Παρακαλώ περιμένετε

ΚΡΟΑΤΙΑ

5 Ημέρες Ημέρες

ΚΡΟΑΤΙΑΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΗμέρα 1η
Αθήνα - Ζάγκρεμπ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Ζάγκρεμπ. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η
Ζάγκρεμπ - Πλίτβιτσε

Πρωινό και  αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας για την ξενάγησή μας στην πόλη του Ζάγκρεμπ. Η μέρα μας ξεκινάει από την οχυρωμένη πόλη, που συγκεντρώνει γοητεία αλλά και ηρεμία. Περπατήστε στο ιστορικό κέντρο και επισκεφτείτε την εκκλησία του Αγίου Μάρκου με την πολύχρωμη οροφή, τον καθεδρικό Ναό και το Εθνικό Θέατρο της Κροατίας. Η μέρα μας συνεχίζεται με την εκδρομή μας στο Plitvice και το πανέμορφο Εθνικό Πάρκο, με τις καταγάλανες λίμνες, που αποτελούν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Δεκαέξι λίμνες, καθεμιά σε διαφορετικό επίπεδο, ενώνονται, δημιουργώντας τους εκθαμβωτικούς καταρράκτες, και ένα τοπίο μοναδικής ομορφιάς. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο μας στο Plitvice.

Ημέρα 3η
Πλίτβιτσε – Τρογκίρ - Σπλιτ

Σήμερα αναχωρούμε για το Τρογκίρ, πόλη που βρίσκεται στο κέντρο της Αδριατικής ακτής. Η διατηρητέα παλιά πόλη , συνδυάζει κτίρια της Αναγέννησης αλλά και της μπαρόκ εποχής και συνδέεται με την ενδοχώρα με γέφυρες. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό
St. Lawrence, που χρονολογείται περίπου το 13ο αιώνα.Συνεχίζουμε για το Σπλιτ.Tο Σπλιτ σε θαμπώνει απροσδόκητα. Περιμένεις μια τυπική μεσογειακή πόλη για καλοκαιρινό τουρισμό: ηλιόλουστες παραλίες, χαλαρή ζωή, γαλάζιες θάλασσες. Εκτός από τα παραπάνω όμως, βρίσκεσαι μπροστά στα μεγαλοπρεπή απομεινάρια του ρωμαϊκού παλατιού του Διοκλητιανού, που κλείνει μέσα του μια μεσαιωνική πόλη με στενά καλντερίμια –ένα μάλιστα ονομάζεται σε ελεύθερη μετάφραση «Άσε με να περάσω», αφού χωράει μόνο έναν άνθρωπο!– κι ένα μικροσύμπαν ζωηρό και σύγχρονο.  Η ξενάγησή μας θα μας οδηγήσει και στο άγαλμα του Δία. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η
Σπλιτ - Ντουμπρόβνικ

Πρωινό και αφήνουμε πίσω μας το Σπλιτ για να συνεχίσουμε προς το Ντουμπρόβνικ.
‘’Αναγεννησιακό και ευρωπαϊκό, με υπέροχη φύση και φημισμένες ακτές, το Ντουμπρόβνικ θα σας ανταμείψει με το μεσογειακό ταμπεραμέντο του για την επιλογή σας να το εξερευνήσετε.’’
Θα επισκεφθούμε το Φραγκισκανό Μοναστήρι, με το τρίτο παλαιότερο φαρμακείο της Ευρώπης. Στο φαρμακείο παρασκευάζονται ακόμα κρέμες και είδη περιποιήσης με βάση αρχαίες συνταγές. Συνεχίζουμε με το παλάτι του Ρέκτορα και τον καθεδρικό Ναό της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η
Ντουμπρόβνικ - Αθήνα
Μετά το πρωινό μας, αφήνουμε πίσω μας το ‘’Σαιντ Τροπέ των Βαλκανίων ‘’, και μεταφερόμαστε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.


ΤΙΜΗ ΑΤΟΜΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΛΙΝΟ: 670€

  • Αεροπορικά Εισιτήρια Αθήνα – Ζάγκρεμπ –Ντουμπρόβνικ – Αθήνα
  • 4 Διανυκτερεύσεις με ημιδιατροφή σε ξενοδοχεία 4*
  • Έμπειρος Ελληνόφωνος Συνοδός/Μεταφραστής για Γκρουπ άνω των 15 ατόμων
  • Όλες οι μεταφορές
  • Όλες οι ξεναγήσεις ως αναφέρονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης

  • Είσοδοι σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
  • Φόροι αεροδρομίου και επίναυλοι καυσίμων
  • Έξοδα προσωπικής φύσης
  • Ό,τι δεν αναφέρεται στο ανωτέρω πρόγραμμα