αντάλυα. Δείπνο & διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 6ηΑττάλεια - Τερμησός- Αττάλεια

Μετά το πρωινό αναχώρηση για Τερμησσό . Ξενάγηση στην μυστηριώδη αυτή πόλη της Αρχαίας Τερμησσού, που είναι σκαρφαλωμένη σε μια απόκοσμη πλαγιά, και που θυμίζει τη Δευτέρα Παρουσία με τις αναποδογυρισμένες σαρκοφάγους της. Η Τερμησσός θεωρείται ένα από τα πιο εντυπωσιακά αξιοθέατα της Τουρκίας επειδή συνδυάζει το αρχαιολογικό ενδιαφέρον με την απόλαυση της φυσιολατρικής περιήγησης. Επιστροφή και ξενάγηση στην παλιά πόλη της Αττάλειας, το αρχαιολογικό μουσείο και τους καταρράκτες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7ηΑττάλεια - Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στην Αθήνα.

Χάρτης

Φωτογραφίες