Κένυα: Exceptional Kenya

Κένυα

Γευσιγνωσία & Πολυτέλεια

11 ημέρες

Αθήνα

Nαϊρόμπι

Αναχωρήσεις

       2024

Ιούλιος - Αύγουστος 


Περιγραφή Εκδρομής

Ένα ταξίδι που μας μεταφέρει στα πιο γνωστά εθνικά πάρκα της Κένυας: το πάρκο Samburu, τη λίμνη Νακούρου & το πάρκο Μασάι Μάρα.

Το εθνικό πάρκο Μασάι Μάρα, η συνέχεια του πάρκου Σερενγκέτι, στα σύνορα με την Τανζανία, ιδρύθηκε το 1952  και έχει πάρει την ονομασία του από τη φυλή των Μασάι, μια και αποτελεί τον τόπο καταγωγής και διαμονής τους, καθώς και από τον ποταμό Μάρα που αποτελεί το φυσικό σύνορο της Κένυας με την Τανζανία. Στο κέντρο του Μασάι-Μάρα, και προς τα ανατολικά του πάρκου, εκτείνονται τεράστιες πεδιάδες που διασχίζουν εποχιακά ποτάμια, που δημιουργεί η περίοδος των βροχών. Τα περισσότερα ενώνονται με το πιο μεγάλο από αυτά, τον διάσημο ποταμό Μάρα.

Η λίμνη Νακούρου, που το όνομά της σημαίνει σκόνη στη γλώσσα των Μασάι, αφθονεί σε άλγη προσελκύοντας αμέτρητα φλαμίνγκο που συνωστίζονται στις ακτές της για λίγη τροφή.

Υπολογίζεται ότι κάθε μέρα τα φλαμίνγκο της λίμνης καταναλώνουν έως και 500 τόνους άλγης. Πέρα από τα πανέμορφα ροζ πτηνά, η λίμνη φιλοξενεί περισσότερα από 400 είδη ορνιθοπανίδας.

Αναλυτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα - Ναϊρόμπι – Ναιβάσα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο της Αθήνας και πτήση για Ναϊρόμπι, μέσω σταθμού. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι. Παραλαβή από τον αντιπρόσωπό μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Δείπνο

Ημέρα 2η: Ναϊρόμπι

Πρωινό και σήμερα θα επισκεφθούμε στο κέντρο προστασία καμηλοπάρδαλης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να τις θαυμάσουμε από κοντά & να τις ταΐσουμε. Συνεχίζοντας επόμενη επίσκεψη θα είναι το ορφανοτροφείο των ελεφάντων David Sheldrick που θα μας προσφέρει τη συγκινητική θέα των αξιολάτρευτων ελεφάντων μωρών. Παρακολουθήστε αυτά τα παιχνιδιάρικα πλάσματα να διασκεδάζουν στο νερό καθώς τα μικρότερα τρέφονται με το χέρι. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: Πρωινό και δείπνο.

Ημέρα 3η: Ναϊρόμπι – Σαμπούρου

Πρωινό και το σαφάρι μας ξεκινά με πρώτο προορισμό το εθνικό πάρκο Σαμπούρου. Άφιξη το μεσημέρι και γεύμα στο κατάλυμα. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε την εξερεύνηση του πάρκου και επιστροφή στο λοτζ αργά το απόγευμα για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 4η: Σαμπούρου

Αναχωρούμε  μετά  το  πρωινό  μας,  εφοδιασμένοι με  το  φαγητό μας  για  το μεσημεριανό μας  πικνίκ  και  για την αναζήτηση των “Big Five” την σαφάρι.  Επιστροφή το απόγευμα στο λοτζ για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 5η: Σαμπούρου – Nanyuki

Μετά  το πρωινό  αναχώρηση  για  την πόλη Nanyuki.  Άφιξη και στάση για γεύμα. Συνεχίζοντας θα επισκεφθούμε το Olpajeta conservancy, τη μόνη περιοχή προστασίας της άγριας ζωής που φιλοξενεί πολλά απειλούμενα είδη, καθώς και το άσυλο των χιμπατζήδων, όπου θα βρείτε πολλούς που έχουν διασωθεί και λαμβάνουν την κατάλληλη φροντίδα για την επανένταξή τους στο φυσικό τους περιβάλλον. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 6η: Nanyuki – Νακούρου

Μετά  το πρωινό  αναχώρηση  για  τη λίμνη Νακούρου και το εθνικό πάρκο μέσω του δάσους Sarova και τον κρατήρα Menengai. Άφιξη στο λότζ. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε μια Αφρικανική νύχτα με δείπνο στη φωτιά παρέα με τους ντόπιους. Επιστροφή στο λότζ και διανυκτέρευση. Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 7η: Νακούρου

Πρωινό και σήμερα θα έχουμε ένα ολοήμερο σαφάρι στην περιοχή στο οποίο θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε ρινόκερους και φλαμίνγκο. Επιστροφή στο λότζ το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση . Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 8η: Νακούρου – Μασάι Μάρα

Μετά  το πρωινό  αναχώρηση  για  Μασάι Μάρα. Σαφάρι  για  να  θαυμάσουμε  την  απίστευτη  χλωρίδα και πανίδα  του πάρκου. Ύστερα   από μια  διαδρομή  που μας  αποζημιώνει  από  αυτά  που  έχουμε  δει, άφιξη στο λότζ για μεσημεριανό. Το απόγευμα θα συνεχίσουμε το σαφάρι στην περιοχή. Επιστροφή  στο λότζ  για  δείπνο και διανυκτέρευση . Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 9η: Μασάι Μάρα

Αναχωρούμε  μετά  το  πρωινό  μας,  εφοδιασμένοι με  το  φαγητό μας  για  το μεσημεριανό μας  πικ νικ  ,  για  σαφάρι.  Θα  παρακολουθήσουμε  τα  αρπακτικά  την  ώρα  που  κυνηγούν  το  θήραμά  τους . Συνεχίζουμε  το  σαφάρι σ το  πάρκο παρακολουθώντας  την  ζωή  του  ζωικού  Βασιλείου  μέχρι ο  ήλιος  να  δύσει  πάνω  από  τις  πεδιάδες.  Οδηγώντας  κατά  μήκος  του  ποταμού  Μάρα  ανάμεσα  στις  πεδιάδες  θα παρακολουθήσουμε  την  πορεία  των  ιπποπόταμων φθάνοντας στα  σύνορα  Κένυας  Τανζανίας  όπου  θα  σταματήσουμε  για να  βγάλουμε  πολλές  αναμνηστικές  φωτογραφίες.  Το  απόγευμα  θα  επιστρέψουμε  στο  λοτζ για  δείπνο και διανυκτέρευση . Γεύματα: πρωινό, γεύμα και δείπνο.

Ημέρα 10η: Ναϊρόμπι – Αθήνα

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα, μέσω σταθμού.

Ημέρα 11η: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.

Ενδεικτικές πτήσεις

Αθήνα – Αντίς Αμπέμπα  ET765 02:05 – 06:55

Αντίς Αμπέμπα – Ναϊρόμπι  ΕΤ318 10:45 – 12:55

Ναϊρόμπι – Αντίς Αμπέμπα ΕΤ319 18:00 – 20:00

Αντίς Αμπέμπα – Αθήνα ΕΤ764 23:30 – 04:30

Οι πτήσεις πραγματοποιούνται με την Εthiopian Airlines

Ενδεικτικά ξενοδοχεία

                 

 

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ

σε δίκλινο δωμάτιο σε 4* & 5* καταλύματα

3950,00€

ΤΕΛΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΤΟΜΟΥ

σε δίκλινο δωμάτιο σε 5* luxury καταλύματα

4450,00€

Φόροι αεροδρομίων/Επίναυλοι καυσίμων

Συμπεριλαμβάνονται

Φιλοδωρήματα

Καταβλητέα τοπικά

Περιλαμβάνονται:

 • Αεροπορικά εισιτήρια μέσω σταθμού Αθήνα – Ναϊρόμπι – Αθήνα
 • (2) διανυκτερεύσεις στο Ναιρόμπι με ημιδιατροφή
 • (2) διανυκτερεύσεις στο Σαμπούρου με πλήρη διατροφή
 • (1) διανυκτέρευση στην πόλη Nanyuki με πλήρη διατροφή
 • (2) διανυκτερεύσεις στη λίμνη Νακούρου με πλήρη διατροφή
 • (2) διανυκτερεύσεις στο Μασάι Μάρα με πλήρη διατροφή στο lodge
 • Είσοδοι σε πάρκα
 • Game Drives όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Έμπειρος Αγγλόφωνος Ξεναγός/Οδηγός
 • Όλες οι μεταφορές
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φόροι αεροδρομίου κι επίναυλοι καυσίμων

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Βίζα Κένυας 51,00$ ( εκδίδεται και πληρώνεται ηλεκτρονικά )
 • Φιλοδωρήματα
 • Ποτά και αναψυκτικά κατά τη διάρκεια των γευμάτων
 • Προσωπικά έξοδα  Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε σχετικά με τα πακέτα ταξιδίων & ξεναγήσεων, μπορείτε να επικοινωνήστετε μαζί μας. Οι εκπρόσωποι της εταρείας μας βρίσκονται πάντα δίπλα σας σε κάθε σας ανάγκη!

  Κάντε το ταξίδι σας μαζί μας!

  Έχουμε τις καλύτερες τιμές (Στις αναγραφόμενες τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται φόροι αεροδρομίων και ασφαλιστικές καλύψεις και που σε κάθε πρόγραμμα αναφέρονται ως "Έξτρα Κόστη" με υποχρεωτικές και προαιρετικές υπηρεσίες)

  Είμαστε συνεχώς δίπλα σας κατά τη διάρκεια όλου του ταξιδιού

  Διαθέτουμε εμπειρία και εξειδίκευση σε πακέτα Αφρικής, Ασίας και Μέσης Ανατολής δραστηριοποιούμενοι εδώ και 30 χρόνια!

  Οργανώνουμε εκδρομές και ταξίδια όχι μόνο σε συγκεκριμένες ημερομηνίες και εποχές αλλά και οποτεδήποτε μας το ζητήσετε εσείς!

  Έχετε Ερωτήσεις ή απορίες?

  Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας οποτεδήποτε και αμέσως κάποιος εκπρόσωπος της εταιρίας μας θα σας απαντήσει.