Παρακαλώ περιμένετε

Τα 10 δημοφιλέστερα Σαφάρι

ΣΑΦΑΡΙ ΛΕΥΚΗΣ ΤΙΓΡΗΣ ΙΝΔΙΑ
Nandankanan σημαίνει κυριολεκτικά Κήπος των Θεών. Βρίσκεται 20 χλμ. από Bhubaneshwar είναι ένας συνδυασμός ενός όμορφου βοτανικού κήπο με ζωολογικό κήπο και ένα ιερό ναό. Ο ζωολογικός κήπος στην Nandankanan είναι παγκοσμίως γνωστός για τις λευκές τίγρεις της. Το 1980, για πρώτη φορά, τρία άσπρα cubs γεννήθηκαν στο κανονικό χρώμα των γονέων.

Χλωρίδα και Πανίδα:
Απειλούμενα είδη όπως το Ασιατική Λιοντάρι, Τρεις Ινδικές κροκόδειλοι, sangai λιοντάρια, tailed μακάκος, Nilgiri langur, ελάφια  και αμέτρητα πουλιά, ερπετά και ψάρια βρήκαν προστατευόμενο χώρο  αναπαραγωγής στο Nandankanan. Μερικά από τα άλλα αξιοθέατα του Nandankanan είναι τα 34 ενυδρεία, τα οποία αποτελούν  το σπίτι σε μια μεγάλη ποικιλία από φρέσκα ψάρια . Η είσοδος της σπηλιάς του Reptile  φρουρείται από έναν life-size Tyrannosaurus. Στο εσωτερικό, πολλά είδη σαυρών κροκόδειλοι,, χελώνες και φίδια μοιράζονται το πάρκο με φυσική ευκολία.

Σαφάρι:
The White Tiger Safari, που ιδρύθηκε το 1991, προσφέρει στους επισκέπτες το μεθυστικό ενθουσιασμό της προβολής των σπάνιων λευκών τίγρεων από τα ειδικά σχεδιασμένα προστατευόμενα  τζιπ. Τελευταία ξεκίνησε το σαφάρι των  λιονταριών και έχει γίνει ήδη πολύ δημοφιλές μεταξύ των τουριστών.

Ruhuna Εθνικό Πάρκο στο Yala

Tanzania

To Εθνικό Πάρκο  Ruhuna  στο Yala είναι ο πιο δημοφιλής προορισμός σαφάρι & άγριας ζωής στην  Σρι Λάνκα . Βρίσκεται περίπου 300 χλμ. από το Κολόμπο το  Πάρκο  είανι 1.250 τετραγωνικά χιλιόμετρα και  παρέχει στέγη   σε λεοπαρδάλεις, κροκόδειλοθς, ελέφαντες, ελάφια, Sambar, αρκούδες,  άγρια βουβάλια και το παγώνια . Επίσης  συναντάς ποικιλίες των πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των μεταναστευτικών πουλιών, όπως τα φλαμίνγκος. Η μοναδικότητα του πάρκου είναι οι πολλές και διαφορετικές ιδιαιτερότητες του όπως η πυκνή ζούγκλα, οι  λιμνοθάλασσες και οι ανοιχτοί χώροι ξεκούρασης , ένα όμορφο τοπίο μπροστά στη θάλασσα και τους βράχους.

Οι  μήνες Ιανουάριος και  Μάιος είναι οι  μήνες μέγιστης   βλάστησης και η εποχή της ξηρασίας είναι από τον Ιούνιο μέχρι τον Οκτώβριο. Το  σαφάρι γίνεται με  4χ4  τζιπ . Είναι must για όσους θέλουν να εξερευνήσουν τα πολλά μονοπάτια  του  και να ανακαλύψουν  τον εθνικό δρυμό. Υπάρχουν πολλοί αρχαιολογικοί χώροι μέσα στο πάρκο. Το αρχαίο μοναστήρι του Sithulpahuwa βρίσκεται σε μια πανέμορφη βραχώδη πλατφόρμα και αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή αξιοθέατα. Επίσης οι  αλυκές  Palatupana είναι μια  δημοφιλής περιοχή για την παρατήρηση πουλιών. Οι λεοπαρδάλεις είναι το μεγαλύτερο μέλος της άγριας γάτας, που βρέθηκαν στη Σρι Λάνκα στο  π΄άρκο Yala και είναι ίσως η καλύτερη τοποθεσία για την προβολή αυτού του  θηρίο στο φυσικό του περιβάλλον

Το Amboseli National Park

Ένα από τα πιο κλασικά Πάρκα. Εικόνες που έρχονται στο μυαλό όταν σκεφτόμαστε ένα σαφάρι στην Κένυα . Αν και το Amboseli θεωρείται ξηρό και σκονισμένο, το πάρκο υποστηρίζεται  από την ατελείωτη υπόγεια παροχή νερού που ρέει μέσα από τα ηφαιστειακά πετρώματα από την κορυφή του Κιλιμάντζαρο.

Το Amboseli είναι γνωστό για τις μεγάλες αγέλες των ελεφάντων, γεγονός που συχνά ανεβάζει τον αριθμό σε άνω των εκατό.  Εκτός από αυτές τις επιβλητικές αγέλες που απολαμβάνουν τις πηγές των επιφανειακών υδάτων  επίσης  θα  συναντήσεις , βουβάλια, ζέβρες, wildebeests, καμηλοπαρδάλεις,  Impalaς και Warthogς και όπως πάντα όπου υπάρχουν  υπάρχουν άφθονες φυτοφάγες πεδιάδες συναντάς  μεγάλες γάτες, λιοντάρια, λεοπαρδάλεις, και  τσιτάχ . Δυστυχώς λόγω της λαθροθηρίας δεν υπάρχουν πλέον ρινόκεροι στο πάρκο.

Η καλύτερη στιγμή για να επισκεφθείτε το πάρκο είναι μεταξύ Ιουλίου και Οκτωβρίου και την ζεστή και  υγρή περίοδο μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου, πριν την περίοδο των βροχών από τον Απρίλιο μέχρι μέχρι τον Ιούνιο.

Αν και το Amboseli National Park είναι ένα από τα μικρότερα πάρκα σαφάρι στην Κένυα,  εξακολουθεί να προσφέρει μερικές από τις καλύτερες ευκαιρίες για την προβολή του παιχνιδιού του σαφάρι.   Buffalo, τσιτάχ, γαζέλες, ύαινες, τσακάλια, wildebeests, ζέβρες, και μπαμπουίνοι είναι μερικά μόνο από τα ζώα που μπορεί να συναντήσει στο Αμποσέλι.

Kρατήρας Ngorongoro

Ο κρατήρας Ngorongoro  είναι η μεγαλύτερη ανέπαφη καλντέρας του κόσμου με ένα πάτωμα σε 260 τετραγωνικά χιλιόμετρα, με κορυφογραμμές που ξεχωρίζουν μέχρι και 600 μέτρα ύψος και το σπίτι σε χιλιάδων ζώα .Το δάπεδο κρατήρας προσφέρει μια σειρά από διαφορετικούς βιότοπους που περιλαμβάνουν λιβάδια, έλη, δάση και τη λίμνη Makate. Η πλούσια ποικιλία των ενδιαιτημάτων αυτών παρέχει όλο το χρόνο  μια θέση για τα άγρια ζώα να πίνουν, να βόσκουν, να κρύβονται , να κυνηγούν  ή να αναρριχώνται καθιστώντας τον κρατήρα ιδανικό για πολύ συναρπαστικές ευκαιρίες προβολής παιχνιδιών και σαφάρι.

Ο κρατήρας Ngorongoro είναι επίσης σήμερα μια από τις πιο πιθανές περιοχές στην Τανζανία για να δείτε τους απειλούμενους μαύρους ρινόκερους. Ένα μικρό αλλά επιτυχημένο αριθμό πληθυσμού της οικογένειας των  Rhino ευδοκιμούν σε αυτό το ειδυλλιακό και προστατευμένο περιβάλλον και είναι ένα από τα κοπάδια που συνεχίζουν να αναπαράγονται στο φυσικό τους περιβάλλον. Ο κρατήρας είναι το σπίτι σε έναν μικρόκοσμο της άγριας ζωής της Ανατολικής Αφρικής, και λέγεται ότι είναι η πιο πυκνοκατοικημένη   περιοχή άγριας ζωής στην Αφρική. Όπως ήταν αναμενόμενο ο κρατήρας Ngorongoro έχει αποκτήσει  παγκόσμια φήμη και προσελκύει διαρκώς μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών κάθε χρόνο.

Ζάμπια  άγρια, ανεξερεύνητη και ανέγγιχτη !!!!.

Επισκεφτείτε την   γη των παραδοσιακών  σαφάρι με τα πόδια με  τνο μεγαλύτερο καταρράκτη της Γης Victoria Falls, τον ποταμό  Zambezi , τις κοιλάδες Luangwa και την πιο απομακρυσμένη κοιλάδα Kafue που  κόβουν την ανάσα και τις  φυσικές θερμές πηγές των ποταμών και των υγροτόπων. Τι καλύτερος τρόπος για να ζήσετε την Αφρική από το να περπατήσετε μέσα από την Ζάμπια  με τα πόδια με τα επαγγελματικά tracker και τους οδηγούς σας. Το σαφάρι  στη Ζάμπια είναι  ιδιαίτερα συναρπαστικό. Ανάμεσα  από  τους  θάμνους αναδύονται  ένα μωρό ελέφαντας με τη μητέρα του ή νεαρό λιοντάρι στον ορίζοντα θα είναι μια καθοριστική στιγμή της ζωής σας . Μόλις πλησιάσει το κοπάδι των βουβαλιών το σαφάρι με τα πόδια που θα  κάνετε  θα σας  συναρπάσει.

Εκτός από τα  Big five  η Ζάμπια θα σας δείξει το άγριο σκυλί, την ύαινα, την καμηλοπάρδαλη,  το puku ,καθώς και μεγάλα κοπάδια από πολύχρωμα πουλιά που αναδύονται μέσα και έξω από τα δέντρα. Τη νύχτα υπάρχουν ειδικοί οδηγοί εξειδικευμένοι  για την αναζήτηση της Λεοπάρδαλης. Η Ζάμπια έχει τα πάντα, από το μεγαλύτερο ελέφαντα στην Αφρικής, τις  μεγάλες γάτες, καμηλοπαρδάλεις, πολλά είδη αντιλόπης, ιπποπόταμους που κυλιούνται κατά μήκος των ποταμών και κροκόδειλους που  αναπαύονται στις όχθες του ποταμού Ζαμβέζη . Η Ζάμπια προσφέρει μια πλούσια εμπειρία για σαφάρι.

Ένα σαφάρι στη Ζάμπια είναι μια περιπέτεια, με αποκλειστικό ρουστίκ και πολυτέλεια στις  κατασκηνώσεις και τους ξενώνες και μια μυριάδα των σαφάρι δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένων σαφάρι, κρουαζιέρες στον ποταμό, κανό-καγιάκ, πεζοπορία και ψάρεμα. Το σαφάρι εδώ είναι πραγματικά είναι κάτι το ιδιαίτερο, μια εντελώς αξέχαστη εμπειρία.

Ξεκινήστε το πρώτο σαφάρι το  πρωί - πρωι με το να ξυπνήσετε από τους πιθήκους που θα κουνάνε  τα κλαδιά πάνω από σκηνές σουίτες σας. Σηκωθείτε  από το κρεβάτι , τεντωθείτε και αφήστε τα μάτια σας να συναντήσουν την πρώιμη πρωινή ομίχλη  απολαμβάνοντας ένα αχνιστό καφέ  και το πρωινό σας. Βλέποντας  την Αφρική να  ξυπνάει  απολαύστε την αναρρίχηση των λιονταριών στα δέντρα   στην εντυπωσιακή κοπάδια των ελεφάντων του Lower Zambezi .

Masai Mara & Λίμνη Νακούρου

masai mara

Απολαύστε ένα κλασικό σαφάρι στη Λίμνη Νακούρου και το Masai Mara National Reserve για μια εκστρατεία άγρια φύση της ζωής. Η Λίμνη Νακούρου είναι πατρίδα πολλών ειδών εξωτικών πουλιών και οι ακτές της είναι  συχνά γεμάτες με χιλιάδες και χιλιάδες φλαμίνγκο, παρουσιάζοντας μια  ροζ ακτογραμμή.

Το πάρκο Masai Mara είναι ένα απόθεμα άγριας ζωής,  ένα  παιχνίδι που θα σας κόψει την ανάσα με ζέβρες, γαζέλες, καμηλοπαρδάλεις, λιοντάρια, τσιτάχ, και πολλά άλλα όμορφα ζώα από τα λιβάδια της Αφρικής. Πλήρης από τις πιο εκπληκτικές εικόνες και τους ήχους της φύσης, αυτά τα θαύματα της φύσης της  Κένυας την  κάνουν  μια από  τους  πιο  αξιοσημείωτους  ταξιδιοτικούς προορισμούς.

Για τους Παρατηρητές πουλιών και τους λάτρεις όλων των ειδών των πτηνών υπάρχει η πιο όμορφη και ενδιαφέρουσα Αφρικανική ορνιθοπανίδα στα νερά της λίμνης Νακούρου. Τρέφονται με τα φύκια της λίμνης και  αλκαλική σόδα, και ως εκ τούτου θεωρείται πλέον επένδυση των ακτών της. Για το λόγο αυτό Λίμνη Νακούρου έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο θέαμα πτηνών στη γη. Διάσημο για το μεγάλο πληθυσμό της Big Cats, το Masaii Mara είναι το βορειότερο σε συνέχεια του Serengeti National Park και  πλουσιότερο σε ζώα πάρκο στην Τανζανία. Βρίσκεται στη νοτιοδυτική Κένυα. To Masai Mara είναι το σπίτι σε μια σειρά από εξωτικά είδη ζώων που οι ίντριγκες τους , ο τρόπος διαβίωσής τους και  οι κανόνες επιβίωσής  τους  που  τηρούν   θα σας εμπνεύσει μέσα σε αυτό το απόλυτα άγριο Αφρικανικό τοπίο.

Μποτσουάνα - Big Game: H Εξαίσια απομόνωση
Botswana

Η Μποτσουάνα αποτελεί  ένα από τα καλύτερα φυλαγμένα μυστικά στην παρθένα Αφρική. Μοναδική και άγρια, μια χώρα των θαυμάτων της φυσικής ομορφιάς και καταπληκτικής άγριας φύσης. Με την αποδοχή της  πρόσκληση  αυτού του σαφάρι στην Μποτσουάνα βρίσκεσαι μπροστά στις εκπληκτικές αντιθέσεις του: το κλείσιμο οδών και την τεράστια πλούσια λιμνοθάλασσα του Δέλτα του Οκαβάνγκο , το κατάξερο τοπίο του Chobe National Park με την τεράστια πλημμυρισμένη  περιοχή της Moremi Game Reserve, προκαλώντας το μεγαλείο της Victoria Falls. Μια εκπληκτική ποικιλία από  λιοντάρια και ελέφαντες,  ζέβρες και ιπποπόταμους -σε συνδυασμό με μια κυβέρνηση που δεσμεύεται για την προστασία των φυσικών θησαυρών του ,κάνει αυτό το δέος να σε  εμπνέει να το  επισκεφτείς  και κατατάσσεται ως κορυφαίος προορισμός σαφάρι. Είναι η πεμπτουσία του παιχνιδιού του σαφάρι  όπου τα "Big Five" είναι τα αστέρια του σόου αλλά  όμως μόνο η αρχή των θαυμάτων θα δούμε!!!

GORILLA SAFARI
Rwanda

Oι  βελουδινό - καταπράσινες πλαγιές του Ηφαίστεια Virunga είναι ένας  ένα καταπράσινος παράδεισος.  Εδώ στα τροπικά δάση που επικρατεί η ομίχλη βουίζει με τους ήχους της ζούγκλας η  άγρια ζωή  ακριβώς  όπως την  περιέγραψε   ο Dian Fossey στο θρυλικό βιβλίο  του γορίλλες στην ομίχλη. Το οδοιπορικό μας αρχίζει! Με τους ειδικευμένους ιχνηλάτες που μας οδηγούν μέσω του δάσους των κρεμαστών αμπέλων, των γιγαντιαίων lobelias και των δέντρων hagenia, διαβαίνουμε αυτόν τον "σμαραγδένιο θόλο" για να βρούμε το αντικείμενο της γοητείας μας: "ο Διακυβευμένος Γορίλλας των βουνών:.  Είναι ένας άλλος κόσμος… μια οικογένεια γοριλλών κατά την διάρκεια της καθημερινής τους ρουτίνας, να  ταΐσει, να παίξει, να προμηθευτεί τροφές και να φροντίσει για τα μικρότερα μέλη του. Η συνάντηση με τον γορίλλα βουνών στο φυσικό περιβάλλον του είναι μεταξύ των πιο σαγηνευτικών στιγμών της άγριας φύσης.  Οι κανονισμοί του πάρκου επιτρέπουν μια ώρα με κάθε οικογένεια γοριλλών. Αργότερα, επισκεπτόμαστε ένα χωριό και συναντάμε τους άντρες της Ρουάντα που έχουν κάνει την αξιοπρόσεκτη μετάβαση από λαθροκυνηγούς σε  ενεργά μαχόμενους για τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος. Αυτό είναι επίσης μια θαυμάσια ευκαιρία για να πάρουμε μια μικρή γεύση από την παραδοσιακή ζωή της Ρουάντα.

Σαφάρι  στο Kruger National Park

Η Kruger National Park στην Νότιο Αφρική  είναι  το μεγαλύτερο και πιο διαφορετικό θεματικό πάρκο της Νοτίου Αφρικής. Είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα της. Το Kruger  δικαιολογημένα φημίζεται για την τακτική προβολή του Big Five. Οι επισκέπτες εκτός των άλλων θα συναντήσουν περίπου 30 είδη θηλαστικών, τσίτες και τα  Αφρικανικά  άγρια σκυλιά . Το Kruger National Park είναι ένας παράδεισος της φύσης, γεμάτος με όμορφα πουλιά, Ισχυρά ζώα  και ποικίλη χλωρίδα Το πάρκο βρίσκεται στο ανατολικό τμήμα της Νότιας Αφρικής στις ανατολικές επαρχίες  του Limpopo και του Mpumalanga. Η Phalaborwa, Limpopo είναι η μόνη πόλη στη Νότια Αφρική, που συνορεύει με το Εθνικό Πάρκο Κρούγκερ. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα εθνικά πάρκα στον κόσμο, με έκταση σχεδόν 20.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα (7.700 τετραγωνικά μίλια) Το πάρκο είναι περίπου 360 χιλιόμετρα (220 μίλια) πολύ και έχει μέσο πλάτος 65 χιλιόμετρα (40 μίλια) στη διάθεσή της πλατύτερο σημείο, το πάρκο είναι 90 χιλιόμετρα (56 μίλια) ευρεία από ανατολή προς δύση. Αρκετοί ποταμοί τρέχουν μέσω του πάρκου από τη δύση στην ανατολή, συμπεριλαμβανομένου του ποταμού Sabie

Ναμίμπια
Namibia

Η Ναμίμπια είναι ένα έθνος έρημος που αποτελείται από τέσσερις διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές οι οποίες διαθέτουν ατομικά χαρακτηριστικά. Στα βόρεια της χώρας υπάρχει υο Εθνικό Πάρκο Etosha, Damaraland, Kaokoland, και το Οροπέδιο Waterberg . Στο νότο υπάρχουν οι περίφημοι αμμόλοφοι που κόβουν την σκληρή πορτοκαλί κορυφογραμμή στο έντονο γαλάζιο του ουρανού στο Sossusvlei, στην Namib Έρημο , στο βραχώδες Φαράγγι του Fish River και στο Λούντεριτζ.  Η ποικιλομορφία αυτή προσελκύει και γοητεύει όσους έχουν ένα καθαρό ενδιαφέρον για τη φύση σε συνδυασμό με ένα οργισμένο τοπίο.Επιλέγοντας τη Ναμίμπια για ένα σαφάρι πολυτέλειας, θα  σας  προσφέρει μεγάλο και άγονο τοπίο, σε έντονη αντίθεση με άλλους προορισμούς για σαφάρι, όπως η Κένυα, η Τανζανία, η Μποτσουάνα και τη Ζάμπια.

Η επιλογή της  σωστής τοποθεσίας  και του  πάρκου  βάση του οποίου το σαφάρι σας θα σας προσφέρει ένα αξέχαστο συνδυασμό μεγάλου παιχνιδιού με  εντυπωσιακά τοπία και  την πολυτέλεια και την προστασία της ιδιωτικής ζωής Ναμίμπια η Αφρική στα καλύτερά της. Με απομεμακρυσμένους πολυτελείς καταυλισμούς σε  ένα  τεράστια άγριο τοπίο, καλείστε  για να απολαύσετε ένα τέλειο σαφάρι στη Ναμίμπια.

Το Εθνικό πάρκο του Namib-Naukluft  είναι ένα  τοπίο με  ψηλούς συναρπαστικούς αμμόλοφους , τεράστιες εκτάσεις χαλίκι, μεγαλοπρεπή βουνά και βαθιά φαράγγια σαν τεράστια γλυπτά. Το πάρκο εκτείνεται σε περίπου 50.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, είναι μία από τις μεγαλύτερες προστατευόμενες περιοχές της ηπείρου.

Το Εθνικό Etosha  Πάρκο με τις τεράστιες αλυκές του  που λαμπυρίζουν με θερμότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας μας μαγεύει. Κατά τη διάρκεια των άνυδρων μηνών  χιλιάδες ζώα συναθροίζονται γύρω από το waterholes που το  περιβάλλουν σαν  τηγάνι. To Εtosha τοπίο με εκπληκτική θέα πάνω από τη λεκάνη  Θα συναντήσεις  το λιοντάρι, τη λεοπάρδαλη, τους γατόπαρδος, το μαύρο και λευκό ρινόκερο, τον ελέφαντας, την καμηλοπάρδαλη, την ζέβρα ,την  αντιλόπη και  πάνω από 300 είδη πουλιών Etosha είναι ένα παιχνίδι που όσοι  συμμετέχουν βλέπουν τον παράδεισο !!!!