Παρακαλώ περιμένετε

South African Taste

9 Ημέρες Ημέρες

South African Taste


Στη νοτιότερη άκρη της αφρικανικής ηπείρου, εκεί όπου ο Ινδικός και ο Ατλαντικός σμίγουν τα ανταριασμένα νερά τους, βρίσκεται το Κέιπ Τάουν. Με κοσμοπολίτικη διάθεση, ευρωπαϊκή φινέτσα και υψηλή αισθητική, η παλιότερη πόλη της Νότιας Αφρικής «ξεχειλίζει» από κομψότητα και εκλεπτυσμένη ομορφιά.

Κέηπ Τάουν - Winelands - Γιοχάνεσμπουργκ - Πάρκο Κρούγκερ - Σάμπιε


ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


1-2 η ΗΜΕΡΑ : Αθήνα – Κέηπ Τάουν
Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και πτήση για Κέηπ Τάουν μέσω ενδιάμεσου σταθμού. ¶φιξη στο αεροδρόμιο την επόμενη μέρα και παραλαβή από τον τοπικό μας αντιπρόσωπο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο. Ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: Κέηπ Τάουν
Πρωινό και αναχωρούμε για την ξενάγηση μας στη πόλη. Στους πρόποδες του όρους Table, βρίσκεται το Κέηπ Τάουν, προικισμένο με πλούσια πολιτισμική και βιομηχανική κληρονομιά. Θα γνωρίσουμε τη πόλη ξεκινώντας από την αρχή της ιστορίας της μέχρι και τα εκθαμπωτικά της πολυκαταστήματα στη προκυμαία Victoria & Alfred. Θα επισκεφθούμε επίσης το βουνό Table ( αν το επιτρέπει ο καιρός- στη τιμή δεν περιλαμβάνεται το εισιτήριο του τελεφερίκ). 
Στη πόλη θα επισκεφθούμε αξιόλογα αξιοθέατα όπως το κάστρο της Καλής Ελπίδας, το S.A μουσείο, τους  κήπους Company καθώς και την καλλιτεχνική υπαίθρια αγορά στο Greenmarket Square. Θα συνεχίσουμε ταξιδεύοντας μέχρι το γραφικό Bo Kaap. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερο απόγευμα. Διανυκτέρευση.


4η ΗΜΕΡΑ: Winelands
Σήμερα μετά το πρωινό μας, θα επισκεφθούμε τα Cape Winelands. Η διαδρομή είναι πολύ όμορφη, ανάμεσα σε οροσειρές και αμπελώνες. Πρώτη μας στάση το Stellenbosch. Είναι η καρδιά της παραγωγής του κρασιού στη νότια Αφρική. Θα περιπλανηθούμε στη πόλη περπατώντας κάτω από τη σκιά γιγάντιων δέντρων και ανάμεσα σε όμορφα διατηρημένα ιστορικά κτίρια. Η επίσκεψη μας στο Stellenbosch τελειώνει με την απολαυστική εμπειρία της οινογευσίας. Θα έχουμε τη χαρά να δοκιμάσουμε διάφορες ποικιλίες κρασιών. Επόμενή μας στάση το Franschhoek, μια γραφική κοιλάδα που διατηρεί το γαλλικό της ύφος από τον 17ο αιώνα. Ακόμη μια δοκιμή κρασιού και συνεχίζουμε για το Paarl που είναι και η τελευταία μας στάση. Θα επισκεφθούμε ένα ακόμα κτήμα για μια τελευταία οινογευσία και επιστρέφουμε στη φασαρία της πόλης και στο ξενοδοχείο μας μετά από μια συναρπαστική μέρα στην ύπαιθρο. Διανυκτέρευση. 

5η ΗΜΕΡΑ: Κέηπ Τάουν - Γιοχάνεσμπουργκ
Πρωινό και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο μας. Θα ταξιδέψουμε κατά μήκος του Atlantic Seaboard διαμέσου των γραφικών Sea Point, Clifton και Camps Bay. H πρώτη μας στάση στο Llandundo και θα συνεχίσουμε για το Hout Bay, ένα γραφικό χωριό με εξαιρετική θέα τόσο στα βουνά όσο και στη θάλασσα. Θα συνεχίσουμε το ταξίδι μας διαμέσου του περάσματος Chapman's Peak, μιας από τις πιο όμορφες παράκτιες διαδρομές στον κόσμο, για να φθάσουμε στο Cape Point και το καταφύγιο άγριας ζωής στο Ακρωτήριο της Καλής Ελπίδας. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το χωριό Simon's Town, οικισμός με βικτωριανή αρχιτεκτονική, μια ναυτική βάση και ένα καταφύγιο για τον αφρικανικό πιγκουίνο στο όμορφο Boulders Beach.
Ξύλινα μονοπάτια θα σας επιτρέψουν να παρατηρήσετε τους πιγκουίνους στο φυσικό τους περιβάλλον. Στο τέλος της ημέρας θα επισκεφθούμε το Βοτανικό κήπο Kirstenbosch, ο οποίος είναι παγκοσμίως γνωστός για τη βιοποικιλία του. Είναι ένας από τους 8 Εθνικούς Βοτανικούς Κήπους και καλύπτει πέντε από τις έξι διαφορετικές βιοποικιλότητες της Νότιας Αφρικής. Το Kirstenbosch είναι το πιο διάσημο από τους κήπους και ιδρύθηκε το 1913 για να διατηρηθεί η χλωρίδα της χώρας. Μεταφορά στο αεροδρόμιο του Κέηπ Τάουν και επιβίβαση για τη πτήση μας στο Γιοχανεσμπουργκ. ¶φιξη στο αεροδρόμιο. Παραλαβή από τον αντιπρόσωπό μας, μεταφορά στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

6η ΗΜΕΡΑ : Γιοχάνεσμπουργκ - Πάρκο Κρούγκερ
Πρωινό και αναχώρηση από την νοτιοαφρικάνικη μεγαλούπολη με κατεύθυνση ανατολικά για το Nelspruit διαμέσω των Witbank και Middleburg. ¶φιξη στο πάρκο Κρούγκερ και μεταφορά στο lodge μας. Η εμπειρία της άγριας αφρικανικής ζωής μόλις ξεκινάει. Θα απολαύσουμε το δείπνο μας ακούγοντας τους ήχους της αφρικανικής νύχτας. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ : Πάρκο Κρούγκερ (Σαφάρι)
Η σημερινή μέρα είναι ολοκληρωτικά αφιερωμένη στην αναζήτηση των Big 5 (λιοντάρι, ελέφαντας, βουβάλι, ρινόκερος, λεοπάρδαλη) καθώς και άλλων ζώων.
Πρωινό και αμέσως αναχωρούμε για την πρώτη μας επαφή με την άγρια ζωή της Αφρικής. Θα δούμε θηλαστικά, πουλιά και ερπετά. Ο ειδικά εκπαιδευόμενος οδηγός σας θα σας δώσει πληροφορίες για όποιο είδος συναντήσετε και θα απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή σας. Επιστρέφουμε στο lodge με τη δύση του ηλίου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

8η ΗΜΕΡΑ : Πάρκο Κρούγκερ -Sabie
Πρωινό και ξεκινάμε για ένα ακόμα σαφάρι. Αφήνουμε το πάρκο Κρούγκερ και κατευθυνόμαστε για το Escarpment διαμέσου των περασμάτων Klaserie και Abel Erasmus. Θα επισκεφθούμε το φαράγγι του ποταμού Blyde, με το  μοναδικό σχηματισμό Bourke's Luck Pothole. Πρόκειται για κυλινδρικές λακκούβες και σπηλιές πάνω στη βραχώδη βάση του ποταμού), το παράθυρο του Θεού, με τη συγκλονιστική θέα και τον βράχο Pinnacle. Τελειώνουμε το ταξίδι μας, φθάνοντας στο Sabie. Μεταφορά στο lodge, δείπνο και διανυκτέρευση.

9η ΗΜΕΡΑ : Sabie - Γιοχάνεσμπουργκ - Αθήνα
Πρωινό, αναχώρηση από το lodge και η ημέρα μας ξεκινά με τους καταρράκτες Lone Creek. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τη πόλη Pilgrim's Rest και το μουσείο της. Στα τέλη του 19ου αιώνα η πόλη έσφυζε από ζωή του χρυσού που είχε ανακαλυφθεί στη περιοχή. ¶φιξη στο Γιοχάνεσμπουργκ το απόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για Αθήνα μέσω σταθμού. 
 • Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Κέηπ Τάουν/ Γιοχάνεσμπουργκ – Αθήνα μέσω σταθμού και Κέηπ Τάουν -Γιοχάνεσμπουργκ
 • 7 συνολικά διανυκτερεύσεις
 • Διαμονή σε ξενοδοχεία 4*
 • Διατροφή όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.
 • Μεταφορές, μετακινήσεις, με τοπικά κλιματιζόμενα πούλμαν
 • Περιηγήσεις, ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα
 • Είσοδοι στα Πάρκα και σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη.
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης

 • Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων
 • Φιλοδωρήματα
 • Έξοδα και δαπάνες προσωπικής φύσεως.
 • Εξτρα ασφαλιστικό πακέτο
 • Όσα ρητά δεν αναφέρονται στο παραπάνω πρόγραμμα.