Παρακαλώ περιμένετε

Πανόραμα Νοτίου Αφρικής και Καταρράκτες Victoria

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΕΣ ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

20 Ημέρες Ημέρες

Πανόραμα Νοτίου Αφρικής και Καταρράκτες Victoria


Γιοχάνεσμπουργκ,Καταρράκτες Victoria, Πάρκο Κρούγκερ, Blyde River Canyon, Hazyview, Σουαζιλάνδη, Zululand, Καταφύγιο Hluhluwe - Imfologi ,  Ντέρμπαν, Port Elizabeth , Cape Town

Ενδεικτικό Πρόγραμμα

1η – 2η  Ημέρα : Αθήνα – Γιοχάνεσμπουργκ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για το Γιοχάνεσμπουργκ ή Egoli (η πόλη του χρυσού) μέσω σταθμού. Άφιξη την επόμενη μέρα. Στο αεροδρόμιο θα σας περιμένει ο τοπικός μας αντιπρόσωπος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη μέρα. Διανυκτέρευση.

3η Ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ - Καταρράκτες Victoria

Πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ. Πτήση για τους καταρράκτες Βικτώρια. Άφιξη στο αεροδρόμιο Victoria Falls και παραλαβή από τον αντιπρόσωπο μας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση .

4η Ημέρα: Καταρράκτες Victoria

Πρωινό. Ξενάγηση στους καταρράκτες.Η επίσκεψη στους καταρράκτες είναι μία συγκλονιστική εμπειρία .Θέα, ήχοι ,μυρωδιές όλα συνυπογράφουν ότι οι καταρράκτες είναι από τα αριστουργήματα της φύσης. Καμία φωτογραφία δε μπορεί να αναπαραστήσει τη πραγματικότητα και τίποτα δε μπορεί να σε προετοιμάσει για αυτό που θα δεις .Θα έχετε τη δυνατότητα να βγάλετε φωτογραφίες και θα συνοδεύεστε από ειδικευμένο οδηγό που θα σας δώσει πληροφορίες τόσο για τους καταρράκτες όσο και τη πανίδα και τη χλωρίδα της περιοχής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα απολαύσετε την μοναδική εμπειρία της κρουαζιέρας Sunset.Η κρουαζιέρα στο ποταμό Ζαμβέζη είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις και να απολαύσεις την ομορφιά του ποταμού. Θα έχετε την ευκαιρία να δείτε διάφορα ζώα όπως ιπποπόταμους ,κροκόδειλους ,ελέφαντες και ποικιλία πουλιών .Η κρουαζιέρα Sunset είναι πολύ δημοφιλής και περιλαμβάνει σνακς ,μπύρα ,κρασί και αναψυκτικά. Είναι ιδανική ευκαιρία για να αποθανατίσετε τα περίφημα αφρικανικά ηλιοβασιλέματα.

Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

5η Ημέρα : Καταρράκτες Victoria- Γιοχάνεσμπουργκ

Πρωινό και μεταφορά στο αεροδρόμιο. Πτήση για Γιοχάνεσμπουργκ. Άφιξη στο αεροδρόμιο του Γιοχάνεσμπουργκ. Παραλαβή από τον αντιπρόσωπο μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η Ημέρα: Γιοχάνεσμπουργκ - Hazyview

Πρωινό και αναχωρούμε από το Γιοχάνεσμπουργκ. Ταξιδεύουμε για Mpumalanga δια μέσου της μαγευτικής Panorama Route.Θα επισκεφτούμε το Blyde River Canyon. O επισκέπτης εδώ, μπορεί από κάποια σημεία, να έχει πανοραμική θέα από ολόκληρο το φαράγγι, που έχει μήκος 33 χλμ. Αν μας το επιτρέψει ο χρόνος και ο καιρός θα επισκεφτούμε και το Gods Window.(το παράθυρο του Θεού)με τη μοναδική του θέα.Αργά το απόγευμα φτάνουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

7η Ημέρα : Hazyview - Πάρκο Κρούγκερ – Hazyview

Πρωινό και νωρίς το πρωί μεταφερόμαστε στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ για σαφάρι με ανοιχτό όχημα. Στα περίπου 2 εκατομμύρια εκτάρια του πάρκου θα έχετε μία αυθεντική εμπειρία της αφρικάνικης άγριας ζωής. Το πάρκο Κρούγκερ είναι το σημαντικότερο από τα πάρκα της Ν. Αφρικής με τεράστια ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο .Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η Ημέρα: Hazyview - Σουαζιλάνδη

Πρωινό και αναχωρούμε για την Σουαζιλάνδη. To μικρό, ορεινό αυτό βασίλειο είναι γεμάτο με παλιές αφρικανικές παραδόσεις και θα σας προσφέρει πολλές εναλλακτικές προτάσεις για διασκέδαση, από καταφύγια άγριων ζώων μέχρι γκαλερί και καταστήματα χειροποίητων κατασκευών .Το μεσημέρι θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε ένα παραδοσιακό γεύμα. Θα συνεχίσουμε για τα εργαστήρια γυαλιού όπου θα παρακολουθήσουμε τεχνίτες να δημιουργούν έργα τέχνης από λιωμένο γυαλί. Ακολουθεί περιπλάνηση στην αγορά και αργά το απόγευμα άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

9η Ημέρα: Σουαζιλάνδη – Μkhuze - Zululand

Πρωινό. Αναχώρηση για το εργοστάσιο κεριών Swazi που όλα τα κεριά κατασκευάζονται χειροποίητα χρησιμοποιώντας παλιές τεχνικές. Συνεχίζουμε για KwaZulu Natal δια μέσω Big Bend.Φτάνουμε στο ξενοδοχείο το απόγευμα και ξεκινάμε οδικώς την ανάβαση του βουνού Ubombo.Η θέα κατά τη διάρκεια της διαδρομής είναι μοναδική και θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα από τη κορυφή του βουνού. Η βόλτα μας στο βουνό περιλαμβάνει και επίσκεψη σε παραδοσιακή αγροικία για να πάρουμε μια ιδέα από την καθημερινή ζωή των Ζουλού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ,δείπνο και διανυκτέρευση.

10η Ημέρα: ΜkhuzeHluhluwe Imfolozi Reserve - Μkhuze

Πρωινό και ελεύθερες ώρες μέχρι το μεσημέρι που θα μεταφερθούμε στο καταφύγιο ζώων Hluhluwe-Imfolozi.Είναι αυτό το καταφύγιο που κατάφερε να σώσει τον άσπρο ρινόκερο από την εξαφάνιση. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση .

11η Ημέρα : Μkhuze - Ντέρμπαν

Πρωινό και συνεχίζουμε το ταξίδι μας κατά μήκος της Elephant Coast για St. Lucia,που βρίσκεται στο νότιο άκρο του πάρκου iSimangaliso Wetland. Θα απολαύσετε μια ξενάγηση με καραβάκι και θα έχετε τη δυνατότητα να δείτε στο φυσικό τους περιβάλλον πολλά ζώα και πουλιά συμπεριλαμβανομένου και του αφρικάνικου ψαραετού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση

12η Ημέρα: Ντέρμπαν – Port Elizabeth

Πρωινό. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και επιβίβαση στην πτήση για Port Elizabeth.Στο αεροδρόμιο θα σας περιμένει ο τοπικός μας αντιπρόσωπος. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερη μέρα. Διανυκτέρευση.

13η Ημέρα: Port Elizabeth – Plettenberg Bay

Πρωινό και ξεκινάμε το ταξίδι μας στο τελευταίο «πόδι» του Garden Route με προορισμό το μαγευτικό Tsitsikamma National Park. Καμία περιγραφή δε μπορεί να αποδώσει την ομορφιά του πάρκου. Κάντε μια βόλτα πάνω στη κρεμαστή γέφυρα του ποταμού Storms και απολαύστε τη μοναδική θέα. Άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση ,δείπνο και διανυκτέρευση.

14η Ημέρα: Plettenberg Bay

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το καταφύγιο των ελεφάντων. Θα ενημερωθείτε για τον αφρικανικό ελέφαντα και θα έχετε την ευκαιρία να τους αγγίξετε, να τους ταίσετε και να φωτογραφηθείτε μαζί τους. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Birds of Edem, το μεγαλύτερο καταφύγιο πουλιών στο κόσμο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

15η Ημέρα: Plettenberg Bay – Knysna – Oudtshoorn

Πρωινό και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για να συνεχίσουμε τη περιπέτεια μας με μία ενημερωτική κρουαζιέρα στο ποταμό Keurbooms.Θα συνεχίσουμε για Knysna –το μαργαριτάρι της Garden Route.Θα έχετε κάποιο ελεύθερο χρόνο στο Knysna Waterfront και έπειτα θα συνεχίσουμε για Oudtshoorn γνωστό ως το παγκόσμιο «κέντρο φτερών».Θα επισκεφτούμε μία φάρμα στρουθοκαμήλων για μία ξενάγηση στο χώρο και αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

16η Ημέρα: Oudtshoorn – Route 62 – Cape Town

Πρωινό και αναχώρηση από το ξενοδοχείο για μία πρωινή εκδρομή στα Cango Caves, ένα από τα παγκόσμια θαύματα της φύσης. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας για το Cape Town διαμέσου Route 62.Άφιξη στο Cape Town γύρω στις 17:00.Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

17η Ημέρα:Cape Point & Peninsula

Θα σας παραλάβουμε το πρωί για την ολοήμερη σας εκδρομή στο Cape Point και στη Peninsula.Θα ταξιδέψουμε κατά μήκος του Atlantic Seaboard διαμέσου Sea Point, Clifton και Camps Bay, θα κάνουμε μια στάση στο Llandundo και θα συνεχίσουμε για Hout Bay, ένα γραφικό χωριό με εξαιρετική θέα τόσο στα βουνά όσο και στη θάλασσα. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας διαμέσου Chapmans Peak ,μιας από τις πιο όμορφες παράκτιες διαδρομές στο κόσμο, για Cape Point και Good Hope Nature Reserve.Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε το Simons Town – ένα χωριό με Βικτωριανή αρχιτεκτονική, μια ναυτική βάση και ένα καταφύγιο για τον αφρικανικό πιγκουίνο στο όμορφο Boulders Beach.Ξύλινα μονοπάτια θα σας επιτρέψουν να παρατηρήσετε τους πιγκουίνους στο φυσικό τους περιβάλλον. Στο τέλος της ημέρας θα επισκεφτούμε το βοτανικό κήπου του Κirstenboschοsch ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός για τη ποικιλία της χλωρίδας του και βρίσκεταιι στο βουνό Table. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

18η Ημέρα:Cape Winelands

Σήμερα , μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε τα Cape Winelands. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη,ανάμεσα σε οροσειρές ,αμπελώνες και υποστατικά. Είναι η καρδιά της παραγωγής του κρασιού στη νότια Αφρική. Θα έχετε τη χαρά να δοκιμάσετε διάφορες ποικιλίες κρασιών στο Stellenbosch.Θα συνεχίσουμε για Franschhoek , μία γραφική κοιλάδα που διατηρεί το γαλλικό της ύφος από το 17ο αιώνα, για ακόμη μία οινογευσία. Αν μας το επιτρέπει ο χρόνος θα επισκεφτούμε και το κτήμα Paarl. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση .

19η Ημέρα: Cape Town

Μετά το πρωινό θα σας παραλάβει από το ξενοδοχείο ο συνοδός σας για τη προγραμματισμένη ξενάγηση στη πόλη.H ξενάγηση ξεκινάει με εκδρομή στο βουνό Table.Στη πόλη θα επισκεφτείτε αξιοθέατα όπως το κάστρο Good Hope ,το S.A Museum, τα Company Gardens ,την καλλιτεχνική υπαίθρια αγορά στο Greenmarket Square.Η ξενάγηση θα συνεχιστεί με επίσκεψη στο γραφικό Bo-Kaap όπου θα γνωρίσουμε τη μοναδική κουλτούρα και τον τρόπο ζωής της μουσουλμανικής κοινότητας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα.

20η  Ημέρα:CapeTown– Αθήνα

Πρωινό ,μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω σταθμού. • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Γιοχάνεσμπουργκ / Κέηπ Τάουν – Αθήνα μέσω σταθμού, Γιοχάνεσμπουργκ-Καταρράκτες Victoria- Γιοχάνεσμπουργκ και Ντέρμπαν - Port Elizabeth
 • 18 συνολικά διανυκτερεύσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* sup
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, με τοπικά κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα Πάρκα και σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα και δαπάνες προσωπικής φύσεως.
 • Όσα ρητά δεν αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα

 • Το πρόγραμμα είναι ενδεικτικό και μπορεί να γίνει αλλαγή στην σειρά χωρίς παραλείψεις. Τελικό πρόγραμμα δίνεται 3 ημέρες πριν την αναχώρηση.