Παρακαλώ περιμένετε

Taste of Scotland

6 μέρες Ημέρες

Taste of Scotland


Ημέρα 1η: Αθήνα – Eδιμβούργο – Νήσος Skye

Συγκέντρωσηστο αεροδρόμιο και πτήση για τo Εδιμβούργο και παραλαβή από τους τοπικούς μαςαντιπροσώπους. Αμέσως θα μεταφερθούμε οδικώς στις Εσωτερικές Εβρίδες στη Βορειοδυτική Σκωτία. Η διαδρομή μέχρι τη νήσο Σκάι αν και μεγάλη, είναι άκρως εντυπωσιακή. Θα πραγματοποιήσουμε δύο στάσεις: η πρώτη στη Βικτωριανή πόλη Πίτλοχρυ (Pitlochry) και η δεύτερη στο διάσημο κάστρο EileanDonan στη λίμνη Duich ( Loch Duich). Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στο Broadford, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η: Dunvegan κάστρο - Portree

Μετά το πρωινό μας, θα περάσουμε από τα όρη Cullinγια να βρεθούμε στο κάστρο Dunveganτης ομώνυμης πόλης, χτισμένο τον 13ο αιώνα. Το κάστρο υπήρξε κατοικία της οικογένειας Mac Leod και θεωρείται το παλαιότερο κατοικήσιμο σπίτι της Σκωτίας. Θα ανακαλύψουμε τη συναρπαστική ιστορία του κάστρου και θα περιπλανηθούμε στους όμορφους κήπους.Στη συνέχεια θα βρεθούμε στο Portree, τη μεγαλύτερη πόλη και πρωτεύουσα του νησιού. Θα περιηγηθούμε στο όμορφο λιμάνι, με τα γραφικά σοκάκια, τα καταστήματα και τις εντυπωσιακές εκκλησίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Ημέρα 3η: Κρουαζιέρα από το Σκάι στο Χάρις

Ταξιδεύοντας οδικώς διαμέσου της χερσονήσου Trotternish, θα επισκεφθούμε το μουσείο ιστορίας στο Kilmuir. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στο λιμάνι του Uig για να μεταβούμε στο νησί Harris. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νησί της Σκωτίας και στην ουσία αφορά την ένωση των ονομάτων Λιούις ( το βόρειο τμήμα) και Χάρις ( το νότιο τμήμα). Συχνά όμως αναφέρονται και σαν δύο ξεχωριστά νησιά. Πρωτεύουσα του νησιού είναι το Στόρνογουει,όπου θα μεταφερθούμε στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η: Lewis και Harris νήσος
Μετά το πρωινό μας θα γνωρίσουμε καλύτερο το νησί Lewis και Harris. Βραχώδεις ακτές και ψηλά βουνά στο ανατολικό τμήμα, ανεξερεύνητες παραλίες στο δυτικό τμήμα. Θα δούμε το ναό Rodel, πιθανά το καλύτερο μεσαιωνικό κτίριο των Δυτικών νήσων και το μεσημέρι θα επισκεφθούμε το μικρό λιμάνι Talbert. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μνημείο Callanish. Πρόκειται για 50 αρχαίους λίθους τοποθετημένοι σε διάταξη ακτινών γύρω από έναν δαχτύλιο. Η προέλευση τους παραμένει μέχρι και σήμερα άγνωστη, ενώ αποτελεί το μεγαλύτερο μυστήριο των νησιών. Επόμενη στάση μας είναι το Carloway Broch*, έναν 2.000 χρόνων οχυρωματικό πύργο φτιαγμένο από πέτρα. Ακολουθεί επίσκεψη στο Μαύρο σπίτι στο Arnol, κατοικήσιμο μέχρι το 1965. Εδώ θα δούμε πως ζούσαν οι κάτοικοι της περιοχής τους περασμένους αιώνες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.
Υπ*: για να φθάσουμε στον πύργο θα χρειαστεί να περπατήσουμε λίγο σε τραχύ έδαφος.


Ημέρα 5η: Lewis και Harris νήσος – UllapoolNewtonmore

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο βορειότερο σημείο του νησιού για να απολαύσουμε την άγρια φύση του τοπίου. Νωρίς το απόγευμα θα πλεύσουμε για το Ullapool ( συνολική διάρκεια 2.45 λεπτά) και διαμέσου της περιοχής WesterRossθα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας στο Newtonmore. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η: Newtonmore – Εδιμβούργο – Αθήνα.

Μετά το πρωινό μας, θα επιστρέψουμε στο Εδιμβούργο για να πάρουμε τη πτήση επιστροφής μας στην Αθήνα.

  • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα – Εδιμβούργο – Αθήνα
  • 5 διανυκτερεύσεις σε επιλεγμένα ξενοδοχεία
  • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ακτοπλοϊκά εισιτήρια ανάμεσα στα νησιά των Εσωτερικών Εβρίδων
  • Μεταφορές / Ξεναγήσεις με αγγλόφωνο ξεναγό όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης.

  • Φόροι Αεροδρομίων και Επίναυλοι Καυσίμων
  • Ό ,τι ρητά δεν αναφέρεται στο ανωτέρω πρόγραμμα