Παρακαλώ περιμένετε

Taste of Ireland

6 Ημέρες Ημέρες

Taste of Ireland


Γεμάτο αρχαίους μύθους και θρύλους, καταπληκτικά τοπία και φιλόξενους κατοίκους, το νησί της Ιρλανδίας αποτελεί «προκλητικό» ταξιδιωτικό προορισμό. Κι όταν επιστρέψετε, οι αναμνήσεις που σας μείνουν από εκεί, θα σας συντροφεύουν για μια ζωή.

Κόρκ - Πάρκο Killarney - Χερσόνησος Dingle - Bunratty - Κέρρυ

Ενδεικτικό πρόγραμμα

Ημέρα 1η: Αθήνα - Κόρκ

Συγκέντρωσηστο αεροδρόμιο της Αθήναςκαιπτήση για το Κόρκ μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Παραλαβή από τους αντιπροσώπους μας και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 2η : Εθνικό πάρκο Killarney

Σήμερα το πρωί,μετά το πρωινό μας, θα κατευθυνθούμε προς το Εθνικό Πάρκο του Killarney. Εδώ θα απολαύσουμε μια ωραία βόλτα πάνω σε ένα κάρο που το σέρνει άλογο (ο πιο παραδοσιακός τρόπος μεταφοράς της Ιρλανδίας και το μόνο είδος που επιτρέπεται), κατά τη διάρκεια του οποίου ο οδηγός μας θα μας γυρίσει πίσω στο χρόνο, εξιστορώντας ιστορίες τοπικών θρύλων της Ιρλανδίας.
Στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο μικρό καραβάκι που θα μας κάνει μια κρουαζιέρα στην όμορφη λίμνη Leane. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε τις κρυμμένες ομορφιές των τριών λιμνών του δρυμού. Μετά το γεύμα μας, θα εξερευνήσουμε την πόλη του Killarney και θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας για διανυκτέρευση.

Ημέρα 3η : Χερσόνησος Dingle

Μετά το πρωινό μας, θα ανακαλύψουμε την χερσόνησο Dingle, το δυτικότερο σημείο της Ιρλανδίας. Πανέμορφα βουνά, καταπράσινα λιβάδια, άγρια τοπία συνθέτουν ένα μωσαϊκό εικόνων που δύσκολα μπορεί να ξεχαστεί. Το SleaHead αποτελεί το δυτικότερο άκρο όχι μόνο της Ιρλανδίας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε το Κέντρο Πολιτιστικής Κληρονομιάς του νησιού Blasket, για να πάρουμε μια ιδέα πως ζούσαν οι κάτοικοι αυτού του μικρού νησιού μέχρι την ολοκληρωτική εκκένωση του νησιού το 1953, καθώς η τότε Ιρλανδική κυβέρνηση αδυνατούσε να συνδράμει στην ασφαλή επιβίωση των κατοίκων του απομακρυσμένου αυτού νησιού.
Επίσης θα επισκεφθούμε τη μεγαλύτερη και πιο σημαντική πόλη της χερσονήσου, το Dingle, ένα ζωντανό αλιευτικό λιμάνι με πολλά καταστήματα, μαγαζιά χειροτεχνίας, καφετέριες και ασφαλώς πάμπ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4η : Bunratty

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε ένα κόσμημα της Ιρλανδίας, το κάστρο Bunratty. Χρονολογείται από τον 15ο αιώνα, το κάστρο Bunrattyείναι το πιο πλήρες και αυθεντικό μεσαιωνικό κάστρο στην Ιρλανδία. Έχει ανακαινιστεί με κάθε λεπτομέρεια, ενώ η ζωή του ομώνυμου ιρλανδικού χωριού από τα τέλη του 18ου αιώνα ξεδιπλώνεται στο παρακείμενο σπουδαίο λαογραφικό μουσείο.
Θα επισκεφθούμε επίσης τον οικισμό Adare, ένα από τα ωραιότερα χωριά της Ιρλανδίας. Η ξεχωριστή αρχιτεκτονική με τα όμορφα πέτρινα κτίρια, τα μεσαιωνικά μοναστήρια και τα σπίτια φτιαγμένα με χαλαζία, τοποθετούν το Adareσε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά αξιοθέατα της Ιρλανδίας.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5η : Κέρρυ

Σήμερα, μετά το πρωινό μας, θα κάνουμε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες περιηγήσεις στην Ιρλανδία, θα ακολουθήσουμε τον δακτύλιο του Kerry, γύρω από τη χερσόνησο Iveragh. Θα έχουμε τη δυνατότητα να επισκεφθούμε πόλεις με πλούσια ιστορία και να δούμε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς Επισκεφθείτε τις πόλεις που επισημαίνουν τη διαδρομή και δείτε την υπέροχη φυσική ομορφιά της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6η : Κόρκ – Αθήνα

Μετά το πρωινό μας θα επιστρέψουμε στο αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση επιστροφής μας για την Αθήνα.

  • Αεροπορικά εισιτήρια
  • 5 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4*
  • Μετακινήσεις, εκδρομές, βάσει προγράμματος. με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν.
  • Γεύματα όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
  • Ξεναγήσεις – περιηγήσεις βάση προγράμματος.
  • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

  • Φόροι αεροδρομίων και επίναυλοι καυσίμων: 220 ¤ από/προς Αθήνα
  • ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο και δεν περιλαμβάνεται στα πιο πάνω προσφερόμενα.