Παρακαλώ περιμένετε

South Africa Wildlife Experience

9 Ημέρες Ημέρες

South Africa Wildlife Experience


Η Νότια Αφρική φημίζεται για τα εντυπωσιακά, φυσικά της τοπία που γοητεύουν όσους έχουν την τύχη να τα δουν από κοντά. Το Εθνικό Πάρκο Kruger είναι ένα από τα μεγαλύτερα πάρκα προστασίας της Φύσης που υπάρχουν στην Αφρική.

Γιοχάνεσμπουργκ- πάρκο Κρούγκερ -Σουαζιλάνδη - Mkuze -Εθνικό πάρκο Imfolozi/ Hluhluwe- Αγία Λουκία- Ντέρμπαν


 ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ημέρα 1η: Αθήνα – Γιοχάνεσμπουργκ

Αναχώρηση από το αεροδρόμιο της Αθήνας μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Γιοχάνεσμπουργκ. ¶φιξη την επόμενη μέρα.

Ημέρα 2η: Γιοχάνεσμπουργκ- Πανοραμική διαδρομή (Μπουμαλάγκα)– Φαράγγι ποταμού Blyde

Σήμερα αφήνουμε το Γιοχάνεσμπουργκ για να οδηγηθούμε στη «Γη του ανατέλλοντος ήλιου» τη Μπουμαλάγκα, διαμέσω μιας μαγευτικής πανοραμικής διαδρομής. Το πιο εντυπωσιακό κομμάτι της διαδρομής βρίσκεται στο φαράγγι του ποταμού Blyde. Από αρκετά σημεία της διαδρομής μας υπάρχουν θέσεις που μας προσφέρουν συγκλονιστική θέα προς το φαράγγι. Το φαράγγι έχει μήκος 33χλμ και ξεκινάει από τη σπηλιά «BourkeΆs Luck»και καταλήγει στο σημείο « Rondavels». Καιρού και χρόνου επιτρέποντος θα κάνουμε στάση στο επονομαζόμενο «παράθυρο του Θεού». Η θέα από εδώ πραγματικά κόβει την ανάσα. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση και δείπνο. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η: Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ

Μετά το πρωινό μας, θα αναχωρήσουμε για το εθνικό πάρκο Κρούγκερ για ένα σαφάρι με ανοιχτό jeep 4Χ4. Το φημισμένο πάρκο Κρούγκερ προσφέρει μια ανεπανάληπτη εμπειρία, μοναδική στο είδος της. Σε σχεδόν 2 εκατομμύρια εκτάρια, το καταφύγιο αποτελεί το ορόσημο των Νοτιοαφρικανικών Εθνικών πάρκων καθώς επίσης και το σπίτι ενός εντυπωσιακού αριθμού χλωρίδας και πανίδας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας το απόγευμα. Η υπόλοιπη μέρα είναι ελεύθερη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : Σουαζιλάνδη

Μετά το πρωινό, θα αναχωρήσουμε για το βασίλειο της Σουαζιλάνδης. Η ενδιαφέρουσα κουλτούρα του βασιλείου καθώς και τα γραφικά τοπία της περιοχής, καθιστούν τη Σουαζιλάνδη ένα προορισμό που θα σας μείνει αξέχαστος. Στην αρχή θα έχουμε την ευκαιρία για μια παρουσίαση του ξεχωριστού πολιτισμού των Σουάζι ( η γηγενής φυλή του βασιλείου από όπου και πήρε το όνομά της η χώρα). Στη συνέχεια ακολουθεί γεύμα στο πολιτιστικό χωριό Matsamo, έναν οικισμό όπου μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τον πολιτισμό των Swazi. Συνεχίζουμε στο Ngwenya Glass Works για να δούμε μαστόρους να σμιλεύουν εντυπωσιακά γλυπτά και άλλα παραδοσιακά έργα τέχνης από λιωμένο γυαλί. Αφού περάσουμε λίγο χρόνο στις αγορές του Μπαμπάνε, τη πρωτεύουσα της Σουαζιλάνδης, φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας στην όμορφη κοιλάδα Ezulwini. Διανυκτεύρευση.

Ημέρα 5η :Σουαζιλάνδη –Όρη Ubombo -Ζούλουλαντ

Μετά το πρωινό μας κατευθυνόμαστε μέσω της κωμόπολης Big Bend της Σουαζιλάνδης προς την επαρχία της Νοτίου Αφρική KwaZulu- Natal. Το απόγευμα φθάνουμε στο ξενοδοχείο μας και εγκαίρως ξεκινάμε μια γραφική διαδρομή μέχρι τα όρη Ubombo, προσφέροντας θέα προς στη λίμνη Jozini. Φθάνοντας στη κορυφή του βουνού, θα δούμε τον ουρανό να παίρνει μια πανδαισία χρωμάτων και θα απολαύσουμε το μοναδικό ηλιοβασίλεμα. Η εκδρομή μας θα συνδυαστεί με μια στάση σε ένα τοπικό αυθεντικό νοικοκυριό για να πάρουμε μια γεύση από τη καθημερινότητα των Ζουλού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Καταφύγιο Hluhluwe Umfolozi

Μετά το πρωινό σας, έχετε ελεύθερη μέρα μέχρι το μεσημέρι. Μετά θα αναχωρήσουμε για κάτι το μοναδικό: θα μεταφερθούμε στο καταφύγιο άγριων θηραμάτων Hluhluwe Umfolozi για να δούμε από κοντά την άγρια πανίδα της Αφρικής. Σε μια έκταση 90,000 εκταρίων, το πάρκο υπήρξε καταφύγιο για τον λευκό ρινόκερο κατορθώνοντας να τον διασώσει από το χείλος της εξαφάνισης. Αργά το απόγευμα, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7η: Υδροβιότοπος Simangaliso- River Safari- Nτέρμπαν

Μετά το πρωινό, θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας κατά μήκος της ακτής των ελεφάντων , μιας περιοχής απαράμιλλης ομορφιάς και κατευθυνόμαστε στην Αγία Λουκία, η οποία βρίσκεται στο νότιο άκρο του υδροβιότοπου Simangaliso- μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς , αναγνωρισμένο από την Ουνέσκο. Εδώ θα ξεκινήσουμε ένα παραποτάμιο σαφάρι, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε στο φυσικό τους περιβάλλον, κροκόδειλους, ιπποπόταμους και πολυάριθμα είδη πουλιών, ανάμεσα στα οποία και πολύ σπάνια, όπως ο αφρικάνικος ψαραετός. Συνεχίζουμε για το Ντέρμπαν., όπου η ανατολή συναντά τη δύση, μια πόλη όπου χτυπά ο παλμός ολόκληρης της Αφρικής. Φθάνουμε το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στο Ντέρμπαν. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 8η- 9η : Ντέρμπαν- Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσουμε μια σύντομη ξενάγηση στη πόλη του Ντέρμπαν, όπου θα ανακαλύψουμε τις πολιτισμικές αντιθέσεις αυτής της πόλης.Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο και πτήση για Αθήνα μέσω διάμεσων σταθμών. ¶φιξη στην Αθήνα την 9η ημέρα.


 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Γιοχάνεσμπουργκ / Ντέρμπαν - Αθήνα
 • 7 συνολικά διανυκτερεύσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4* / 5*
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις με τοπικά κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα Πάρκα και σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα και δαπάνες προσωπικής φύσεως.
 • Εξτρα ασφαλιστικό πακέτο
 • Όσα ρητά δεν αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα.