2103248171 info@boutrostours.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login
2103248171 info@boutrostours.com

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.

Already a member?

Login

Ταξίδι στο Ομάν – Arabian Oryx

0
Price
Από€1,290
Price
Από€1,290
The tour is not available yet.

ΚΑΝΕ ΚΡΑΤΗΣΗ

Αποθήκευση στη λίστα μου

Adding item to wishlist requires an account

565

Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

 • Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)
 • Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού
 • Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!
 • Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.

302103248171

info@boutrostours.com

8 ημέρες / 7 νύχτες
Αθήνα
Μουσκάτ
Περιγραφή για το ταξίδι

Στη νοτιοανατολική πλευρά της Αραβικής χερσονήσου, εκεί που η έρημος συναντά την Αραβική θάλασσα, εκτείνεται η μαγευτική χώρα του Σουλτανάτου του Ομάν, ενός από τους παλαιότερους πολιτισμούς στη Μέση Ανατολή, με ιστορία 5.000 χρόνων και πληθυσμό περίπου 3.300.000. Πρόκειται για ένα κράμα φυσικής ομορφιάς και πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Σε συνδυασμό με τις σύγχρονες ανέσεις που προσφέρει, αποτελεί ιδανικό προορισμό για να γνωρίσει ο επισκέπτης τη Μέση Ανατολή. Εδώ θα βρείτε επιβλητικά βουνά και φαράγγια, πολύβλαστες πράσινες κοιλάδες, παρθένες παραλίες, άγρια ζωή και ερήμους. Με μία μοναδική μίξη του γοητευτικού παλαιού με το δελεαστικό νέο, στο Ομάν παρελθόν και παρόν συνυπάρχουν σε πλήρη αρμονία.

Σημεία Αναχώρησης & επιστροφής

Για την αναχώρηση για το ταξίδι, το σημείο συγκέντρωσης θα είναι η Αθήνα με μετάβαση σε αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (Σπάτα).
Η επιστροφή θα γίνει από το Ομάν.

Ώρα Αναχώρησης

Θα υπάρξει σχετική επικοινωνία και ενημερωτικό email.

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Αεροπορικά εισιτήρια
 • 7 διανυκτερεύσεις με πρωινό
 • Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
 • Μεταφορές / Μετακινήσεις
 • Αγγλόφωνες ξεναγήσεις ( Ελληνόφωνες όταν οι συμμετοχές είναι άνω των 15 ατόμων)
 • Βόλτα με καμήλα στους αμμόλοφους

Στο ταξιδιωτικό πακέτο ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Βίζα Ομάν
 • Φιλοδωρήματα
Πρόγραμμα για το ταξιδιωτικό πακέτο και ξεναγήσεις

Ημέρα 1ηΑθήνα - Μουσκάτ

Συγκέντρωση στο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση για Μουσκάτ, μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη στη πρωτεύουσα του Ομάν. Στο αεροδρόμιο, αφότου περάσουμε τις διαδικασίες ελέγχου, παραλαβή από τους τοπικούς αντιπροσώπους. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση. Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2ηΜουσκάτ – Barkat Al Mawz – Nizwa – Bahla –Jabrin – Tanuf - Nizwa

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε με 4Χ4 για την Nizwa. Πρώτος μας σταθμός το χωριό Birkat Al Mouz για να επισκεφθούμε ένα από τα 3.000 αρδευτικά συστήματα που βρίσκονται ακόμα σε χρήση στο Ομάν και χρονολογούνται από το 500 π.Χ. Συνεχίζοντας θα φθάσουμε στη Nίτζουα. Χτισμένη σε μια κοιλάδα με χιλιάδες χουρμαδιές η Νίτζουα ήταν η έδρα των Ιμάμηδων του Ομάν που ανταγωνίζονταν τον Σουλτάνο για τον απόλυτο έλεγχο της χώρας. Φθάνοντας θα αντικρύσουμε το εξής σκηνικό. Πανύψηλα βουνά να προστατεύουν μια μυστική πόλη με ένα οχυρό που θεωρείται το ωραιότερο του Ομάν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Ξεκινώντας την ξενάγηση της πόλης, θα επισκεφθούμε το ομώνυμο οχυρό και τα σούκς με τις μυθικές συλλογές χρυσού και ασημικών στα διάφορα καταστήματα.
Αμέσως μετά αναχώρηση για Μπάχλα. Από την Μπάχλα που απέχει 60 χιλιόμετρα από την Niτζουα θα συνεχίσουμε την διαδρομή μας για 8 χιλιόμετρα ακόμα και θα φθάσουμε σε ένα ακόμα οχυρό το Τζαμπρίν, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα.
Δεν υπάρχει κανένα άλλο οχυρό στο Ομάν με το εντυπωσιακό μέγεθος του Τζαμπρίν, είναι φτιαγμένο από ασβεστοκονίαμα με ξύλινες γλυπτικές. Εκτός των άλλων τα υπέροχα χρώματά του καθιστούν αυτό το οχυρό εκπληκτικά διαφορετικό. Επιστροφή στη Νίτζουα, διανυκτέρευση.

Ημέρα 3ηNizwa - Wadi Bani Khalid – Αμμόλοφοι Wahiba

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε με 4Χ4 στους εντυπωσιακούς αμμόλοφους Sharqiya. Θα κάνουμε στάση στο Wadi Bani Khalid, όπου μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας στην μέση της ερήμου, ενώ στη συνέχεια θα απολαύσουμε τοπικό καφέ με τους ντόπιους και θα δούμε πως ζούνε την καθημερινότητά τους οι βεδουίνοι, ενώ θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Στη συνέχεια θα κάνουμε βόλτα με καμήλες για να δούμε την δύση του ηλίου και τα έντονα χρώματα που παίρνει η έρημος. Διανυκτέρευση σε παραδοσιακά camp, με δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 4ηΑμμόλοφοι Wahiba – Sur – Al Ayja – Όαση Wadi Shaab – Ras Al Hadd – Ras Al Jinz

Μετά το πρωινό μας, θα ακολουθήσουμε τον παραλιακό δρόμο προς το Sur, σημαντικό λιμάνι του Ομάν, το οποίο έπαιξε σημαντικό ρόλο στο εμπόριο μεταξύ του Ομάν, της Ανατολικής Αφρικής και της Ινδίας. Θα κάνουμε μια βόλτα με τα πόδια στα δαιδαλώδη δρομάκια της πόλης, με παλιά σπίτια και παραδοσιακή αρχιτεκτονική. Ακριβώς απέναντι από το Sur, βρίσκεται η καλά οχυρωμένη πόλη Al Ayja η οποία συνδέεται μέσω γέφυρας.
Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στη περιοχή, θα επισκεφθούμε την όαση Wadi Shaab, μια από τις πιο όμορφες οάσεις της χώρας γεμάτη με μπανανιές και φοίνικες. Περπατώντας 40 λεπτά μέσα στην όαση θα φθάσουμε στις λιμνούλες όπου μπορούμε να απολαύσουμε το μπάνιο μας. Αργότερα θα βρεθούμε στην περιοχή Ras Al Jinz, σημαντικός τόπος αναπαραγωγής θαλάσσιων χελωνών. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5ηRas Al Hadd – Qalhat – Tiwi – Dibab –Quriyat - Μουσκάτ

Μετά το πρωινό μας, ακολουθώντας τον δρόμο μας για την Μουσκάτ, θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στην παραλιακή πόλη Qalhat,μια από τις πιο παλιά και σημαντικά λιμάνια του σουλτανάτου. Συνεχίζουμε με μια στάση στο μαυσωλείο του αινιγματικού Bibi Mariam, ενώ θα κάνουμε και μια ολιγόωρη στάση στο ψαροχώρι Tiwi.
Διασχίζοντας την ακτογραμμή με τις ολόλευκες ακτές και τα τυρκουάζ νερά, θα κάνουμε μια στάση στην καταβόθρα Bait Al Afreet, γνωστή και ως «το σπίτι των δαιμόνων» με τα πεντακάθαρα γαλαζοπράσινα νερά. Επόμενος σταθμός μας η πόλη Quriyat με θέα τα επιβλητικά Ανατολικά Hajar Όρη. Κατά τη διάρκεια της παλίρροιας, μπορούμε να προσεγγίσουμε με τα πόδια τον φάρο της πόλης, που βρίσκεται πάνω σε νησάκι. Άφιξη στη Μουσκάτ, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

Ημέρα 6ηΜουσκάτ

Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, θα ξεκινήσουμε την ξενάγησή μας στη πόλη της Μουσκάτ. Βασικά μνημεία της πόλης που θα περιηγηθούμε είναι το Μεγάλο Τζαμί ( από τα ελάχιστα τζαμιά, ανοιχτά στους μη μουσουλμάνους), τα οχυρά Mirani & Jilani, το παλάτι Al Αλαμ ( εξωτερική περιήγηση), το μουσείο Bait Al Zubair, ενώ θα τελείωσουμε με τα ψώνια μας στην αγορά ( souk) Muttrah. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο. Διανυκτέρευση

Ημέρα 7ηΜουσκάτ

Μετά το πρωινό μας, ελεύθερη ημέρα. Διανυκτέρευση

Ημέρα 8ηΜουσκάτ - Αθήνα

Μετά το πρωινό μας, θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού

Φωτογραφίες